Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Onderwerp geslotenHoe vind je een vrouw???

 Post Reply Post Reply Pagina  <12
Schrijver
Outlaw Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 01 maart 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 32
Directe link naar dit bericht Onderwerp: Hoe vind je een vrouw???
    Geplaatst op: 31 mei 2004 om 14:07

Salam ya ogtie,

Bedankt voor je toelichting (die al grotendeels bekend is in mijn lering). Met alle respect, ik denk niet dat je me helemaal  hebt begrepen.

Mijn vraag is hoe ik in aanraking kan komen met een zuster, waar ik eventueel later mee kan trouwen?

Wat betreft mijn verhaal hierboven is alleen maar om aan te wijzen hoe het bij mij ging en gaat. Uiteraard hebben we zoveel ayaa en soerah's. Maar ik vraag of er naast andere wegen bij Allah om hulp vragen ook andere mogelijkheden zijn. Ik denk hierbij aan praktische tips, die ik zelf kan uitvoeren.

Moge Allah je belonen voor je bijdrage aan deze jongeman

Terug naar boven
Juwairiyah Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 03 maart 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 458
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 31 mei 2004 om 11:45

Wa Alaikum Salaam wa Rahmatullahi wa Barakatuhu ya aghie fil Qalb,

Laat ik meteen ter zake komen. Je zegt: "Af en toe loop ik op straat en dan zie ik met of zonder hoofddoek een mooie vrouw, en dan wil ik er gewoon op af stappen"

Als je op zoek bent naar een goede echtgenote, dan dien je niet de weg te volgen die de shaytaan trasseert. Een oprechte zuster heeft verschillende kenmerken, het hoeft niet te zijn dat haar ouders volgens de Qor'aan en de Soenna leven. Maar het feit dat een zuster een Hidjab goed draagt is een goede teken, dat ze haar gebed goed onderhoudt, daarnaast zijn er natuurlijk andere zaken die van belang zijn om een oprechte vrouw te vinden.  

Als ik dit lees dan denk ik bij mezelf, je wilt dus met iemand trouwen die er goed uitziet? Begrijpelijk, het oog wil tenslotte ook wat. Maar als we gaan kijken naar de Islaam, dan zien we wat de Profeet vrede zij met hem hierover zegt.

De profeet heeft ons geadviseerd om de oprechte gelovige vrouw te verkiezen boven anderen. Hij zei:"Een vrouw wordt gehuwd omwille vier doelen: haar rijkdom, schoonheid, bekende familie en toen zei hij saw: neem de vrouw die de islam heeft, zij zal eeuwig voor je trouw blijven". Overgeleverd door Boekharie, Moesliem en anderen.

Een gelovige moslima, kent de rechten van haar man als geen ander, en een moslima die haar band met Allah swt goed onthoudt verzorgt en niet verwaarloosd, zal ook minder snel de rechten van haar man en kinderen verwaarlozen.

Verder zeg je ook:�
Maar helaas ben ik niet zo een persoon.
Zeg ALHAMDOLILAH dat ik niet zo een persoon ben, aangezien het helemaal niet Islamitisch verantwoord is,zulk gedrag.

De Profeet vrede zij met hem heeft namelijk gezegd: "Iedereen die in Allah en de Laatste Dag gelooft mag nooit alleen met een vrouw zijn zonder haar mahram te zijn, want anders zal satan de derde persoon (blijken te) zijn."

Wat betreft andere vrouwen (niet gelvoigen) heb ik vroeger genoeg gezondigd en hun benaderen was en is voor mij geen enkel probleem. Maar een moslima of een dame met een arabisch/oosters uiterlijk benaderen is voor mij tot op de dag van vandaag heel erg moeilijk.�

Ik denk dat dit niet de juiste manier van aanpakken is. Maar ik ben van het vrouwelijke geslacht, en ik denk dat je meer hebt aan het advies van een Broeder dan van mij.
Ik kan je wel een ding zeggen, dit geldt voor zowel man als vrouw. Allah swt zegt in Soerat an-Noer aya 26:

"Zondige vrouwen zijn er voor zondige mannen en zondige mannen zijn er voor zondige vrouwen; en goede vrouwen zijn er voor goede mannen en goede mannen zijn er voor goede vrouwen; zij zijn degenen die onschuldig zijn aan wat zij (de lasteraars) zeggen: voor hen is er vergeving en een weldadige voorziening"

Zorg ervoor dat je behoort tot de categorie goede mannen die Allah swt in soerat an-Noer noemt, wees geduldig en heb vertrouwen in Hem, want wanneer verbreekt Hij nou Zijn Belofte? (retorische vraag)

Iedereen heeft het over elkaar beter leren kennen omdat je nooit weet waaraan je begint, maar we hebben soera tan-Noer ayaa 26, en ZOVEEL andere ayaa, we hebben salaat al-Istikharaah (waarin we Allah swt om hulp kunnen vragen)


Moge Allah swt jou en alle ongetrouwde broeders en zusters oprechte echtgenoten schenken. Allahoemma Ameen!!

Wa Alaikum Salaam wa Rahmatullahi wa Barakatuhu,
Fi Amanilahi,
Umm `Aqeelah

Terug naar boven
Outlaw Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 01 maart 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 32
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 31 mei 2004 om 08:41

Salam wa aleikum broeders en zusters,

Hoe vind ik als man een vrouw, waar ik insha Allah mee kan trouwen?

Af en toe loop ik op straat en dan zie ik met of zonder hoofddoek een mooie vrouw, en dan wil ik er gewoon op af stappen. Maar helaas ben ik niet zo een persoon.

Wat betreft andere vrouwen (niet gelvoigen) heb ik vroeger genoeg gezondigd en hun benaderen was en is voor mij geen enkel probleem. Maar een moslima of een dame met een arabisch/oosters uiterlijk benaderen is voor mij tot op de dag van vandaag heel erg moeilijk.

Als ik in de moskee ben wil ik ook niet mensen aanspreken, omdat ik dan denk dat ze meteen denken dat ik meteen wil trouwen.

Mijn moeder vraagt me af en toe of ze moet zoeken voor me, maar ik heb liever dat ik een vrouw wil met mijn smaak en met mijn goedkeuring van haar karakter. Uiteraard is een goedkeuring van mijn moeder noodzakelijk.

Maar ja, wie o wie kan mij helpen. Ik hoop dat de vrouwen ook gaan reageren, want daarmee moet ik natuurlijk mee trouwen (insha Allah).

Ik hoop dat ik nuttige tips mag ontvangen.

 

 

 

Terug naar boven
 Post Reply Post Reply Pagina  <12

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.047 seconden.