Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Paradijselijke vrouwen :)

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Umm Umarah Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 24 oktober 2003
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 704
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Umm Umarah Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Paradijselijke vrouwen :)
    Geplaatst op: 13 september 2004 om 13:57
As Salaam Aleikom Wa Rahmatoe Allah Wa Baraktoehoe,
 
Paradijselijke vrouwen 

Allah(swt) heeft voor het Paradijs vrouwen geschapen die ontzettend mooi zijn en een perfect karakter hebben. Ze komen niet van de aarde af ze zijn alleen voor het Paradijs geschapen. Maar de aardse vrouwen die in het Paradijs zullen komen zullen hoger in rang zijn:

Oemmi Salama verhaalde:Ik vroeg aan de boodschapper van Allah: "Wie zullen hoger in rang zijn, de vrouwen die het Paradijs zullen binnengaan of de Ho'roel ayn(paradijselijke vrouwen) die voor het Paradijs geschapen zijn? Hij zei: "Zoals de bovenkleding beter is dan het ondergoed, zo zijn de aardse vrouwen hoger in rang dan de Ho'roel ayn. Ik vroeg; "Hoe kan dat, O boodschapper van Allah?" Hij zei: "Door hun gebeden, vasten en andere vormen van aanbidding tot Allah". Allah zal hun gezichten verlichten met Zijn noer (licht) en Hij zal Hen kleden met zijde. Hun kleur in het Paradijs zal wit zijn. Hun kleding zal groen zijn en hun sieraden zullen geel zijn. Hun (hals)kettingen zullen van parels en hun kam zal van goud zijn.

(Ibn Kathier 4/251)

Als we aan het Paradijs denken, doen we dat met ons huidige denkbeeld van hier. We proberen onszelf te verplaatsen naar het Paradijs en denken eraan hoe het daar zal zijn. De fout die we hierbij maken is dat we met onze wereldlijke gedachten, vooroordelen of beoordelingen benaderen. We moeten beseffen dat de mensen in het Paradijs onder de Paradijselijke omstandigheden totaal ander gevoelens en andere denkwijze hebben. Het is dus verkeerd om met ons huidige denkbeeld aan bepaalde omstandigheden in het Paradijs te denken. Een van de dingen waarmee sommige mensen moeite mee hebben zijn het aantal vrouwen dat de mannen in het Paradijs zullen krijgen. Men vraagt dan gelijk: "Waarom de mannen zoveel en de vrouwen maar ��n?"

In dit leven zijn de omstandigheden en de gevoelens van de mensen ingesteld naar de beproeving van de mens. We laten ons hierdoor vaak door onze emoties door onze emoties voortslepen en reageren vaak op zaken onder invloed van onze emoties. In het Paradijs zullen we ook gevoelens kennen, maar dan wel Paradijselijke gevoelens. Er zal dan geen beproeving meer zijn, onze emoties zullen dus totaal afgestemd worden op de omstandigheden van het Paradijs. De mensen zullen meer dan tevreden zijn met hun situatie in het Paradijs, zowel de mannen als de vrouwen.

Allah(swt) zegt over de Paradijselijke vrouwen:

En schonen met schitterende ogen. Gelijk welbewaarde parels.(56:22-23)

En bij hen zij schonen met ingetogen blikken, met mooie ogen. Alsof zij zorgvuldige bewaarde eieren waren. (37:48-49)

Vrouwen met prachtige ogen, afgezonderd in tentverblijven.Die geen mens en geen djinn ooit hebben aangeraakt. (56:72 &74)

De profeet Mohammed(vzmh) zei over de Paradijselijke vrouwen:Als een vrouw van het Paradijs naar de aarde zou komen, zou zij de hele aarde verlichten en vullen met mooie geur. (Alleen al) haar hoofdoek is beter dan de wereld en de inhoud ervan.(Boecharie)

www.moslimsgezin.tk

Shaima



Wa Aleikom As Salaam Wa Rahmatoe Allah Wa Baraktoehoe,
 
Beschrijving van het paradijs! http://www.freewebs.com/islamiway/beschrijving.htm
Terug naar boven
tarah Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member
Avatar

Lid geworden: 16 oktober 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 419
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote tarah Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 21 oktober 2004 om 15:37
klinkt goed jah
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.063 seconden.