Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Onderwerp geslotende vorm van de Aarde

 Post Reply Post Reply Pagina  <1234 5>
Schrijver
Bilal Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 21 juni 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 31
Directe link naar dit bericht Onderwerp: de vorm van de Aarde
    Geplaatst op: 04 januari 2005 om 09:58

selam Ihaem,

Nogmaals niet voor niets zijn veel wetenschappers tot de conclusie gekomen dat er achter dit leven een Schepper zit. Ik respecteer je mening, iedereen heeft een eigen kijk op het leven. Denk eens naar, het kan tog geen toeval zijn dat alles zo perfect inelkaar zit in het heelal. Bijv de aarde heeft o.a. een magnetisch schild om afval uit de ruimte tegen te houden, de aarde draait om zijn as in een bepaalde hoek. dit alles en natuurlijk nog veel meer is er voor om levenop aarde mogelijk te maken. Toeval? Ik vind van niet. Jij misschien wel. In ieder geval kun je als je later na je dood wordt aangesproken niet zeggen dat veel mensen tegen je hebben gezegd dat dit alles geen toeval is. Moge Allah (s.a.w.) je hart openen. Dit leven is te gecompliceerd om het op toeval te schuiven vind.

Als de mensen die de twintowers hebben doorboord moslim waren dan kan ik je garanderen dat geen Islamitische actie was. Islam verafschuwt zulke acties. Als je echt wist wat de Islam was dan zou je misschien ook moslim willen worden maar helaas worden er door veel mensen verkeerde interpretaties aan ontrokken en krijg je ook verkeerde acties. Dit vind ik echt jammer. Ik ben trouwens een Nederlander die Godzijdank moslim is geworden.

Laatste vraag aan jou: Wat denk wat erachter de bingbang zat?

Selam,

Bilal

 

 

Terug naar boven
Akbash Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 05 januari 2004
Locatie: Antarctica
Online status: Offline
Berichten: 264
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 04 januari 2005 om 10:18

Hadj schreef:

Ja, in de Koran staat zeker dat de Aarde bolvormig is, de arabieren gebruikte ook een ronde aarde voor hun expirimenten, de Arabieren die al die uitvindingen hadden gedaan waren Moslims.  Sorry hoor maar Akbash weet niet waar ze het over heeft.

Kun jij mij het vers laten zien waarin wordt verteld dat de AArde een bol is?????


 

Ze spreekt geen Arabisch, maar dan moet je niet naar de nederlandse vertaling kijken, de Nederlandse taal is te arm om de Koran te vertalen, pak dan tenminste een woordenboek als je ons niet vetrouwd.  De vers die Abou Jabir aangeeft praat over een ronde aarde, het kan geen platte zijn, want anders is de werkwoord dat gebruikt is fout, en ook de rest, want mensen geloofden vroeger dat alles in een keer donker werd of licht, dus als het hier donker is verwachten ze dat het ook in amerika donker is.

Het vers wat Abou aanhaalt gaat niet over een ronde aarde, maar over het overlappen van de nacht en de dag!, het woord ""YOEKAWWIROE" wat Abou aanvoerd heeft betrekking op dit gebeuren, en heeft niets te maken met het ronddraaien van de Aarde.
Daarbij gaat volgens de Ahadith de zon knielend tenonder in een modderachtige poel onder Allahs troon, bij een ronde Aarde die Om de zon draait is dit een onmogelijkheid.
De baan die beschreven staat in de Koran is de visueel waarneembare beweging van de zon van Oost naar West.
De Koran spreekt telken male over het "uitspreiden" van de Aarde, niet over het "bollen" van de aarde.
Als ik jou vraag om iets uit te spreiden dan maak je er geen bol van neem ik aan.

 

En de 'wide expanse' <---ga even naar buiten, hoe ziet de aarde ervoor jou uit?  wijd toch?, moet je nagaan he, een ronde planeet, maar toch lijkt het niet zo, zo machtig is Allah(swt) die de aarde een wijde expansie heeft gemaakt, en de nacht over de dag heen draait, en de dag over de nacht!!  En er staat ook in de Koran dat de aarde draait.

Precies! zo was ook de visuele waarneming in de tijd van Mohammed, de Aarde als een wijde platte expansie.
Kun je mij het vers tonen waaruit blijkt dat de Aarde roteerd om haar as en een baan om de zon heeft???


Zonder de Moslims zou Europa nergens zijn, onthoud dat goed, jullie horen ons dankbaar te zijn, en er zijn zeker wetenschappers bekeert vanwege de wetenschap in de Koran, honderden zelfs, hmmm ik vraag me af waarom ze bekeren

Dank u, en op hun beurt horen de moslims het westen dankbaar te zijn, voor hun rol in de verdere ontwikkelingen van de wetenschap.

vr.gr Akbash

"The mind of a bigot is like the pupil of the eye. The more
light you shine on it, the more it will contract."



Terug naar boven
Abdulkadir Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member
Avatar

Lid geworden: 18 december 2004
Online status: Offline
Berichten: 575
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 04 januari 2005 om 11:31
Salaam Akbash,

Dat over dat modderpoel heeft niets te maken met het ondergaan van de zon door een poel! Het is duidelijk een geografische locatie, ik denk dat het hier gaat om een weg namelijk. Want er wordt hier een punt aangesproken waar dit 'fenomeen' plaatsvindt. Op vele plekken dacht men dat de zon onderging in de zee! Je ziet dus, dit is locatie gebaseerde mythe.

"En hij volgde een weg,
totdat hij het verste punt in de richting van de ondergaande zon bereikte, en deze in een bron van modderig water zag ondergaan, waarbij hij een (ongelovig) volk aantrof. Wij zeiden: "O, Zol-Qarnain, bestraf hen of behandel hen met vriendelijkheid."(18:85-86)

Dat is dus weer een van die mythes die helemaal niets te maken heeft met de Islam. Geografische locatie als je het wilt lezen, verdraai de Quran niet, Allah ziet alles.

Die Ahadith die jij aanhaalt is netzogoed verzonnen, want autenticiteit ging om de aantal keer dat het herhaalt werd en de betrouwbare ketting. Dit alles kan misgaan als er mensen ertussen zijn geweest die nieuwe dingen erbij hadden verzonnen of verkeerd interpreteerden.

Kijk, Abou Jabir zegt duidelijk dat die arabische woord een waarde heeft. Die waarde laat duidelijk geen twijfelachtigheden over de vorm waar zij het over heeft. En anders zou ik zeggen zoekt een ande

Quranische verzen hebben niets te maken hoe men in een bepaalde manier ziet. Want, hoe hebben mensen embryo's in die tijd kunnen zien? Het staat duidelijk in de Quran hoe die eruit zien, toch niet voor de gemiddelde persoon vatbaar toendertijd.

Zoekt zelf naar die antwoord of moet ik zeggen dat jij deze gewoon weer naast je neerlegt? Als je zoveel mythes hebt kunt verzamelen, zijn waarheden (in de Islam) jou ontgaan?

Luister ik ben geen geleerde en kan er niet meer op ingaan dan de kennis die ik heb. Ik zou zeggen succes in het lering trekken uit de Quran en moge Allah jou die Kennis geven waar jij om vraagt.

Ik ben ook maar een mens. Ik maak ook fouten, maar dat wil niet zeggen dat mijn geloof ernaast zit, want dat ben ik. Je mag mij best wel aanspreken (zonder leugens/mythes die men klakkeloos aanneemt en de het gevoel gevende dat men suprieur schijnt). Maar alleen aan Allah leg ik verantwoording af voor al mijn daden.

En Allah Weet Het Beste.
Salaam(=vrede)

Terug naar boven
islam Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 09 oktober 2003
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2554
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 04 januari 2005 om 11:43
In eerste instantie geplaatst door Hadj

In eerste instantie geplaatst door Kimmie

Wat een frustraties zeg, mijn post was gewoon een reactie op dat volgens jou alle wetenschap uit de arabische wereld was gekomen (of erop gebaseerd was).  Wat mij betreft, kan je dan net zogoed alle arabische/islamwetenschap bij de oude grieken terugbrengen(was er immers ook op gebaseerd).  Ik zei dus niets meer dan jij al zei.  De moraal van het verhaal is dus ere wie ere toekomt. De grieken konden er wat van en daar hebben de arabieren voordeel uitgehaald en er dingen aan toegevoegd, waarna het westen dingen heeft overgenomen van de arabieren en er dingen aan heeft toegevoegd.  Als je trots daar niet mee kan leven, heeft ie pech.
Greetz Kim

Grapjas, hahaha, ik heb nooit beweert dat alle wetenschap uit de Arabische wereld komt of van de Islamitische wereld, hoe kom jij daarbij?

Er stond ook 'of erop gebaseerd'.  Begrijpend lezen is een mooie gave.

de zogenaamde 'westerse' wereld is gebaseerd op onze civilisatie

Onderandere...  Dat is nu het hele punt (dat blijkbaar nog steeds gemist wordt).,

je kan zeggen dat de Moslim moderne wetenschap hebben uitgevonden

En dat was dan weer gebaseerd op de griekse wetenschap.  Ik hoop dat dat nu eindelijk duidelijk is. 

Kom dan niet met je trots

Welke trots?  Jij bent hier je trots aan het uitstallen (of zo lijkt het tenminste), het enige wat ik doe, is er fijntjes op wijzen dat niet enkel de westerse wetenschap op een voorgaande cultuur was gebaseerd, maar ook de islamitische.  

tenminste lieg ik niet over culturen en geschiedenis

Je wilt blijkbaar toch de ogen sluiten voor het feit dat wetenschap in het vroegere arabische rijk op de griekse wetenschap was gebaseerd...  Ik vind het darentegen helemaal niet lastig te zeggen dat de oa westerse wetenschap gebaseerd is op de islamitische (en de griekse).

jij bent degene die hier zijn jaloezie moet verwijderen, het moet nu echt ophouden met die jaloezie van jou...

Ik geloof dat je plaat is blijven hangen. 

Groetjes Kim

PS: Misschien een discussie naar de feiten nu?  Ik wil best met je discussieren over de geschiedenis van de wetenschap.

Met of zonder godsdienst zouden er goede mensen zijn die goede dingen doen en slechte mensen die slechte dingen doen. Maar om goede mensen slechte dingen te laten doen, heb je godsdienst nodig.
Terug naar boven
islam Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 09 oktober 2003
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2554
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 04 januari 2005 om 11:50

In eerste instantie geplaatst door Abdulkadir


Sorry, ik zie dat je een beetje gefrusteerd bent door mijn reactie, sorry, dat was niet de bedoeling. Wat ik jou steeds probeer te vertellen is dat je vage standpunten hebt die direct van de media komen. Echt ik herken die, want zij vallen stuk voor stuk mijn geloof (valselijk) aan.

Hoi,
het werkt inderdaad frustrerend alles 5 keer te moeten zeggen, en het dan nog niet begrepen te voelen.  Nogmaals, ik heet Kim, ik heet niet Media.  Ik studeer, lees boeken, praat met mensen.  Het grootste deel van mijn beeldvorming rond Islam komt van dit forum, gesprekken met moslimvrienden en een boek over de geschiedenis van de Islam.  Hou dus aub op met dit soort aannames.  Nogmaals je doet er de discussie geen goed mee.  Ik weet heus zelf beter hoe ik aan mijn informatie kom dan jij.  Ik ga mijn best doen niet meer op dit soort onzin te reageren als je er weer mee komt.
Wat betreft Koran en wetenschap, zie het desbetreffende forumonderdeel. 
Gr Kim

Met of zonder godsdienst zouden er goede mensen zijn die goede dingen doen en slechte mensen die slechte dingen doen. Maar om goede mensen slechte dingen te laten doen, heb je godsdienst nodig.
Terug naar boven
Abdulkadir Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member
Avatar

Lid geworden: 18 december 2004
Online status: Offline
Berichten: 575
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 04 januari 2005 om 15:28
Salaam Beste Kimmie,

Ik zal ook mijn best doen de mythes die jij over Islam aanhaalt te negeren. Weet dat ik ook moe wordt om die steeds te gaan ontkrachten (ik ga geen getallen noemen...).

Maar over dat moslimwetenschapper de wetenschap volwassen hebben gemaakt is waar. Ik denk dat je over het hoofd ziet dat er ook geheel nieuwe dingen werden ontdekt door moslimwetenschappers. Mosllimwetenschappers hebben bijvoorbeeld de beginstappen gemaakt in aeronautiek (luchtvaartkunde) in Anatolie (Spanje). Ook op geneeskunst zijn nieuwe manier gevonden en zelfs baanbrekende oplossingen ontdekt. Ongetwijfeld dat ik er een hoop mis.
Nou, zul je zeggen, westerse wetenschappers hebben ook geheel nieuwe dingen bijgedragen. Dat klopt, niet alles van moslimwetenschappers is gebaseert op grieken, noch alles van westerse wetenschappers op moslims. Toch is het zo dat wetenschap pas echt volwassen is geworden bij moslimwetenschappers, omdat het toen er echt mee geexpirimenteert werd en toegepast (iets wat grieken zelden deden, dat expirimenteren).
Achja, het is beste over deze punt op te houden, want de een zal wat verwachten wat de ander vermindert teruggeeft.

Ik maak ook fouten. Ik ben ook een mens. Je mag mij best wel aanspreken op mijn fouten. Maar aan Allah alleen leg ik verantwoording af voor al mijn daden.

En Allah Weet Het Beste
Salaam(=vrede)
Terug naar boven
IHAEM Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 26 mei 2004
Online status: Offline
Berichten: 397
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 04 januari 2005 om 16:01

In eerste instantie geplaatst door Abdulkadir


IHAEM, ik vind het heel naief om steeds weer te horen dat 'moslims' die 9/11 hebben gepleegt. Ik zou zeggen, succes met het vinden van die blackboxen, want die heeft de CIA voorloping nog niet vrijgegeven. Bovendien zijn een hoop vliegtuigcrash-protocollen overschreden. Alles genoeg om zelfs de kleinste complottheorie licht te geven.

Het was enkel een voorbeeld om vanuit jouw redenatie terug te komen op je bewering. Immers, darwinisme werd uitgebuit door nationaal-socialisten, maar de Islam werd bijvoorbeeld uitgebuit ten tijde van de heilige oorlogen. Geen darwinist of islamiet heeft het recht te spreken over goed en kwaad vanuit historische context.

Terug naar boven
IHAEM Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 26 mei 2004
Online status: Offline
Berichten: 397
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 04 januari 2005 om 16:04
In eerste instantie geplaatst door Bilal

selam Ihaem,

Nogmaals niet voor niets zijn veel wetenschappers tot de conclusie gekomen dat er achter dit leven een Schepper zit. Ik respecteer je mening, iedereen heeft een eigen kijk op het leven. Denk eens naar, het kan tog geen toeval zijn dat alles zo perfect inelkaar zit in het heelal. Bijv de aarde heeft o.a. een magnetisch schild om afval uit de ruimte tegen te houden, de aarde draait om zijn as in een bepaalde hoek. dit alles en natuurlijk nog veel meer is er voor om levenop aarde mogelijk te maken. Toeval? Ik vind van niet. Jij misschien wel.

Ik vind niet dat het zo is. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat God er achter zit.

quote]

 Dit leven is te gecompliceerd om het op toeval te schuiven vind. [/quote]

Niet wanneer het door toeval ontstaan is.

Laatste vraag aan jou: Wat denk wat erachter de bingbang zat?

Wat is wat en kan het denken? Wat is bingbang? Graag zorgvuldige formuleringen.

Terug naar boven
abdoe_allah Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member
Avatar

Lid geworden: 30 maart 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 214
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 05 januari 2005 om 12:39
Beste IHAEM,
 
Ik denk dat Bilal zijn vraag zo bedoelde; Dus wie of wat is de oorzaak voor de plaatsvinding van de big bang (oerknal)??
 
 
Of zo: Wat was er voor de bigbang?
 
Groeten,
Abdoe_allah
Terug naar boven
IHAEM Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 26 mei 2004
Online status: Offline
Berichten: 397
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 januari 2005 om 10:26
In eerste instantie geplaatst door abdoe_allah

Beste IHAEM,
 
Ik denk dat Bilal zijn vraag zo bedoelde; Dus wie of wat is de oorzaak voor de plaatsvinding van de big bang (oerknal)??
 
 
Of zo: Wat was er voor de bigbang?
 
Groeten,
Abdoe_allah

Ik heb geen idee waarom de big bang plaats heeft gevonden. Ik ben niet erg goed ingelezen in dat gebied. Een mogelijke oorzaak zou een oneindigheid van de natuur kunnen zijn.

Terug naar boven
islam Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 09 oktober 2003
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2554
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 januari 2005 om 14:25

In eerste instantie geplaatst door Abdulkadir

Salaam Beste Kimmie,

Ik zal ook mijn best doen de mythes die jij over Islam aanhaalt te negeren. Weet dat ik ook moe wordt om die steeds te gaan ontkrachten (ik ga geen getallen noemen...).

Maar je kan misschien wel vertellen over welke mythes je het hebt...

Maar over dat moslimwetenschapper de wetenschap volwassen hebben gemaakt is waar. Ik denk dat je over het hoofd ziet dat er ook geheel nieuwe dingen werden ontdekt door moslimwetenschappers.

Waar heb ik dat dan beweerd? Het lijkt mij persoonlijk nogal wiedes dat er in de loop der tijden meer wetenschap wordt ontdekt, anders zaten we nog steeds in de oertijd...

Groetjes Kim

Met of zonder godsdienst zouden er goede mensen zijn die goede dingen doen en slechte mensen die slechte dingen doen. Maar om goede mensen slechte dingen te laten doen, heb je godsdienst nodig.
Terug naar boven
tarah Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member
Avatar

Lid geworden: 16 oktober 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 419
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 januari 2005 om 15:38
Mensen mensen mensen toch... Abou Jabir was gewoon zo goed voor ons om zijn kennis met ons te delen djazaki Allah voor hem trouwens.. maar goed jullie gaan meteen weer discussieren over wat wel en niet waar zou zijn, en dat is opzich helemaal niet slecht, maar hoe het hier soms gebeurd... Net zoals Akbash, jij doet er alles aan om dingen die hier worden gezegd vanuit een islamitisch standpunt tegen te spreken, waarbij je dan ook nog eens veel leugens gebruikt, en een andere manier van communiceren en discussieren zou je ook goed van pas komen, je komt slim over, maar ik zie nu wel dat jij nog heel veel moet leren.
Terug naar boven
Abdulkadir Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member
Avatar

Lid geworden: 18 december 2004
Online status: Offline
Berichten: 575
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 januari 2005 om 16:28
Salaam Beste Kimmie,

Ik heb over gedachtes en meningen die jij gewoon zo van de media af kunt halen zoals, dat wetenschap en geloof niet samen gaan. De Quran is wetenschappelijk gezien nog niet fout verklaart. Verder meen jij dat er meer conflicten zijn met moslims. Maar zeges eerlijk zijn 5 miljard mensen niet-moslim dan? Zullen er niet meer conflicten zijn met onder hen? Dus, wat ik probeer te zeggen is dat de media selectief in anti-islamietische artikelen. En dus een soort van propaganda/indoctrinatie zijn in mijn ogen. Maar ik geef je gelijkt dat moslims het zichzelf moeilijk maken in het begin. Toch geeft het de media niet te recht om die scheve spijker nog schever te slaan.

Jij zegt dat wetenschap steeds 'gebaseerd' is op voorgaande. Maar wat ik wil zeggen dat er compleet nieuwe (en onbekende) takken van wetenschap zich hebben ontwikkelt in de bloeiperiode van de Islam. Auronautiek als een voorbeeld.
Ik hoop dat ik beknopt mijn gedachtes heb kunnen uitwisselen.

Ik ben ook maar een mens, ik maak ook fouten. Je mag mij best wel aanspreken op mijn fouten. Maar aan Allah leg ik verantwoording af voor al mijn daden.

En Allah Weet Het Beste
Salaam(=vrede)
Terug naar boven
Akbash Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 05 januari 2004
Locatie: Antarctica
Online status: Offline
Berichten: 264
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 10 januari 2005 om 16:48

Hadj schreef:

 Algebra, ik hoef je toch niet uitteleggen wat dat is he?, dat komt niet van de Grieken, de encyclopedy ook niet, cijfers ook niet, je kan zeggen dat de Moslim moderne wetenschap hebben uitgevonden, en dit is allemaal via Spanje, Islamitische spanje naar Europa gebracht.

Weet je wel wat je zegt?....

"Onze hedendaagse manier om getallen te noteren, waarin de plaats van een cijfer bepaalt welke macht van tien het vertegenwoordigt, is het mooiste voorbeeld van zo'n plaats-waarde systeem. Het wordt vaak het "Arabische" getallenschrift genoemd, maar dat is eigenlijk niet terecht. De Arabieren/Perzen waren slechts degenen die dit systeem in de tiende eeuw aan ons doorgaven. De werkelijke uitvinding vond plaats in India; in het Arabisch spreekt men dan ook niet van de "Arabische", maar van de "Hindoe" getallen. Het valt niet meer na te gaan wanneer de Indi�rs tot hun belangrijke uitvinding kwamen, maar in ieder geval zijn er al geschriften uit de zevende eeuw waarin met precies dezelfde notatie wordt gewerkt als de onze. Zelfs de concrete vormen van de cijfers zijn in de tussenliggende dertien eeuwen nauwelijks veranderd.

De Indiase geleerden hadden het geniale inzicht om het plaats-waarde systeem uit te breiden met een symbool voor een lege plaats (dat geschreven werd als een punt), en om dit symbool vervolgens als een echt getal, de nul, te gaan behandelen bij het rekenen. Hierdoor veranderde het rekenen in ��n klap van een esoterische kunst in kinderspel. Het Indiase systeem verspreidde zich prompt naar China en de Arabische wereld, en van daaruit heeft het de gehele wereld veroverd. De herkomst van ons getallenschrift en het belang van de nul daarin blijkt nog steeds uit ons woord "cijfer": dit is rechtstreeks afkomstig uit de Arabische benaming van de nul, "sifr", die op haar beurt weer een vertaling is van de Sanskrit-term "soenja" (nul, leegte)."

bron: http://users.pandora.be/vdheuvel/GT02.htm
     
      http://www2.eur.nl/fw/staff/lokhorst/ifrah.html

vr.gr Akbash.

"The mind of a bigot is like the pupil of the eye. The more
light you shine on it, the more it will contract."



Terug naar boven
Abdulkadir Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member
Avatar

Lid geworden: 18 december 2004
Online status: Offline
Berichten: 575
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 11 januari 2005 om 09:38
Danoch wordt het volwassen worden van wiskundige berekeningen (algebra) onder moslimgeleerden gedaan. Ik zie geen sifr in soenja eerlijk gezegt. Ik zie ook websites sommige Arabische woorden van oorsprong te verklaren in Europese die ik ook niet zie. Bovendien kan men soenja makkelijk spellen in het Arabisch zonder vervormingen.

Nouja, ieder zijn eigen bron.

En Allah Weet Het Beste (immers Is Hij de Bron van Kennis)
Salaam(=vrede)
Terug naar boven
Anne Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 17 december 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 841
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 15 januari 2005 om 10:31
Akbash, ik kwam net precies op hetzelfde via een andere bron. Ik dacht eerst ook dat de Arabieren begonnen waren met algebra en het 0-concept. Ik heb het zo vaak gehoord, ik las het zelfs een keer in een ingezonden brief in de Volkskrant! Jazeker, het is een pienter volkje en ze hebben een hoop toegevoegd, maar ze waren niet de grondleggers ervan.

Thou shalt not steal thy neighbour's credit.
Terug naar boven
islam Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 09 oktober 2003
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2554
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 15 januari 2005 om 11:49

In eerste instantie geplaatst door Abdulkadir

Salaam Beste Kimmie,

Ik heb over gedachtes en meningen die jij gewoon zo van de media af kunt halen zoals, dat wetenschap en geloof niet samen gaan.

Dat heeft niks met wetenschap te maken, maar alles met de definitie van wetenschap.  Nogmaals wetenschap is agnostisch, en met goeie redenen! En dat zou je weten als je je wat meer met wetenschap en minder met het verketeren van de media bezighield.

De Quran is wetenschappelijk gezien nog niet fout verklaart. Verder meen jij dat er meer conflicten zijn met moslims. Maar zeges eerlijk zijn 5 miljard mensen niet-moslim dan? Zullen er niet meer conflicten zijn met onder hen? Dus, wat ik probeer te zeggen is dat de media selectief in anti-islamietische artikelen

Ik leid dat gewoon af uit het feit dat in een groot deel van de (burger)oorlogen die er woeden, er ergens moslimstrijders tussenzitten, meerbepaald in Azie en Afrika.

Jij zegt dat wetenschap steeds 'gebaseerd' is op voorgaande.

Dat is ook steeds zo, dat betekent niet dat er geen nieuwe dingen worden bijgevonden.

Maar wat ik wil zeggen dat er compleet nieuwe (en onbekende) takken van wetenschap zich hebben ontwikkelt in de bloeiperiode van de Islam. Auronautiek als een voorbeeld.

En daar ben ik het dan ook compleet mee eens.


Sorry voor de late reactie, had een beetje over je post heengelezen, vrees ik

Greetz Kim

Met of zonder godsdienst zouden er goede mensen zijn die goede dingen doen en slechte mensen die slechte dingen doen. Maar om goede mensen slechte dingen te laten doen, heb je godsdienst nodig.
Terug naar boven
Ruud Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 28 januari 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2716
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 01 februari 2005 om 16:20
In eerste instantie geplaatst door Hadj

In eerste instantie geplaatst door Kimmie

Zonder Europa zouden de moslims ook nergens zijn, je weet wel oude grieken en zo

Wat is er met oude Grieken?, geloof je nog steeds dat de Grieken alles hebben uitgevonden?, lees toch wat geschiedenis boeken man, en dan bedoel ik niet de boeken die je op school krijgt waarin staat dat vrouwen niet toegestaan zijn in moskeeen want bidden is mannenwerk, Whollah, ik zweer op Allah(swt) dat staat er echt in. 'Kimmie' jij leest te veel anti-islam en anti-arabieren propaganda, Algebra, cijfers, architectuur, geneeskunde, wiskunde, encyclopedy, chemistry <--is een arabische woord trouwens, astronomy, en noem maar op, de Grieken hadden dit allemaal niet, naast al deze uitvindingen door de Moslims zijn wel veel werken van de Grieken vertaald, maar wat ik hier boven heb opgenoemd was niet bekend bij de Grieken of iemand anders, maar het is allemaal uitgevonden door Moslims.  Kimmie die jaloesie moet je echt kwijt raken, het is en blijft een feit, je kunt het niet veranderen, maar je kunt je zelf wel voor de gek houden door middel van leugens, maar ja dat is een andere verhaal, waar ik zelfs niks aan kan doen.

http://www.home.zonnet.nl/pollie_37/Schepperskaart.htm Wat is de hemel toch groot vind je niet,als je zo naar boven kijkt.

"Ik ben het licht" Tsjaaaa zonder hem wisten we immers niet wat het was.

"Ik leef eeuwig" Hmmmm....

Einstein beweerd dat waneer men licht is of deze snelheid bezit,er geen tijd bestaat.Die staat dan stil.

"Ik leef eeuwig"    

Als je eeuwig leeft.....Hoeveel wijsheid en kennis kan je dan wel niet vergaren?   

Het pad die Jezus ons uitlegde heeft waarschijnlijk zowel een spirituele als een wetenschappelijke benadering.

Terug naar boven
Anne Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 17 december 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 841
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 02 februari 2005 om 00:26
http://www.home.zonnet.nl/pollie_37/Schepperskaart.htm Waarom wist ik hier niets van. Dit is toch gaaf nieuws?

Het was moeilijk om de ouderdom van de plaat ook maar bij benadering vast te stellen. Eerst werd de radiokoolstofmethode uitgevoerd, daarna werden lagen van de plaat gescand met de uranium chronometer maar de onderzoeken toonden verschillende resultaten en de ouderdom van de plaat bleef een raadsel. Terwijl met de steen onderzocht vond men twee schelpen op het oppervlak. De ouderdom van een van deze schelpen- Navicopsina munitus van de Gyrodeidae familie- is ongeveer 500 miljoen jaar, terwijl de tweede- Ecculiophalus princeps van de Ecculiomphalinae subfamilie- ongeveer 120 miljoen jaar is. Die leeftijd werd geaccepteerd als "werk versie". "De kaart werd waarschijnlijk gemaakt in de tijd dat de magnetische pool van de Aarde in het huidige Duitsland lag, en dit was ongeveer 120 miljoen jaar geleden. De kaart die we hebben gevonden ligt buiten de gebruikelijke kennis van de mens en hebben lange tijd nodig om aan het idee te wennen. Wij zijn gewend geraakt aan ons wonder. Eerst dachten we dat de steen ongeveer 3000 jaar oud was. De leeftijd groeide echter snel en al helemaal nadat we de schelpen hadden gedateerd. Maar wie kon garanderen dat de schelpen leefden toen ze in de plaat ingebed raakten? De maker van de kaart heeft waarschijnlijk een versteende vondst gebruikt," aldus professor Chuvyrov.


Of er is iets mis met die dateringen, of we moeten ons beeld van de menselijke geschiedenis aanpassen.
Terug naar boven
jiyuu Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 30 januari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2357
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 02 februari 2005 om 05:29
In eerste instantie geplaatst door Noor al-Islaam

Salam aleikum,

Ook heb ik gehoord dat als je de wereld bol plat zou maken, dat de ka'ba dan precies in het midden zou staan, het middelpnut van de aarde, zoals de zon van de melkweg en Allah in ons leven!

ma3a salama

Jazakallah zuster,

 

Het is wetenschappelijk bewezen dat de Ka�ba in Mekka het middelpunt van de aarde is. Islam is het geloof van de wetenschap, niet van verlangens.

Thus have we made of you an Ummat justly balanced, that ye might be witnesses over the nations, and the Messenger a witness over yourselves. (2:143)

 

Thus have We send by inspiration to thee an Arabic Quran: that thou mayest warn the Mother of Cities and all around her, (42:7)

 

Om te bidden richting de Qiblah  moest men altijd de richting weten. Een kompas was toen een te duur instrument voor iedereen. Dus werden er tekeningen gemaakt voor alle landen om de richting van de Ka�ba te bepalen.

In alle tekeningen van toen en computerprogramma�s van nu, blijkt de aarde, dus zonder de 72% aan wateroppervlak, gelijk te zijn verdeeld rondom de Ka�ba in Mekka.

Allahu-Akbar!

Terug naar boven
Anne Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 17 december 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 841
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 02 februari 2005 om 06:10
Komt dat niet doordat Europese kaarten Europa als midden nemen? Kijk eens naar Amerikaanse kaarten. Die zijn weer heel anders. En als ik bovenop de zuidpool kijk, ligt alles d��r weer precies omheen.



Terug naar boven
Amier Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 31 juli 2003
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 1902
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 02 februari 2005 om 06:19

Dat klopt Anne. De wereld is een bol, en het middelpunt ligt dus in de kern en niet op het oppervlak. Als je de aarde zou openvouwen ligt het helemaal aan waar je begint met vouwen wat het middelpunt wordt. Je hoeft geen wetenschapper te zijn om te weten dat de argumenten die Mekka of Jeruzalem of de Mount Everest of Tietjerkstradeel als "middelpunt van de aarde" gebaseerd zijn op de wens die de vader van de gedachte is.

Een simpel experiment is thuis gemakkelijk uit te voeren: koop voor een habbekrats een kartonnen globe, of beter nog meerdere globes, en begin met knippen en vouwen. Het is dat ik niet van wedden hou, maar anders zou ik willen wedden dat je zelf kan bepalen wat het middelpunt van de aarde wordt. Veel plezier!

Groetjes,

Amier.

� Waarlijk, in het gedenken van God vinden de harten rust. � (Koran 13:28)
Terug naar boven
Anne Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 17 december 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 841
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 02 februari 2005 om 06:35
Ok. Ik wou het niet meteen zo zeggen omdat ik dacht dat men misschien andere dingen gebruikte om een middelpunt op het aardoppervlak te bepalen. (bijvoorbeeld magnetisme)
Terug naar boven
jiyuu Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 30 januari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2357
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 02 februari 2005 om 06:44

Toch maar even de Van Dale erbij halen.

 

Middelpunt:

  1. (meetkunde) punt waarin al de lijnen die erdoor gaan middendoor gedeeld worden; in een cirkel of bol het punt waarvan alle punten van de omtrek of van het oppervlak even ver verwijder zijn.
  2. het middelste deel, het midden van iets: het middelpunt of hart van een wapenschild;

 

Jiyuu heeft een map in de auto liggen en die is plat en niet bolvormig. Zou leuk zijn als ze het stratenboek voortaan als bol zouden verkopen.  Iedereen met een �stratenbol� in de auto, lekker gemakkelijk.

 

Nogmaals: In alle tekeningen van toen en computerprogramma�s van nu, blijkt de aarde, dus zonder de 72% aan wateroppervlak, gelijk te zijn verdeeld rondom de Ka�ba in Mekka.

 

Het droge land dus!!

 

Terug naar boven
Anne Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 17 december 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 841
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 02 februari 2005 om 06:58
Welke computerprogramma's? Degenen die Europa midden hebben liggen of Amerika of Japan? Onze kaarten hebben namelijk allemaal Europa midden liggen, omdat dat voor ons handiger is. Hoe wordt dat middelpunt anders bepaald?
Terug naar boven
islam Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 09 oktober 2003
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2554
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 02 februari 2005 om 08:11
In eerste instantie geplaatst door jiyuu

Toch maar even de Van Dale erbij halen.

 

Middelpunt:

  1. (meetkunde) punt waarin al de lijnen die erdoor gaan middendoor gedeeld worden; in een cirkel of bol het punt waarvan alle punten van de omtrek of van het oppervlak even ver verwijder zijn.

Maw het middelpunt van de aarde is de aardkern, en een middelpunt op een bolvormig opp bestaat niet...

 

 

Nogmaals: In alle tekeningen van toen en computerprogramma�s van nu, blijkt de aarde, dus zonder de 72% aan wateroppervlak, gelijk te zijn verdeeld rondom de Ka�ba in Mekka.

 

Het droge land dus!!

Als dat je redenering is van middelpunt, zit je ook met een punt net 'tegenover' Mekka, waar die massa's land errond ook weer net evengroot zouden zijn...  Op welke manier is die landmassa dan trouwens verdeeld?  Hoe is het berekend?  Funderen aub.

 

Met of zonder godsdienst zouden er goede mensen zijn die goede dingen doen en slechte mensen die slechte dingen doen. Maar om goede mensen slechte dingen te laten doen, heb je godsdienst nodig.
Terug naar boven
Ruud Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 28 januari 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2716
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 02 februari 2005 om 09:06
In eerste instantie geplaatst door Kimmie

In eerste instantie geplaatst door jiyuu

Toch maar even de Van Dale erbij halen.

 

Middelpunt:

  1. (meetkunde) punt waarin al de lijnen die erdoor gaan middendoor gedeeld worden; in een cirkel of bol het punt waarvan alle punten van de omtrek of van het oppervlak even ver verwijder zijn.

Maw het middelpunt van de aarde is de aardkern, en een middelpunt op een bolvormig opp bestaat niet...

 

 

Nogmaals: In alle tekeningen van toen en computerprogramma�s van nu, blijkt de aarde, dus zonder de 72% aan wateroppervlak, gelijk te zijn verdeeld rondom de Ka�ba in Mekka.

 

Het droge land dus!!

Als dat je redenering is van middelpunt, zit je ook met een punt net 'tegenover' Mekka, waar die massa's land errond ook weer net evengroot zouden zijn...  Op welke manier is die landmassa dan trouwens verdeeld?  Hoe is het berekend?  Funderen aub.

 

Daarbij verschuiven de continentaale platen.
Terug naar boven
jiyuu Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 30 januari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2357
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 02 februari 2005 om 09:13
In eerste instantie geplaatst door Kimmie

Maw het middelpunt van de aarde is de aardkern, en een middelpunt op een bolvormig opp bestaat niet...

 

Wel als Jiyuu de bol vlak projecteerd en het water weglaat en het middelpunt van de (sinaasappel)schil gaat bepalen. Zie Van Dale punt2.

 

In eerste instantie geplaatst door Kimmie

Als dat je redenering is van middelpunt, zit je ook met een punt net 'tegenover' Mekka, waar die massa's land errond ook weer net evengroot zouden zijn...  Op welke manier is die landmassa dan trouwens verdeeld?  Hoe is het berekend?  Funderen aub.

Als jij het zo wilt bekijken, dan moet je ook al het droge land dat uitsteekt boven het wateroppervlak wegschrapen. En dat in de lege gedeelten onder water mee opvullen. Je zal dan zien dat alle droge land een  paar kilometer onder water ligt. En is er dan geen enkel stukje droog land meer over. En dus ook geen landmassa meer om te verdelen.

Met middelpunt bedoelt Jiyuu het middelpunt van het droge land.

Het gaat er allemaal wat wiskundig aan toe, zelfs Jiyuu snapt er dan niets meer van. Maar het gaat uiteindelijk om de uitkomsten van de wetenschappelijke berekeningen. Ik zal wat berekeningen posten. Als Allah het wilt.

Terug naar boven
islam Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 09 oktober 2003
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2554
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 02 februari 2005 om 09:51
In eerste instantie geplaatst door jiyuu

Wel als Jiyuu de bol vlak projecteerd en het water weglaat en het middelpunt van de (sinaasappel)schil gaat bepalen. Zie Van Dale punt2.

 

En dan heb je weer het eeuwige probleem dat je niet willekeurig de bol ergens kan 'doorknippen' en dan komen met 'wat nu in het midden ligt, is het middelpunt'.

 

In eerste instantie geplaatst door Kimmie

Als dat je redenering is van middelpunt, zit je ook met een punt net 'tegenover' Mekka, waar die massa's land errond ook weer net evengroot zouden zijn...  Op welke manier is die landmassa dan trouwens verdeeld?  Hoe is het berekend?  Funderen aub.

Als jij het zo wilt bekijken, dan moet je ook al het droge land dat uitsteekt boven het wateroppervlak wegschrapen. En dat in de lege gedeelten onder water mee opvullen. Je zal dan zien dat alle droge land een  paar kilometer onder water ligt. En is er dan geen enkel stukje droog land meer over. En dus ook geen landmassa meer om te verdelen.

?

Met middelpunt bedoelt Jiyuu het middelpunt van het droge land.

Ja, dat snapte ik al...

Het gaat er allemaal wat wiskundig aan toe, zelfs Jiyuu snapt er dan niets meer van. Maar het gaat uiteindelijk om de uitkomsten van de wetenschappelijke berekeningen. Ik zal wat berekeningen posten. Als Allah het wilt.

Graag, verder vraag ik me dan nog steeds af hoe het met het andere zogenaamde middelpunt zit, dat net tov Mekka ligt dus.

Met of zonder godsdienst zouden er goede mensen zijn die goede dingen doen en slechte mensen die slechte dingen doen. Maar om goede mensen slechte dingen te laten doen, heb je godsdienst nodig.
Terug naar boven
Ruud Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 28 januari 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2716
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 02 februari 2005 om 12:06
In eerste instantie geplaatst door Kimmie

In eerste instantie geplaatst door jiyuu

Wel als Jiyuu de bol vlak projecteerd en het water weglaat en het middelpunt van de (sinaasappel)schil gaat bepalen. Zie Van Dale punt2.

 

En dan heb je weer het eeuwige probleem dat je niet willekeurig de bol ergens kan 'doorknippen' en dan komen met 'wat nu in het midden ligt, is het middelpunt'.

 

In eerste instantie geplaatst door Kimmie

Als dat je redenering is van middelpunt, zit je ook met een punt net 'tegenover' Mekka, waar die massa's land errond ook weer net evengroot zouden zijn...  Op welke manier is die landmassa dan trouwens verdeeld?  Hoe is het berekend?  Funderen aub.

Als jij het zo wilt bekijken, dan moet je ook al het droge land dat uitsteekt boven het wateroppervlak wegschrapen. En dat in de lege gedeelten onder water mee opvullen. Je zal dan zien dat alle droge land een  paar kilometer onder water ligt. En is er dan geen enkel stukje droog land meer over. En dus ook geen landmassa meer om te verdelen.

?

Met middelpunt bedoelt Jiyuu het middelpunt van het droge land.

Ja, dat snapte ik al...

Het gaat er allemaal wat wiskundig aan toe, zelfs Jiyuu snapt er dan niets meer van. Maar het gaat uiteindelijk om de uitkomsten van de wetenschappelijke berekeningen. Ik zal wat berekeningen posten. Als Allah het wilt.

Graag, verder vraag ik me dan nog steeds af hoe het met het andere zogenaamde middelpunt zit, dat net tov Mekka ligt dus.

Onder water.....Maar het klopt niet wat Jiyuu beweert.Maar hier hebben jullie beiden wat. http://www.phys.uu.nl/~vgent/islam/islam_qibla.htm#Wiskundig -geografische
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply Pagina  <1234 5>

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.094 seconden.