Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

LMJO roept Moslims op te stemmen

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Abdul-Khaliq Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 07 november 2006
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 786
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Abdul-Khaliq Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: LMJO roept Moslims op te stemmen
    Geplaatst op: 16 november 2006 om 05:43

Asalaam Alaikum,

(Novum) - Jonge moslims moeten gaan stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november. De Landelijke Moslims Jongeren Organisatie (LMJO) doet donderdag een dringend beroep op de jongeren. Volgens de organisatie kunnen de jongeren hun belangen verdedigen door te stemmen.

Moslimorganisatie roept moslims op om te stemmen

 

 

 

 

 

 

 

 

De organisatie vindt dat er niet altijd maar �ver moslims moet worden gepraat maar ook m�t de moslims. "Door te stemmen geef je een signaal af aan de politiek dat die zich niet alleen moet bezighouden met de islam als integratieproblematiek. Net als elke Nederlander hebben wij te maken met woningnood, veiligheid en leefbaarheid in de wijken." De LMJO is een landelijke organisatie die moslims wil stimuleren een actievere houding aan te nemen in de Nederlandse samenleving.

De Nederlandse samenleving is constant in verandering.De laatstejaren worden de belangrijkste maatschappelijke veranderingen vooral toegeschreven aan de komst van grote groepen migranten uit de Antillen, Suriname, het Middellandse zeegebied en elders. Zij namen met hun cultuur ook hun religiemee. De islam die werd meegebracht door migranten uit Turkije en Marokko, wordt door bepaalde mensen gezien als een van de belangrijkste oorzaken voor de problemen die aan de moslims in Nederland worden toegeschreven.
 
Het integratiedebat heeft behalve de discussie over de islam aangewakkerd, ook de sociaal-economische problematiek van moslimmigranten onder de aandacht gebracht. Taalachterstanden, de positie van de vrouw, schooluitval, gettovorming werden breed uitgemeten in de media. Bovendien kwam na elf september het islamitische fundamentalisme om de hoek kijken. Bolkestein, Pim Fortuijn en Wilders vonden dat islam en democratie pertinent onverenigbaar waren en Mohammed B. leverde daarvoor het bewijs met de moord op Theo van Gogh.  Helaas worden alle negatieve verschijnselen waarmee moslims in Nederland omgeven zijn, regelmatig geweten aan de botsing tussen islam en Westerse normen en waarden. De sociaal-economische positie van grote groepen moslims in Nederland, die een belangrijke voorwaarde vormt voor negatieve prestaties, is helaas vaak onderbelicht.
 
De maatschappelijke positie van moslims in Nederland is dus niet zo rooskleurig. Met name de jongeren hebben het moeilijk. Ze hebben te kampen met negatieve beeldvorming, hebben een opleidingsachterstand ten opzichte van autochtone jongeren, ze hebben moeite met het veroveren van een plek op de arbeidsmarkt en bovendien wordt de angst voor islamitisch fundamentalisme op hen geprojecteerd. Daarnaast staan ze tussen hun ouders die veelal eerste generatie migranten zijn en de Nederlandse samenleving in, beide met een geheel eigen perspectief op de wereld en de toekomst. Ouders willen hun eigen opvattingen overdragen op hun kinderen. Tegelijkertijd krijgen jongeren als gevolg van het feit dat zij hier naar school gaan en de Nederlandse taal beheersen veel meer te maken met de heersende opvattingen van de Nederlandse samenleving. Terwijl hun ouders zich daaraan enigszins konden onttrekken, omdat veel vrouwen niet werkten en mannen veel met elkaar werkten, willen jongeren een zelfstandige positie verwerven in de Nederlandse samenleving. De positie waarin veel moslimjongeren nu verkeren heeft grote invloed op de identiteitsvorming en op hun (religieuze) opvattingen. Die opvattingen worden vooralsnog niet uitgedragen door enig andere moslimorganisatie.
 
Afgezien het feit dat steeds meer moslimjongeren zich onheus bejegend voelen door opiniemakers, politici en de overheid, voelen ze zich niet thuis in de bestaande moslimorganisaties. Deze worden vaak beheerst en bestuurd door de oudere generatie, wier socialisatie erg verschilt van die van de huidige generatie moslimjongeren.  


http://binnenland.nieuws.nl/438261/Moslimorganisatie_roept_m oslims_op_om_te_stemmen

http://www.lmjo.com/index.html

Salaam

Mooie woorden maken nog geen goede daden!
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.110 seconden.