Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Basra woedend over aanval

 Post Reply Post Reply
Schrijver
moslimboy212 Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 23 maart 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 736
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote moslimboy212 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Basra woedend over aanval
    Geplaatst op: 26 december 2006 om 08:05
Een jongetje fietst door de straten van Basra met op de achtergrond een tank van het Britse leger Foto: EPA

Het gemeentebestuur van de Iraakse stad Basra wil niet meer samenwerken met de Britse troepen in Zuid-Irak. De autoriteiten zijn woedend over de aanval op een politiebureau in de stad gisteren. 

Zo'n duizend Britse soldaten vielen toen het hoofdkantoor van politie in de stad aan om 178 gevangenen te bevrijden. Daarna werd het gebouw opgeblazen. Zeker zeven mensen kwamen om bij de aanval.

Volgens de Britten waren Iraakse politieagenten in het kantoor corrupt en werden de gevangenen gemarteld en vermoord. Vanuit het hoofdkantoor zouden ook doodseskaders hebben geopereerd die onder andere aanslagen pleegden op burgers.

De Britten zeggen dat de regering in Bagdad de actie steunde. De Iraakse premier zou toestemming hebben gegeven voor de aanval.

Kogelwonden
Veel van de 127 gevangenen, vermoedelijke misdadigers, werden aangetroffen in een kleine cel. Ze leefden in afschuwelijke omstandigheden, verklaarde een militair. Sommigen hadden verbrijzelde ledematen, brandwonden van stroomschokken of kogelwonden in de knie�n. 

Volgens de Britten was de eenheid ge�nfiltreerd door corrupte sjieten die vanuit het bureau aanslagen beraamden. "We hebben een erg verderfelijk deel van de politiemacht uitgeschakeld die de bevolking in Basra angst aanjoeg", zei een Britse majoor, Charlie Burbridge. "Uiteindelijk zal Basra daar beter van worden."

De Britse regering wil de controle over Basra en omgeving volgend jaar overdragen aan de Iraakse autoriteiten. Daarom proberen de Britse troepen de politie nu te zuiveren van corrupte agenten.

Terugtrekken
Ook de Verenigde Staten willen op termijn de militairen terugtrekken uit Irak. President Bush zal naar verwachting in januari een nieuwe strategie aankondigen om het geweld in het land te beteugelen. De situatie lijkt steeds meer op een burgeroorlog. 

Door aanslagen in de buurt van Bagdad is gisteren het aantal gesneuvelde Amerikaanse soldaten gestegen tot ten minste 2975.  Dat dodental is daarmee nu hoger dan het aantal mensen dat omkwam bij de aanslagen op 11 september in de VS.

- hoe zou dat nu komen,....

- Allahoe Akbar, op naar de 3000

laa ilaha illalah
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.078 seconden.