Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

GezondheidKanker, dodelijke erfenis van i

 Post Reply Post Reply
Schrijver
moslima 82 Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 27 juli 2006
Online status: Offline
Berichten: 919
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote moslima 82 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: GezondheidKanker, dodelijke erfenis van i
    Geplaatst op: 22 januari 2010 om 15:15
Gezondheid

Kanker, dodelijke erfenis van invasie in Irak en Afghanistan bron

Door Guido januari 10, 2010 Reageer

Hoe is het mogelijk? Dat vraag ik me al bijna 10 jaar af bij het lezen van berichten over verarmd uranium. Want er is niets verarmd aan dit uranium; het is gewoon keihard radioactief! En met keihard bedoelen we ook keihard! Dat is dan ook precies de reden dat het gebruikt wordt voor bewapening, munitie en mortieren. Dat het radioactief is, gevaarlijk kan zijn, wordt ontkend door overheden. Maar de bewijzen zijn niet meer te verdonkeremanen.

Zwaar radioactief afval gebruiken voor oorlogen Hoe is het mogelijk. BOEM! Munitie klapt uit elkaar en wordt stof. En dat radioactieve stof is vervolgens niet meer op te ruimen. Komt overal in terecht; over terrorisme gesproken..! Dit doe je je ergste vijand niet aan!

Wie heeft dit in hemelsnaam bedacht, maar nog krankzinniger: wie heeft dit goedgekeurd. Hobbelen wij als domme ganzen achter de VS aan? Zonder na te denken uitermate schadelijk munitie en mortieren gebruiken die IEDEREEN schaden? Vriend en vijand! Mens en medemens!
Wie durft dit nog te ontkennen?! Want de gevolgen blijven dan ook niet uit. Kanker verspreid zich door grote gebieden van Irak en Afghanistan.

Een DU-slachtoffertje in het ziekenhuis. Een relatief mild plaatje tussen veel heftiger voorbeelden...

Eerder schreven we hier op WantToKnow over deze -wellicht grootste- doofpot van vandaag de dag. Want wat hier gebeurt grenst aan het meest onmenselijke dat wij ons kunnen voorstellen! Hoe is het mogelijk? Steeds weer die vraag door mijn hoofd.

Je hoofd de andere kant opdraaien? Is het er dan niet meer? Mijn hemel, wat een dilemma, en ik deel het nu met jou. Wat een afgrijselijke verhaal. Toch maar je hoofd de andere kant opdraaien?

Je hoofd, net als een struisvogel dat doet, in het zand steken? Sorry, het lukt niet. En dan te bedenken dat Nederland aan deze vuile oorlog heeft deelgenomen.. Soldaten die terugkomen met het woestijnstof in hun lijf. Radioactief stof?

Ik raad je aan, wanneer je nog niets van DU weet het eerdere verhaal te lezen HIER op WantToKnow. En dan het artikel hieronder. Eventueel. Ik hoop wel dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor dit verschrikkelijke menselijke debacle, voor de rechter gaan verschijnen. In de eerste plaats niet om ze te straffen, maar om onszelf in hen te spiegelen en onszelf af te vragen, net als na de Nazi-misdaden na de 2e Wereldoorlog: Hoe is het mogelijk!

XX

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kanker, de dodelijke erfenis van de invasie in Irak en Afghanistan

By Jalal Ghazi (oorspronkelijk bericht HIER)

Vertaling Guido Jonkers 2009 / WantToKnow.nl
x

Laat die olie, bezetting, het terrorisme of zelfs Al Qaida maar zitten; het echte gevaar voor de Irakezen vandaag de dag is kanker! Kanker verspreid zich daar als een bosbrand. Er worden duizenden kinderen geboren met afwijkingen en dokters maken melding van hun strijd tegen de opmars van kanker en geboorte-afwijkingen, in het bijzonder in de steden waar zware Amerikaanse en Britse bombardementen hebben plaatsgevonden.

Hier zijn een paar voorbeelden:In Falluja, dat zwaar gebombardeerd is, door de VS in 2004, heeft niet minder dan 25% (!!) van de nieuwgeborenen ernstige afwijkingen, inclusief hersentumoren en neurale afwijkingen aan het ruggenmerg.

Overal ligt radio-actieve rotzooi verspreid, maar vooral het radio-actieve stof is de boosdoener.

In de provincie Babil, ten zuiden van Baghdad, is het aantal gediagnotiseerde kankergevallen gestegen van 500 in 2004 naar 9.082 in 2009, volgens de Engelstalige Al Jazeera. Zie deze YouTube:

En waren er in Basra in 2005 nog 1885 gediagnotiseerde gevallen van kanker, volgens Dr. Jawad al Ali, directeur van het Oncologisch Centrum, is dit aantal gestegen van 2302 in 2006 naar 3071 in 2007. Het vertelde de Engelstalige zender Al Jazeera, dat zich nu elke maand zon 1250 tot 1500 mensen melden bij dit Oncologisch Centrum.

Niet iedereen is in staat een direct verband te leggen tussen de bombardementen van de geallieerden en de kankergevallen in deze regios. Met name het Pentagon is erg sceptisch bij elke poging om deze twee te linken.

Maar zowel Irakese artsen als veel Westerse studenten beweren dat de enorme hoeveelheden verarmd uranium (DU/Depleted Uranium) die gebruikt zijn in de Amerikaanse en Britse bommen en mortieren, niet zonder gevolgen kunnen blijven. Maar het DU is ook gebruikt in gewone munitie, bijvoorbeeld in dat van mitrailleurs, waar soldaten mee rondliepen.

Dr. Ahmad Hardan, die dienst doet als bijzonder wetenschappelijk adviseur van de Wereldgezondheidsorganisatie, de Verenigde Naties en het Irakese Ministerie van Gezondheid, zegt dat er wel degelijk een wetenschappelijke link is tusssen het DU en de kankergevallen en geboorteafwijkingen. In een interview vertelt hij:

De genetische afwijkingen zijn onderzocht via gedegen chromosoom- en celdelingsstudies, waarbij complete genetische afstamming zijn doorzocht. Ook klinische procedures zijn van begin tot eind gedegen doorlopen. Zelfs hele familiegeschiedenissen werden in het onderzoek meegenomen, en zwangerschappen zijn gevolgd van begin tot het einde ervan.
Deze internationale studies hebben het duidelijke bewijs geleverd dat aantoont dat het gebruik van DU desastreuze consequenties heeft.

Irakese artsen melden een overduidelijke stijging in kankergevallen direct n de 1991-oorlog en de invasie in 2003.

Abdulhaq Al-Ani, author of Uranium in Iraq told Al Jazeera English that the incubation period for depleted uranium is five to six years, which is consistent with the s****e in cancer rates in 1996-1997 and 2008-2009.

Abdulhaq Al-Ani, de schrijver van het boek Uranium in Iraq, vertelde aan hetzelfde Al Jazeera, dat de incubatieperiode voor DU tussen 5 en 6 jaar ligt, wat consistent is met de cijfers van de kankergevallen zoals deze zich nu tonen. Bovendien zijn er gelijke patronen waar te nemen in geboorteafwijkingen tussen Irakes en Afghaanse babies, die geboren zijn in gebieden, waar bombardementen met verarmd uranium (DU) plaatsvonden.

< id=WT1 height=480 width=640 classid=clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000 name=WT1>< NAME="_cx" VALUE="16933">< NAME="_cy" VALUE="12700">< NAME="FlashVars" VALUE="">< NAME="Movie" VALUE="http://www.wanttoknow.nl/wp-content/plugins/wordtube/p.swf">< NAME="Src" VALUE="http://www.wanttoknow.nl/wp-content/plugins/wordtube/p.swf">< NAME="WMode" VALUE="Opaque">< NAME="Play" VALUE="0">< NAME="Loop" VALUE="-1">< NAME="Quality" VALUE="High">< NAME="SAlign" VALUE="LT">< NAME="Menu" VALUE="-1">< NAME="" VALUE="">< NAME="AllowAccess" VALUE="always">< NAME="Scale" VALUE="NoScale">< NAME="DeviceFont" VALUE="0">< NAME="Movie" VALUE="0">< NAME="BGColor" VALUE="">< NAME="SWRemote" VALUE="">< NAME="MovieData" VALUE="">< NAME="SeamlessTabbing" VALUE="1">< NAME="Pro" VALUE="0">< NAME="ProAddress" VALUE="">< NAME="ProPort" VALUE="0">< NAME="AllowNetworking" VALUE="all">< NAME="AllowFullScreen" VALUE="true">
< defer =text/> var WT1_1 = { params : { wmode : "opaque", allowscriptaccess : "always", allownetworking : "all", allowfullscreen : "true"}, flashvars : { file : "http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DwnGz51kjHnE", volume : "80", bufferlength : "5", quality : "false", screencolor : "DADADA", image : "http%3A%2F%2Fwww.uruknet.info%2Fpic.php%3Ff%3Dintro.jpg", title : "Irak%20DU", linktarget : "_self"}, attr : { id : "WT1", name : "WT1"}, start : function() { swfobject.embedSWF("http://www.wanttoknow.nl/wp-content /plugins/wordtube/player.swf", "WT1_1", "640", "480", "9.0.0", false, this.flashvars, this.params , this.attr ); } } WT1_1.start();

Dr. Daud Miraki, de directeur van het Afghaans Fonds voor het bergen van Verarmd Uranium, vertelde Al Jazeera, dat hij bewijs gevonden heeft van de effecten van DU op kinderen in het Oosten en Zuid-Oosten van Afghanistan. Veel kinderen worden geboren zonder ogen of benen, of met tumoren die door hun mond of oogkassen naar buiten puilen. Aldus Dr. Miraki.

Maar we praten natuurlijk niet alleen over mensen uit Irak of Afghanistan. Babies die in bijv. de VS geboren werden, van militairen die in de Irak-oorlog van 1991 dienden, toonden ook deze, vergelijkbare afwijkingen! In 2000, wees de bioloog Huda Saleh Mahadi erop, dat de afwijking, waarbij de handen van misvormde Amerikaanse peuters en kleuters, direct aan hun schouders groeiden, veelvuldig voorkomt bij Irakese babys.

Veel Amerikaanse soldaten verwijzen naar het Golfoorlogsyndroom #2 en beweren dat zij kanker hebben gekregen door de blootstelling aan DU in Irak. Maar hoe wreed het ook klinkt, Amerikaanse soldaten zijn nog in staat om zich te onttrekken aan de zwaar radioactieve omgeving waarin zij militaire dienst hebben gedaan in Irak en Afghanistan. De burgers van deze landen hebben gewoon geen enkele uitweg!

Het water, de bodem en de lucht in grote delen van Iraq, inclusief Bagdad, zijn zwaar vervuild met DU, dat een halfwaardetijd heeft van maar liefst 4,5 miljard jaar!

Dr. Doug Rokke geeft presentaties door de VS om veteranen voor te lichten over DU.

Dr. Doug Rokke, de voormalige directeur van het Amerikaanse DU Project van het Amerikaanse leger tijdens de eerste Golfoorlog, had de leiding over een project, waarbij men probeerde Amerikaanse tanks van radio-actieve straling te ontdoen.

Hij vertelde in het interview met Al Jazeera, dat het Amerikaanse Ministerie van Defensie een multi-miljoen dollar faciliteit had opgezet, waarbij goedgetrainde fysici en ingenieurs ruim 3 (!) jaar bezig waren om de 24 (!) tanks te ontsmetten die hij had teruggestuurd vanuit Irak naar de VS..

Wat kan de gemiddelde Irakees doen met de duizenden tonnen oorlogsrotzooi die verspreid door de woestijn en elders liggen, inclusief de vele tienduizenden voertuigen die zijn achtergelaten?

Het Pentagon gebruikte in de oorlog van 1991 meer dan 300 ton DU in bewapening, munitie en raketten, terwijl in de oorlog van 2003 er meer dan 1000 ton werd gebruikt, aldus het artikel van het Engelstalige Al Jazeera.

(Hier een artikel over DU op de website van Al Jazeera-engelstalig)

Hulp bij huiselijk geweld voor moslimas!
Terug naar boven
moslima 82 Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 27 juli 2006
Online status: Offline
Berichten: 919
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote moslima 82 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 22 januari 2010 om 15:16

http://www.wanttoknow.nl/politiek/oorlog/kanker-de-dodelijke -erfenis-van-de-invasie-in-irak-en-afghanistan/

 

hier is de link...

Moge Allah hun bijstaan en genezen en  beschermen amin.

Hulp bij huiselijk geweld voor moslimas!
Terug naar boven
oegt_najiha Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member
Avatar

Lid geworden: 05 februari 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 905
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote oegt_najiha Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 28 februari 2010 om 15:27
allahoemaa amien
"En wie spreekt beter woord dan hij die mensen tot Allah uitnodigt en goede werken verricht en zegt: 'Waarlijk, ik behoor tot de Moslims'."

(Suraat el-fussielet 33)
Terug naar boven
taqwaa Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member
Avatar

Lid geworden: 04 februari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2036
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote taqwaa Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 01 maart 2010 om 00:53
Laa7awlawalaqwata ila billah
.. .. ..
Terug naar boven
alzukar Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 07 november 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2589
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote alzukar Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 01 maart 2010 om 11:26
Ik rijd bewust geen auto. Een zaak als hierboven genoemd is daarvoor n van de redenen.
Kleine wondjes, jeukbultjes en dergelijke kun je maar beter ongemoeid laten. Alzukar
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdownDeze pagina is gemaakt in 0.094 seconden.