Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Islamitisch onderwijs in gevaar!!

 Post Reply Post Reply
Schrijver
forislam91 Bekijk dropdown
Newbie
Newbie


Lid geworden: 01 februari 2010
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 1
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote forislam91 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Islamitisch onderwijs in gevaar!!
    Geplaatst op: 01 februari 2010 om 21:13

Salamoe Aleikoem broeders en zusters,

 

Zoals velen van jullie al hebben vernomen via de media, ligt het Islamitische College Amsterdam weer op de korrel. De staatssecretaris  Marja van Bijsterveldt heeft de school te kennen gegeven dat er geen nieuwe leerlingen ingeschreven mogen worden op onze school. De staatssecretaris noemde als motivering een tweetal punten, namelijk te weinig nieuwe aanmeldingen en kwalitatief slecht onderwijs. Op beide kritiekpunten van de staatsecretaris vertonen wij een stijgende lijn, de kwaliteit is beter dan voorgaande jaren, er is op dit gebied ook door de onderwijsinspectie verbetering geconstateerd, verder neemt het aantal leerlingen steeds verder toe en zouden wij dit schooljaar op het gewenste aantal leerlingen zitten. Ondanks dit wil de staatssecretaris toch per 1 augustus de bekostiging van het ICA stopzetten.

 

Het zal een unicum zijn als de staatssecretaris haar zinnen doorzet. Want hoe kan het nou zo zijn dat er in Amsterdam meerdere scholen zijn die al jaren te weinig aanmeldingen krijgen, het ICA de enige school is waar de staatssecretaris zoveel energie insteekt om deze te willen sluiten.

 

Hoe kan het nou zo zijn dat nu we van de inspectie te horen krijgen dat we afgelopen jaar we een goede score hebben laten zien, de staatssecretaris nu op zon cruciale moment ingrijpt; een moment waarin wij midden in de werving zitten van nieuwe leerlingen.

 

Beste broeders en zusters; we kunnen er niets anders van maken dan dat Van Bijsterveldt  andere motieven heeft om de school te sluiten dan de rechtvaardige. We zitten momenteel in een klimaat waarin er wordt gesproken van een verbod op moskeen, het verbieden van hoofddoeken op scholen, het inleveren van je paspoort (identiteit) en een restrictie op immigranten vanuit islamitische landen. Van Bijsterveldt is zich degelijk bewust van dit klimaat en gebruikt deze verkiezingsretoriek om stemmen te winnen.

 

Wij als betrokken burgers van de Nederlandse samenleving. Wij als moslims die onze kinderen Goed onderwijs op Islamitische grondslag willen geven die van groot belang is voor de Nederlandse maatschappij, moeten dit niet laten gebeuren. We roepen iedereen op om zijn stem te laten horen. Steun daarom onze petitie op

www.icamoetblijven.nl

 

Steun onze school door uw kind aan te melden op het ICA. Denk niet: we kunnen hier niets tegen doen. Samen staan we sterk en samen kunnen we Van Bijsterveldt les geven in burgerschap. Meld u aan!

 

Van Bijsterveldt! We zijn verBijsterd.

 

Terug naar boven
Aboe Imaan Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 14 december 2003
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 14
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Aboe Imaan Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 03 februari 2010 om 14:16
Het lijkt mij een goed actie als iedereen die op een andere middelbare school zit, zich zou inschrijven op het ICA. Maakt niet uit in welke klas je zit 1,2,3,4,5 of 6; vind je islamitsch onderwijs belangrijk en kom je op voor vrijheid van onderwijs dan schrijf je je nu in.         &nb sp;         &nb sp;         Meld je allemaal aan!
Lof zij alleen aan Allah en moge vrede en zegeningen rusten op hem (Mohammed) na wie geen andere Profeet gekomen is.
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdownDeze pagina is gemaakt in 0.109 seconden.