Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

vervolgde christenen

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Abu Afak Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 28 november 2009
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 439
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Abu Afak Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: vervolgde christenen
    Geplaatst op: 23 juni 2010 om 06:23

Zoals velen weten, en veel moslims NIET willen weten vinden de meeste christenvervolgingen plaats in islamitische landen. Daarom een nieuw topic met aandacht hiervoor.

 Hoe gaat het nu met...Tina en Makan uit Iran?'We durven het nu hardop te zeggen: wij zijn volgelingen van Christus.'

Tina met hand tegen haar gezicht, waar een grote blauwe plek zich laat zien onder haar rechteroog"Uw woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad", staat er op de eerste ansichtkaart die Tina Rad uit Iran tegenkomt in de grote stapel post die is binnengekomen na een schrijfactie voor haar en haar gezin. Tranen wellen op in haar ogen. "Dit is de tekst waar ik aan vasthoud. Ik weet dat Jezus altijd dichtbij is."

De post voor Tina, Makan en hun 5-jarige dochtertje Odzhan kon vanwege veiligheidsrisico’s niet in Iran worden bezorgd. Nu het gezin Iran ontvlucht is en veilig in het buitenland is, konden medewerkers van Open Doors eindelijk alle brieven, kaarten en tekeningen overhandigen. Dankbaar namen Tina en Makan de post aan.

Vier dagen gemarteld

Tina en Makan werden in juni 2008 gearresteerd . Ze waren toen pas een paar maanden christen. Tina werd opgepakt omdat ze met moslims uit de Bijbel las en Makan zou de nationale veiligheid in gevaar hebben gebracht. Vier dagen lang werd het echtpaar verhoord en gemarteld. Ze waren gescheiden van elkaar en van hun dochtertje. Tina ervaart nog dagelijks de gevolgen van de mishandelingen. Haar knieën zitten onder de littekens. Soms heeft ze ook moeite met lopen.

Inval thuis

Het paar kwam na de vier dagen op borgtocht vrij, nadat ze onder dwang een document hadden ondertekend waarin stond dat ze niet meer naar hun huiskerk zouden gaan en dat ze ook geen contact meer zouden zoeken met andere christenen. Kort na hun vrijlating deed de politie een inval in het huis van Tina en Makan. Zij waren op dat moment niet thuis en werden op de hoogte gebracht van de inval. Met Odzhan doken ze onder.

Druk ondraaglijk

Bijna een jaar lang kwamen Tina en haar dochter nauwelijks buiten. Makan ging nog wel naar zijn werk. De situatie was erg stressvol. Toen de druk op het gezin ondraaglijk werd, besloten Tina en Makan het land te verlaten. Een gewaagde onderneming, want geen van hen was ooit buiten Iran geweest. De ontsnapping slaagde.

Laten dopen

Het gaat nu goed met Tina en Makan. Ze zijn veilig in het buitenland. "Alles was zo duidelijk dat er geen reden was om ons niet met spoed een verblijfsvergunning te geven", vertelt Tina. "We wachten nu op een huis, moeten op zoek naar een school en dat soort dingen. We moeten van nul af aan beginnen, dat is een uitdaging en we hebben er zin in!"

Tina en Makan lieten zich onlangs dopen. Tina: "Nu voelen we ons écht volgelingen van de Here Jezus. Dat kan niemand meer van ons afnemen. We durven het hardop te zeggen: wij zijn volgelingen van Christus. Hij heeft ons leven veranderd en nu beginnen we met Hem een nieuw leven. Onze doop was prachtig en we prijzen de Here God daarvoor."

Tina, Makan en Odzhan zittend op het gras. Odzhan zit bij haar vader op schoot, Tina zit tegen Makan aangeleund.

 

Terug naar boven
Abu Afak Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 28 november 2009
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 439
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Abu Afak Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 16 juli 2010 om 11:55

“Ons geloof verbergen werd een levensstijl”

 

Eén bijbel waar een heel gezin gebruik van moet maken. Stiekem avondmaal vieren als je familie aan het werk is. Voor Madiha en vele andere christenen in ‘Talibanland’ is dit realiteit. Zij is een van de velen geheime gelovigen die dagelijks geconfronteerd worden met de angst van vervolging in Pakistan en Afghanistan. Madiha hield het niet meer uit toen ze wist dat ze uitgehuwelijkt zou worden aan een moslim. Ze vluchtte. Voor en naar Christus.

Madiha had getrouwd kunnen zijn, een gezinnetje kunnen hebben, een leven kunnen leiden zoals zoveel mensen in haar land. Volgens het ritme en de regels van de Taliban en moslimextremisten die het voor het zeggen hebben in Afghanistan en Pakistan. Madiha koos iets anders. Die keuze bracht een hoop moeilijkheden met zich mee, maar te midden van deze moeilijkheden weet Madiha dat ze beter af is. 

Thuis op hun hoede

Haar liefde voor het christelijk geloof begon al op jonge leeftijd. Madiha’s moeder leerde haar bidden en samen lazen ze uit de Bijbel. Ook Madiha’s broers en zussen werden door haar moeder christelijk opgevoed. Madiha’s vader is moslim. Hij wist dat zijn vrouw een christen was, maar wilde van haar geloof niets weten.  Hierdoor moest Madiha thuis op haar hoede zijn.  

Bijbel lezen

Samenkomen met andere christenen kon Madiha niet. Af en toe kwam er iemand langs die avondmaal met hen hield, maar altijd wanneer haar vader niet thuis was. Lezen uit de Bijbel was ook gevaarlijk. De enige bijbel die ze hadden werd elke keer doorgegeven aan elkaar en verstopt, zodat Madiha’s vader het niet zou vinden. 

Twee vrouwen in PakistanGeloof verbergen is levensstijl

Madiha’s broer Ahmad moest vaak verplicht mee naar de moskee. Toch hield hij daar vast aan zijn christelijk geloof. Hij bad niet tot Allah, maar tot God. Ook Madiha en haar zussen werden dagelijks geconfronteerd met de islam op de islamitische school. “Ons geloof verbergen werd een levensstijl”,  zegt Madiha. “We durfden niemand op school te vertellen dat we christen waren uit angst te worden mishandeld of verstoten.”

Huwelijk

Madiha werd ouder en de kans dat ze uitgehuwelijkt zou worden was groot. Op een dag dacht Madiha dat ze te gast was op de bruiloft van haar neef.  Maar er wachtte haar een onaangename verrassing. Na de plechtigheid werd Madiha’s eigen bruiloft aangekondigd. Haar verloofde was moslim. Voor haar als christen met een moslimachtergrond reden om op de vlucht te slaan. Haar broers, zussen en moeder gingen mee. Ze wonen nu in een andere stad, maar zijn altijd bang om ontdekt te worden.

Zwichten onder druk

Meerdere keren moest Madiha verhuizen. Een van haar zusjes kon de druk van het vluchten en het aannemen van een andere identiteit niet aan. Zij ging terug naar haar vader en bekeerde zich tot de islam.  

Hoop op Jezus

Madiha realiseert zich dat ze waarschijnlijk nog vaker moet vluchten. Toch houdt ze haar blik gericht op God. “We leven met het geloof en hoop op Jezus”, zegt Madiha. “We blijven ons vasthouden aan Hem.”

Terug naar boven
Abu Afak Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 28 november 2009
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 439
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Abu Afak Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 19 juli 2010 om 12:02

Plm. 100 miljoen christenen worden wereldwijd bedreigd. Het zal de weldenkende mens niet verbazen dat het overgrote deel problemen heeft in islamitische landen.

Afghanistan

Christen zijn in Afghanistan is nog altijd erg moeilijk, hoofdzakelijk omdat de grondwet is gebaseerd op islamitische principes. Volgens de Afghaanse grondwet mag ‘geen wet tegen het geloof en de regels van de islam mag zijn’.

Tegenstand

Als anderen hun geloof ontdekken, krijgen christenen te maken met grote tegenstand vanuit hun familie, de gemeenschap en de Taliban. Ze riskeren uitzetting, mishandeling, intimidatie, verlies van hun baan, een gevangenisstraf en kunnen zelfs gedood te worden. Toch groeit de Kerk in Afghanistan.

Christenen bedreigd

Het afgelopen jaar was moeilijk voor christenen, omdat de invloed van de Taliban zich verder uitstrekte over het land. Buitenlandse christelijke werkers en lokale christenen werden bedreigd. De bedreigingen moesten angst en onrust zaaien onder de christenen en ervoor zorgen dat ze hun christelijk geloof zouden afzweren.

Terug naar boven
alzukar Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 07 november 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2589
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote alzukar Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 20 juli 2010 om 00:37
Overal daar waar Jezus' woord wortel schiet volgt - in het kielzog - de Verlichting. Iets waarop Zaad-aap Man niet bepaald zit te wachten.
Kleine wondjes, jeukbultjes en dergelijke kun je maar beter ongemoeid laten. Alzukar
Terug naar boven
Abu Afak Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 28 november 2009
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 439
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Abu Afak Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 20 juli 2010 om 07:30
En Zaad-aap-Vrouw?
Terug naar boven
moslima 82 Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 27 juli 2006
Online status: Offline
Berichten: 919
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote moslima 82 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 20 juli 2010 om 23:11

Jmamer voor je maar iran is sowiseso geen msolimland maar een sjitisch land.

Afghanistan tja dnek jenui echt daT IK jou kafir bronnen ga lezen?

 

Onder de shariah mogen christen rustig leven zoalng ze maar niet de moslims aanvallen bespotten enzo maar in vrede.

Dus wat doen jou KAFIR  BRONNEN OP EEN ISLAMFORUM?

Hulp bij huiselijk geweld voor moslimas!
Terug naar boven
alzukar Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 07 november 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2589
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote alzukar Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 21 juli 2010 om 00:10
In eerste instantie geplaatst door Abu Afak

En Zaad-aap-Vrouw?


Die stimuleert haar dochters om te studeren om zich zo een onafhankelijke positie t.o.v. Zaad-aap Man te verwerven.

Aangepast door alzukar
Kleine wondjes, jeukbultjes en dergelijke kun je maar beter ongemoeid laten. Alzukar
Terug naar boven
alzukar Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 07 november 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2589
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote alzukar Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 21 juli 2010 om 00:24
In eerste instantie geplaatst door moslima 82

Jmamer voor je maar iran is sowiseso geen msolimland maar een sjitisch land.


Afghanistan tja dnek jenui echt daT IK jou kafir bronnen ga lezen?


 


Onder de shariah mogen christen rustig leven zoalng ze maar niet de moslims aanvallen bespotten enzo maar in vrede.


Dus wat doen jou KAFIR  BRONNEN OP EEN ISLAMFORUM?Wat is je échte probleem, Moslima 82, en nederlands "bekeerlinge"?
Kleine wondjes, jeukbultjes en dergelijke kun je maar beter ongemoeid laten. Alzukar
Terug naar boven
Abu Afak Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 28 november 2009
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 439
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Abu Afak Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 28 juli 2010 om 09:12

Moslima82 steekt het liefst haar kop in het zand. Ze wil niet weten dat christenvervolging m.n. in islamitische landen een structureel karakter heeft.

Ze liegt en ontkent liever deze waarheid om haar dogma's maar niet overboord te hoeven zetten; leugens om het paradijs te bereiken?

Het is lach- en mee-lijwekkend om haar die spagaat te zien maken.

 

Terug naar boven
alzukar Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 07 november 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2589
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote alzukar Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 02 augustus 2010 om 01:09
Misschien voelt Moslima 82 (nederlands bekeerlinge) zich in Nederland gewoon niet op haar plaats. Dat mág, en, zo-ja, dan kan ze gewoon op zoek gaan naar een land waar ze denkt zich méér gelukkig te voelen. Voor het daaraan verbonden prijskaartje zal Moslima 82 zélf moeten wérken. Dus: een baantje zoeken en flink sparen teneinde die droom te kunnen verwezenlijken. Zó gaat dat hier, en niet anders.
Kleine wondjes, jeukbultjes en dergelijke kun je maar beter ongemoeid laten. Alzukar
Terug naar boven
Abu Afak Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 28 november 2009
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 439
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Abu Afak Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 04 augustus 2010 om 11:38

De meesten zuren gewoon door, met gebruikmaking van alle gemakken van de verfoeilijke Westerse samenleving.

 

Terug naar boven
alzukar Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 07 november 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2589
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote alzukar Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 augustus 2010 om 01:30
Aan alles komt een eind
Kleine wondjes, jeukbultjes en dergelijke kun je maar beter ongemoeid laten. Alzukar
Terug naar boven
Abu Afak Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 28 november 2009
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 439
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Abu Afak Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 10 augustus 2010 om 19:08

Niet aan het zurige slachtofferisme.

 

Terug naar boven
alzukar Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 07 november 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2589
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote alzukar Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 13 augustus 2010 om 01:52
Ik stel voor dat jij (Abu Afak) en ik (Alzukar) ergens zullen afspreken met Moslima 82 om persoonlijk van zekere "gedachten" te wisselen.
Kleine wondjes, jeukbultjes en dergelijke kun je maar beter ongemoeid laten. Alzukar
Terug naar boven
Abu Afak Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 28 november 2009
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 439
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Abu Afak Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 13 augustus 2010 om 21:45

Ik denk niet dat dat mogelijk is. Moslima82 zal allereerst vergezelt moeten worden met een familielid om haar vrouwelijkheid te waarborgen. Dit terwijl ik geen enkele onoprechte intentie heb (en na ik aanneem, jij ook niet) haar fysiek te bejegenen.

Daar komt bij dat we "duivels" zijn, omdat we haar van haar 'rechte'pad af kunnen brengen. Enige hulp vanuit godsdienstige hoek is daarbij onontbeerlijk en wenselijk. Het schaapje zal kunnen verdrinken.

Mijn bezwaar is dat ik weiger te praten tegen een overkapping; ik stel persoonlijk oog****akt op prijs.

Ik heb trouwens nog geen enkel overtuigde moslim(a) of islamitische site getroffen waarbij ik werkelijk in alle openheid de islam ter discussie mag stellen en ter verantwoording mag roepen.

Ken jij trouwens een islamitische site waar je werkelijk het recht op vrijheid van meningsuiting hebt?

groet,

 

 

Terug naar boven
alzukar Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 07 november 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2589
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote alzukar Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 15 augustus 2010 om 11:38
Nee. Maar ik heb zo ook mijn ervaringen met christenen zoals onlangs, toen ik op een "zwaar" christelijk forum de stelling dat Jezus = God aanvocht.
Kleine wondjes, jeukbultjes en dergelijke kun je maar beter ongemoeid laten. Alzukar
Terug naar boven
Abu Afak Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 28 november 2009
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 439
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Abu Afak Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 13 oktober 2010 om 20:14
Christelijke ‘ramadanschenders’ vrijuit

Algerije – Een rechtbank in Algerije heeft gisteren twee christenen vrijgesproken, die ervan waren beschuldigd dat ze tijdens de ramadan, de islamitische vastenmaand, overdag voedsel tot zich hadden genomen.

De rechter van het hof in Ain el Hamman, in de regio Kabylië, in het noordoosten van Algerije, zei tot vrijspraak te hebben besloten “ omdat er in de wet geen artikel voorkomt dat grond geeft voor vervolging”. Buiten het gerechtsgebouw werd geapplaudisseerd toen de mensen die zich daar hadden verzameld, hoorden van de vrijspraak.

Hocine Hocini (33) en Salem Fellak (34), protestantse christenen, waren medio augustus door de politie opgepakt, toen ze in een achterafhoekje van een bouwterrein waarop ze werkten de lunch gebruikten. Zij werden aangeklaagd omdat zij door overdag te eten de openbare moraal zouden hebben verstoord. Moslims mogen in de ramadan alleen eten en drinken tussen zonsondergang en zonsopgang.

De beide mannen gaven toe op klaarlichte dag te hebben gegeten, maar zeiden dat ze dat heel discreet hadden gedaan, op een plek waar ze zo min mogelijk aanstoot zouden geven aan vastende moslims. Tegen het tweetal was een gevangenisstraf van drie jaar geëist.

BronNederlands Dagblad
Terug naar boven
Abu Afak Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 28 november 2009
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 439
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Abu Afak Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 13 oktober 2010 om 20:17
Christelijk gezin in Pakistan vermoord

Pakistan- Extremistische moslims in Pakistan hebben zeven christenen uit één gezin gedood. De slachtoffers zijn een advocaat, zijn vrouw en hun vijf kinderen. Aanleiding voor de moord is een aanklacht die de advocaat indiende tegen een moslim.

De lichamen van Edwin Paul, zijn vrouw Ruby en hun vijf kinderen in de leeftijd van 6 tot 17 jaar, werden door de politie gevonden in het huis van het gezin. Buurtbewoners hadden schoten gehoord en mannen zien wegrennen bij het huis. Hierop waarschuwden zij de politie.

Paul  had een aanklacht ingediend tegen een invloedrijke moslim. Volgens Paul had deze man een buitensporig hoge rente gevraagd over een lening die hij had verstrekt aan een andere christen. Vanwege deze zaak was Paul al meerdere keren bedreigd.

Een buurman van Paul zag dat de advocaat een dag voor de moord nog staande werd gehouden door een groep gewapende mannen. “Je krijgt 24 uur om het dorp te verlaten. We weten hoe we christenen uit dit dorp moeten laten verdwijnen”, was het dreigement van de mannen. 

 

Terug naar boven
Abu Afak Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 28 november 2009
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 439
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Abu Afak Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 05 november 2010 om 19:59

Bangladesh – Drie christelijke mannen uit Bangladesh zijn door moslims in elkaar geslagen omdat ze weigerden terug te keren naar de islam. Volgens de moslims waren de mannen christen geworden na het eten van varkensvlees. Ook zouden ze de Koran niet respecteren.

Aynal Haque en zijn zoon Lal Miah werden mishandeld na een dorpsbijeenkomst door islamitische familie en buren. “Tijdens deze bijeenkomst moesten Lal en ik ons bekeren naar de islam. Toen we dit weigerden, sloegen ze ons in elkaar”, aldus Haque.

Een vriend van Haque, Tokkel Ali, werd later ook mishandeld. Ali beheert een winkel in een naburig dorp. Toen zijn islamitische buren hoorden van de mishandeling van Haque en zijn zoon bestormden ze de winkel van Ali en zetten hem eveneens onder druk om zich te bekeren tot de islam. Toen Ali weigerde, sloegen de mannen hem in elkaar.

Haque en zijn gezin bekeerden zich drie jaar geleden tot het christendom. Sinds die tijd zijn ze regelmatig bedreigd door hun islamitische buren. 

BronCompass Direct
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdownDeze pagina is gemaakt in 0.109 seconden.