Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

de mythe van de Palestijnse kwestie

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Abu Afak Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 28 november 2009
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 439
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Abu Afak Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: de mythe van de Palestijnse kwestie
    Geplaatst op: 06 oktober 2010 om 14:21

De mythe van het Palestijnse probleem:

Volgens deze mythe is niet de Iraanse kernbom die een acuut probleem vormt.  Noch zijn het de Syrische ambities op nuclear terrein. Noch is het Egypte dat afglijdt naar een gevaarlijke vorm van irrelevantie. Noch Irak, dat balanceert tussen bezetting en anarchie. Noch Al Qauda in jemen, het reveil van de taliban of de tikkende tijdbom die Pakistan heet. Evenmin draait het om zaken als despotisme, vrouwenonderdrukking en algehele misere in islamitische landen.

Neen, drie dunnen stroken land, Israel genaamd is hét grote probleem. Is dat probleem opgelost dan zijn alle problemen opgelost. Naief, nietwaar?

Koning Abdullah van Jordanie opperde enkele weken geleden dat alle problemen naar Jeruzalem leiden. Ik had hem intelligenter ingeschat. Denkt hij nu werkelijk dat Iran haar invloedssfeer niet verder uit zal breiden als een Palestijnse staat gesticht is? Denkt hij nu werkelijk dat hamas en fatah hun strijdbijl zullen begraven en als goede buren naast Israel zullen leven? Naief, nietwaar?

Zal Syrie als dictatuur vrije verkiezingen houden als de palestijnse kwestie is opgelost? Naief, nietwaar? Syrie dat het standpunt huldigt dat Libanon deel uitmaakt van 'Groot-Syrie". Dit standpunt bestond al lang voordat de staat Israel werd gesticht in 1948.

Irak onder de grote leider sadammeke viel Iran en Koeweit binnen om de olievelden te bemachtigen. Denk je werkelijk dat hij bezorgd was om de palestijnen? Naief, nietwaar?

Jordanie, 1970; tijdens de zwarte september bracht koning Hoessein meer Palestijnen om het leven dan Israel gedurende 2 intifada's. Hij was begaan met het lot van de Palestijnen? Naief nietwaar?

Algerije, ook een islamitisch land. De burgeroorlog aldaar heeft ruim 150.000 doden opgeleverd.

Denk aan de etnische zuiveringen in het zuiden van Soedan. Honderduizenden, zoniet miljoenen mensen zijn ontheemd, verkracht, vermoord. Zal dit stoppen na het ontstaan van een Palestijnse staat? Nogal naief, nietwaar?

Zal een onafhankelijk Palestina een einde maken aan de enorme ongeletterdheid, de onderdrukking van de vrouwen en de massale werkloosheid? Nogal naief nietwaar?

Al deze landen worden dictatoriaal geleid. Zij zijn erbij gebaat een externe vijand te hebben om de aandacht van het volk af te leiden. De vraag is gerechtvaardigd wat er zal gebeuren als deze externe vijand zal verdwijnen. Hoe blijven deze zieke dictaturen overeind? Schuif het Palestijnse conflict ****inu hoog op de agenda en de mensen gaan voorbij aan de werkelijke problemen, armoede en onvrijheid.

"Overlaad onstandvastige geesten met buitenlandse perikelen" luidde het advies van Shakespeare's Henry lV aan zijn zoon en opvolger.

Ik hoop dat er ooit een Palestijnse staat zal verrijzen. Ik geloof echter niet in de Palestijnse mythe als oplossing voor alles. Zo naief ben ik niet.

 

 

 

 

Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdownDeze pagina is gemaakt in 0.156 seconden.