Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Halal Clazing slachterij afgekeurd

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Marocaantje Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member
Avatar

Lid geworden: 04 juli 2003
Locatie: Saudi Arabia
Online status: Offline
Berichten: 1819
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Marocaantje Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Halal Clazing slachterij afgekeurd
    Geplaatst op: 15 augustus 2012 om 15:57
Halal kippenslachterij van Clazing door geleerden afgekeurd.


Afgelopen week verklaarde de Surinaamse Raad van Geleerden kip van het bedrijf Clazing haram voor consumptie. Het discreet is inmiddels door 15 imams getekend. Volgens een van de Surinaamse imams bestrijkt de kippenslachterij 80% van de islamitische markt. Daarmee ontdekt de Surinaamse moslimgemeenschap een serieus probleem, zeker nu het nieuws ook bij de Marokkaanse en Turkse gemeenschap terecht komt. 

Clazing B.V kreeg in 2008 de nodige kritiek te verwerken toen een artikel verscheen waarin de wanpraktijken van de slachterij bloot werden gelegd. Het bedrijf werd toen in verband gebracht met bedrijven (CSFF en Delirein) die ervan werden verdacht 250 ton inferieur kippenvlees te hebben verwerkt in frituursnacks. In het vlees werden destijds beenderen, afval, blikjes en verband aangetroffen. 


Clazing had daar geen boodschap aan en kocht 3500 kilo vlees in dat eigenlijk alleen door honden en katten gegeten mag worden. De soap gaat verder. Maleisische halal-inspecteurs bezochten eind 2011 het omstreden bedrijf. Zij werden daar geconfronteerd met veel fouten in de slachtmethode en het vlees werd na de uitgebreide controle als haram bestempeld. Een directielid van de Maleisische Halal Autoriteit JAKIM liet dan ook aan de Volkskrant (link) weten dat geen enkele inspecteur die zijn werk als moslim serieus neemt dat vlees als halal kan verklaren. 


MaleisiĆ« heeft daarop besloten om 'halal' voedsel uit Nederland te weren. Ook het Zuid-Afrikaanse halal-certificeerder SANHA zocht in Nederland naar een halal slachterij. Toen zij op Clazing stuitte besloten ook zij Nederland te weren als het gaat om islamitisch voedsel. Volgens Abdelhakim Chouaati van Inspectiedienst Halalpolitie is dit maar het topje van de ijsberg. Chouaati vraagt zich dan ook terecht af waarom dit haram vlees toch in de schappen van onze islamitische slagerijen ligt. 


Nieuwsgierig als hij altijd is nam Chouaati het initiatief om bij Clazing te kijken. De afspraak werd echter door halal-certificeerder Ali-Ben Salah van Halal Correct geannuleerd. Noem het toeval of niet: Halal Correct is sinds korte tijd certificeerder van Clazing. Clazing kan mede door deze malafide halal-certificeerders in Nederland haar gang gaan en slaat logischerwijs een niet halal slaatje uit de islamitische voedselmarkt. 


Halalpolitie verklaarde dan ook het volgende: 'Clazing B.V. is doordrenkt van twijfel en heeft een bewezengeschiedenis van minachting voor de islam en de moslim-consument. Deslachtboeren van Clazing wisselen van certificeerder wanneer het hun uitkomt,en huren ze in zodra ze negatief in het daglicht komen te staan om voor ze inde bres te springen. Ik zou zeggen: trek uw eigen conclusie'. 


LET OP!
Clazing B.V. heeft een EG-nummer: 5811. Aan de hand vandit nummer kunt u de kipproducten van Clazing herkennen. Vraag - indien u ditniet ongemoeid laat - uw slager of hij inkoopt bij Clazing en anders om hetEG-nummer EG 5811 NL.


Aangepast door Marocaantje - 15 augustus 2012 om 15:57
"Wees oprecht tegenover elke Moslim en keer je af van de ongelovigen".
"Jihaad will continue & the resistance will continue until we have victory, or we will be martyrs"Sheikh Yassin
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.078 seconden.