Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

koran en wetenschap!

 Post Reply Post Reply
Schrijver
batle_For_peace Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 02 maart 2004
Online status: Offline
Berichten: 860
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote batle_For_peace Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: koran en wetenschap!
    Geplaatst op: 14 november 2004 om 06:58

De uitbreiding van het Heelal!
koran 51:47
Voorzeker Wij bouwden de hemel door Onze macht en waarlijk Wij zin het, Die hem hebben uitgebreid.

De hemel was rook!
koran 41:11
Daarna heeft Hij zich gericht tot de hemel die rook was waarop Hij zei tot hem en tot de aarde: Kom willig of onwillig! Zij zeiden: Wij komen willig

De gesloten hemel!
koran 21:30.
Hebben de ongelovigen niet ingezien dat de hemel en de aarde gesloten waren en dat Wij ze dan hebben geopend? En al hetgeen leeft, hebben Wij uit water gemaakt. Willen zij dan toch niet geloven?

De doordringende ster!
koran 86:3.
Het is een ster van doordringende helderheid.

De aarde is rond!
koran 55:17
De Heer van de twee Oosten en de Heer van de twee Westen!
koran 55:18 Welke van de gunsten van uw Heer wilt gij dan ontkennen?

De functie van de bergen!
koran 31:10
Hij heeft de hemelen geschapen zonder enige voor u zichtbare pilaren en Hij heeft op aarde hechte bergen gemaakt opdat zij niet beven met u, en Hij heeft er allerlei dieren over verspreid. Wij hebben water uit de wolken nedergezonden en hebben allerlei edele soorten daarin doen groeien.

De diepten van de zee zitten 200 meter onder water!
koran 24:40
Of als duisternis in een diepe zee, bedekt door golf boven golf waarboven wolken zijn: duisternis boven duisternis. Wanneer men zijn hand uitstrekt kan men haar bijna niet zien; en hij, wie God geen licht geeft, voor hem is er geen licht.

De twee zee�n!
koran 55:19
Hij heeft de twee zee�n gescheiden, die elkander eens zullen ontmoeten.
koran 55:20 Daartussen is een versperring geplaatst welke zij niet kunnen passeren.
koran 35:12 De twee wateren zijn niet gelijk; het ene zoet, smakelijk en goed om te drinken, en het andere zout en bitter. En uit elk eet gij vlees en vindt gij sieraden die gij draagt. En gij ziet er schepen die de golven door klieven opdat gij van Zijn overvloed moogt zoeken, en opdat gij dankbaar zult zijn.
koran 25:53 En Hij is het die twee wateren heeft doen stromen, het ene zoet en het andere zout, en tussen hen heeft Hij een afscheiding en een versperring geplaatst.

De beschermende atmosfeer!
koran 21:32
En Wij hebben de hemel gemaakt tot een welbeschermd dak; niettemin wenden zij zich af van deze tekenen.

APEX!
Koran 36:38
En de zon beweegt zich naar haar bestemming. Dit is het gebod van de Almachtige, de Alwetende.

De aarde draait rond!
Koran 27:89:
En jij ziet de bergen en jij denkt dat ze onbeweeglijk zijn terwijl ze als wolken voorbij gaan. een werk van Allah Die alles volmaakt heeft geschapen. Voorwaar, Hij is goed op de hoogte van hetgeen u doet.

Vruchten in twee geslachten!
koran 13:3
En Hij is het, Die de aarde uitspreidde, er bergen op verhief en rivieren op vormde. En Hij maakte er elke vruchtensoort in twee geslachten op. Hij doet de nacht de dag bedekken. Voorwaar, daarin zijn tekenen voor een volk, dat nadenkt.

De maan is een schijnsel!
koran 10:05
hij is het die de zon tot een
licht maakte en de maan tot een schijnsel en hij bepaalde haar standen opdat jullie de jaartelling zouden kennen en de tijdsberekening. Allah heeft dit slechts in de waarheid geschapen, hij zet de tekenen uiteen voor een volk dat wil weten.

De banen van sterren in de hemel!
koran 51:7
Bij de hemel met zijn banen!
koran 21:33 En Hij is het die de nacht en de dag, de zon en de maan geschapen heeft. Allen (sterren) zweven in een baan.
koran 81:15 En Ik roep tot getuige datgene wat terugkeert,
koran 81:16 Zijn loop volgt en ondergaat,

Zwarte gaten!
koran 56:75
En Ik roep het vergaan der sterren tot getuige
koran 56:76 En inderdaad is dat een geweldig grote eed, Als jullie dat maar wisten.

Ijzer is neergezonden...!
koran 57:25
Wij hebben ijzer nedergezonden, waardoor grote strijd doch ook grote voordelen voor het mensdom ontstaan, opdat God degenen moge onderscheiden, die in het ongeziene Hem en Zijn boodschappers helpen. Zeker, God is Sterk, Almachtig.

Electrische lamp!
koran 24:35
God is het Licht van de hemelen en de aarde. De gelijkenis van Zijn Licht is als een nis waarin een lamp staat. De lamp is door een glas omsloten; het glas is als een schitterende ster. Het wordt, aangestoken met olie van een gezegende boom, een olijfboom, die van het Oosten noch van het Westen is, welks olie bijna zou lichten, zelfs al raakte vuur haar niet. Licht op Licht. God leidt tot Zijn Licht wie Hij wil. - God geeft gelijkenissen voor de mensen; God heeft kennis van alle dingen.

Wolken dragen 300.000 ton water!
koran 7:57
En Hij is het, Die de winden als blijde tijdingen voor Zijn barmhartigheid uitzendt; totdat, wanneer zij zware wolken dragen, Wij ze naar een dor land drijven, daarna zenden Wij er water uit neer, dan brengen Wij alle soorten vruchten voort; zo wekken Wij de doden op, opdat gij er lering uit moogt trekken.

Elke seconde stijgt er 16.000.000.000 liter water naar de hemel en elke seconderegent er weer 16.000.000.000 liter naar beneden
koran 43:11.
En Die water in juiste maat van de hemel nederzendt, waardoor Wij een dood land doen herleven. Zo zult ook gij worden opgewekt.

Bestuivende winden!
koran 15:22
En Wij zenden bestuivende winden, daarna zenden Wij water uit de wolken neer en geven het u dan te drinken en je bent niet degenen die het vergaart.

Windrichtingen!
koran 45:5.
En in de wisseling van nacht en dag en de voorziening die God uit de hemel nederzendt waardoor Hij de aarde doet herleven na haar dood en in de verandering van de winden, zijn eveneens tekenen voor een volk, dat zijn verstand gebruikt.

Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.082 seconden.