Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Huiselijk geweld

 Post Reply Post Reply Pagina  <12
Schrijver
Soldier Bekijk dropdown
Groupie
Groupie
Avatar

Lid geworden: 12 maart 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 104
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Soldier Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Huiselijk geweld
    Geplaatst op: 08 juli 2005 om 05:48
Aldus, de islamkenner: pietjepuk
Terug naar boven
pietjepuk Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 08 juli 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 642
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote pietjepuk Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 08 juli 2005 om 06:06

En hiermee bevestig je inderdaad mijn stelling. Op de persoon en niet op inhoud.

Fijn dat je het met me eens bent.

groet

Terug naar boven
Juwairiyah Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 03 maart 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 458
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Juwairiyah Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 08 juli 2005 om 06:21
In eerste instantie geplaatst door pietjepuk

Ik ben een fervent fan van Hirshi Ali. Zij is een van de weinige mensen die kritisch durft te zijn en het lef heeft de vuile was buiten te hangen. Op de inhoud kan ik weinig aanmerken. De vorm waarin ze haar kritiek giet vind ik niet altijd handig.

Er is niks mis met kritisch zijn, ik ben zelf ook zeer kritisch, tot op een zekere hoogte. Op de inhoud heb ik altijd vele op- en aanmerkingen, zoals velen anderen. Waarom? Ze onderbouwt haar mening nooit tot zeer zelden op een heldere en waarheidsgetrouwe manier.

Voorbeeldje: Ze doet alsof de moslimgemeenschap helemaal niks doet om de (weinig voorkomende, wederom bewezen) onderdrukking onder moslimvrouwen tegen te gaan. ONZIN. Aan de andere kant begrijp ik het ook wel. Wat heeft zij in een moskee te zoeken op een vrijdag tijdens de khoetba (preek)? Daar hoor je nooit wat over, dat er talloze imaams zijn die zoveel zaken bespreken tijdens hun preken om zulke schadelijke zaken tegen te gaan. Wat doe je eraan he. Zolang ze niet met ons praat zal ze nooit te weten komen.

Laat ik dan maar niet beginnen over de vorm, het is iedereen wel duidelijk dat Hirsi Ali absoluut niet weet hoe ze dingen moet brengen.

Het is erg gemakkelijk haar als leugenaar uit te maken, en in essentie ga je dan voorbij aan de strekking van haar verhaal. Je ontwijkt de discussie door je pijlen op haar persoon te richten. Tevens sterk je fanatici in hun absurde overtuiging geweld tegen andersdenkenden te rechtvaardigen.

Het is inderdaad erg gemakkelijk om haar als leugenaar uit te maken, want ze geeft daar zelf aanleiding toe. Ik verwijs jullie door naar de 3-uur durende repportage over haar. Je moet niet denken dat wij moslims (ik denk dat ik dan wel in zijn algemeenheid mag spreken) het totaal niet eens zijn met mevrouw Hirsi Ali. IK ben het niet eens met de essentie, met de vernietigende gedachtegang achter haar verhaal. Heel leuk en aardig dat ze opkomt voor onderdrukte moslimvrouwen, die overigens ook mijn Zusters zijn en waar ik heel veel om geef, alleen blijft het bij de Islaam beledigen en zeggen dat er niks aan gedaan wordt binnen de politiek aan dit probleem. Wat heb ik aan zo'n politicus? Ik ga de discussie aan met pijlen op haar gericht, pijlen der waarheid.

Overigens is het belachelijk wat je zegt, hoe kom je erbij. Dat de meeste moslims het niet eens zijn met Hirsi Ali, hoeft niet te betekenen we geweld tegen andersdenkenden rechtvaardigen, integendeel. Hoe kan ik iets rechtvaardigen waar mijn religie vol afschuw over spreekt?

Helaas zie je tegenwoordig dat veel andersdenkenden bedreigd worden. De islamitische wereld dient haar verantwoordelijkheid te nemen en misstanden op inhoud te bespreken.

Helaas wel ja, zoals ik eerder al heb aangegeven moeten de mensen hun ogen open doen. Wij doen meer dan genoeg om dit soort zaken tegen te gaan. Tuurlijk kunnen we meer doen, maar kom dan met suggesties, daar heb ik nog wat aan. Verder wil ik eraan toevoegen dat de andersdenkende wereld haar verantwoordelijkheid dient te nemen en deze misstanden ook op inhoud behoort te bespreken. Met een beetje verdieping kun je erg ver komen en zien dat deze zaken niet bij de Islaam horen, maar bij de Onwetendheid.

Helaas verkeren veel islamitische medemensen nog in de ontkenningsfase.

Veel? Jij werkt bij het CBS neem ik aan.. :)

groet

Terug naar boven
Juwairiyah Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 03 maart 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 458
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Juwairiyah Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 08 juli 2005 om 06:22
In eerste instantie geplaatst door Soldier

Aldus, de islamkenner: pietjepuk


Hahahaha, volgens mij werkt hij bij het CBS gezien zijn uitspraken.
Terug naar boven
Abdulkadir Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member
Avatar

Lid geworden: 18 december 2004
Online status: Offline
Berichten: 575
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Abdulkadir Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 08 juli 2005 om 07:03
Salaam

Kan netzo goed ook voor Nederlandse/niet-moslim vrouwen gelden. Met andere woorden, te generaal/abstract om exact te kunnen zijn.

Ik ben ook maar een mens. Ik maak ook fouten. Maar aan Allah leg ik verantwoording af voor al mijn daden.

En Allah Weet Het Beste
Salaam(=vrede)
Terug naar boven
Juwairiyah Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 03 maart 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 458
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Juwairiyah Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 08 juli 2005 om 09:35

Je maakt nu een klein foutje. Het onderzoekje waar dit topic mee start gaat niet over onderdrukking, het gaat over huiselijk geweld. Dat is dus iets heel anders.

Uhm, is het tegen gaan van huiselijk geweld onder allochtone (beter gezegd Islamitische) minderheden niet een van de vormen van onderdrukking waar Hirsi Ali voor pleit? Correct me if I'm wrong.

Dit onderzoek laat een laag percentage bekende gevallen van huiselijk geweld onder Islamieten zien. Misschien dat dit lage cijfer wel wat zegt over de onderdrukking van Moslimvrouwen. Door die onderdrukking zijn er misschien wel heel weinig vrouwen die met hun problemen naar buiten komen.

Misschien komt dat lage cijfer wel door de onderdrukking van die vrouwen, maar 99% van mijn familie is van Marokkaanse afkomst, en geloof me ik heb een zeer grote familie. Ik ga niet zeggen dat onderdrukking niet voorkomt, maar niet in de vorm van huiselijk geweld voor zover mijn kennis reikt. Overigens, al is dat zo, dan mag dit niet toegekend worden aan de Islaam, maar aan de ONWETENDHEID daar gaat het mij om.

Ik citeer: "Volgens het onderzoek komt mishandeling bij autochtonen vaker voor dan bij allochtonen en van de allochtonengroep komt het bij moslims het minst voor. Natuurlijk is het zo dat dat sommige mensen uit schaamte het niet melden en het cijfer veel hoger ligt in werkelijkheid. Maar dan nog is huiselijk geweld bij autochtonen hoog en is het idee dat moslims vaker slachtoffer zijn van huiselijk geweld gebaseerd op vooroordelen en niet op feiten."

 

Terug naar boven
pietjepuk Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 08 juli 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 642
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote pietjepuk Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 08 juli 2005 om 15:11

Een discussie over waar huiselijk geweld het meest voorkomt is een discussie van de dommen. Daar gaat het niet over. Waar het wel overgaat, is het gegeven dat er huiselijk geweld is; zowel binnen autochtone als allochtone families.

Terug naar boven
 Post Reply Post Reply Pagina  <12

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.078 seconden.