Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Fantastisch!

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Whatalies Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 10 augustus 2011
Online status: Offline
Berichten: 195
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Whatalies Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Fantastisch!
    Geplaatst op: 10 april 2012 om 20:29

Twee verliefde moslimmannen zijn op 12 februari volgens de wetten van de Sharia getrouwd. Een Mauritaanse Imam verbond het koppel in de echt tijdens een ceremonie in Parijs. Eerder trouwde het koppel al voor de Zuid-Afrikaanse wet, waarna ze verhuisden naar Parijs. De Franse wet staat geen huwelijken tussen gelijke seksen toe.

Ludovic Mohamed Zahed is een Fransman van Algerijnse origine die vorig jaar tijdens een conferentie over AIDS door Imam Jamal werd voorgesteld aan de Zuid Afrikaanse Qiyam al-Din. Dezelfde Mauritaanse Imam Jamal trouwde het koppel afgelopen februari in Parijs. 

Toen het stel besloot om zich te vestigen in een Parijse buitenwijk hoopten ze dat de Franse regering hun huwelijk als wettig zou erkennen. Maar de Franse regering weigerde mee te werken. Volgens Zahed ondervond hij meer hinder van de Franse wet dan van discriminatie door Moslims.

Volgens de website AL Arabiya kreeg Zahed op zijn negentiende de diagnose AIDS. Daarna voelde hij zich steeds meer aangetrokken tot het geloof. Ondanks hij feit dat hij regelmatig wordt bedreigd vanwege zijn geaardheid, voelt hij zich prettig als Moslim. Het koppel wil graag in Frankrijk blijven wonen, maar als het de partner van Zahed niet lukt om een definitieve verblijfsvergunning te krijgen zullen ze terug verhuizen naar Zuid-Afrika waar hun huwelijk wel rechtsgeldig is.

Terug naar boven
mohammad48 Bekijk dropdown
Groupie
Groupie
Avatar

Lid geworden: 16 augustus 2011
Locatie: marocco
Online status: Offline
Berichten: 209
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote mohammad48 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 11 april 2012 om 00:16
Beste Whatalies,

Die Fransen toch.

Die Franse wet is echt discriminerend. Niet? 

De democratie is niet echt tolerant in Frankrijk. 

Verder lijkt het mij echt onmogelijk om via de shari'ah een homo-koppel in de echt te verbinden. 
De journalist had waarschijnlijk te veel fantasie aan het werk gezet. 

Groeten
Terug naar boven
Whatalies Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 10 augustus 2011
Online status: Offline
Berichten: 195
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Whatalies Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 11 april 2012 om 06:42




In Frankrijk zijn twee moslim homo's op 12 februari in de echt verbonden volgens de Sharia-ritten door een iman uit Mauritius. De twee waren al gehuwd in Zuid Afrika, maar wilden ook een geloofs huwelijk.

Ludovic Mohamed Zahed, een Fransman van Algerijnse afkomst en zijn Zuid Afrikaanse partner Qiyam al-Din zijn beide erg gelovige moslims die nu ook voor de Sharia (moslimwetten) getrouwd zijn. Volgens de meeste moslim theologen is homoseksualiteit nog altijd des duivels, maar net als in het christelijke Europa trekken veel jongeren er zich steeds minder van aan wat mensen in de kerk of moskee

Zahed vertelde zijn verhaal op France 24 Tv. Hij ontmoette Din vorig jaar op een Aids conventie in Zuid Afrika. Zahed ontmoete in de hal een iman die zelf homo is en stelde hem voor aan Din. Zahed verbleef twee maanden in Zuid Afrika en na een poosje besloten de mannen te trouwen. Na het huwelijk, dat was georganiseerd door de ouders van Din trok het koppel naar Frankrijk waar ze zich settelden. Ze hoopten dat de Franse overheid hun huwelijk zou erkennen maar dat werd geweigerd. Zahed die net als zijn vriend wordt aanvaard door zijn ouders zegt dat hij meer obstakels ondervind van de Franse overheid dan discriminatie van andere moslims. Omdat beide heren in eigen familie kring aanvaard zijn besloten ze in februari een geloofshuwelijk aan te gaan. 

Het huwelijk werd voltrokken door een iman volgens de Sharia-ritten in een Parijse moskee in aanwezigheid van ouders, familie en vrienden. Voor Zahed was het erg belangrijk dan hij kon trouwen in aanwezigheid van zijn ouders, die eerder hadden geprobeerd zijn geaardheid te veranderen. Maar toen ze merkten dat dit hopeloos was, en dat hij gelukkig was sloten ze hem in hun armen en hart. Zahed heeft sinds hij 19 jaar is aids, maar de ziekte heeft hem naar eigen zeggen een nieuw levensdoel gegeven en bracht hem dichter bij zijn geloof. En ondanks het feit dat hij toch nog regelmatig negatieve reacties krijgt van Arabieren en moslims, toch voelt hij zich nu beter dan ooit. Zahed wil binnenkort zijn doctoraat islam en homoseksualiteit afmaken. Verder zet hij zich samen met zijn kersverse echtgenoot ook in voor een organisatie die zich bezig houdt met zaken betreffende de islam en homoseksualiteit.


Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.047 seconden.