Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Wat houd berouw tonen in

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Oem Roqaiyah Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 19 juni 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 24
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Oem Roqaiyah Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Wat houd berouw tonen in
    Geplaatst op: 23 augustus 2004 om 10:32

 

Wat houd berouw tonen in

 

1: Gehoorzaamheid aan een bevel die Allah je bevolen heeft

Want Hij is Degene Die in de koran zegt: O gij gelovigen, wend u tot Allah in oprechte berouw Het kan zijn dat uw Heer uw fouten van u zal verwijderen en u in tuinen toelaten waar doorheen rivieren stromen ( Koran 66.8)

En een bevel van de Schepper kent alleen gehoorzaamheid als tegenwaarde.

2: Reden tot slagen op aarde en in het Hiernamaals Allah de Barmhartige zegt in de koran: En toont allen tezamen berouw aan Allah, O gelovigen opdat hij moogt slagen ( Koran 24.31) Want het hart hefet een succes, geen genezing, geen geluk en geen rust en zekerheid elders dan in het aanbidden van Alalh, terugkeer naar Hem en berouw totnen aan hem. En dat bewijst Allah in de koran Degenen die geloven en wier hart rust vindt in de gedachtenis aan Allah. Ziet toe! In het gedenken van Allah kunnen de harten rust vinden. (koran 13.28)

3: Reden voor Allah om van je te houden En dat kunnen we duidelijk in de koran lezen en voelen Allah bemint hen, die berouw toneen aan Hem en die zicht rein houden (koran 2.222)

En is er op de wereld iets ander dat jou gelukkiger maakt dan wanneer je weet dat De Schepper van alles van je houdt en je bemint wanneer je berouw toont aan Hem??

4: Reden voor jou om het paradijs te betreden en aan de hel te ontsnappen wederom een bevestiging uit de heilige Boek Maar zij die berouw hebben en geloven en goede werken verrichten zullen het paradijs binnen gaan en zij zullen geenszins schade lijden (koran 16.60)

En is er iets wat een mens op hoopt groter dan het bereiken van de paradijspoorten???

5: Reden tot het neerdalen van zegeningen uit de hemel, het vergroten van krachten en het verkrijgen van welvaart en nakomeling. Hiervoor zijn twee duidelijke bewijzen uit de koran, namelijk: En o, mijn volk, vraag vergiffenis van uw Heer wend u daarna tot Hem, Hij zal wolken die regelmatig regen nedergieten over u zenden en kracht bij uw kracht voegen. En wend u niet af als schuldigen. (koran 19.52)

En ik zeide: "Zoek vergiffenis van uw Heer, want Hij is de Vergevensgezinde. Hij zal regen voor u nederzenden in overvloed. En hij zal uw rijkdommen en kinderen vermeerderen, en Hij zal u tuinen en rivieren schenken(koran 71.10-12)

Dus degene die denken dat het of het een (wereldse leven) of het ander (hiernamaals) is, die hebben het mis, want een ware moslim krijgt ze allebei van Allah.

6: Redenen tot het kwijtschelden van slechte daden en ze omruilen voor goede daden

En alweer laat Allah Zijn onmetelijke Barmhartigheid zien in twee verzen inde koran: O gij gelovigen wendt u tot Allah in oprecht berouw. Het kan zijn dat uw Heer uw fouten van u zal verwijderen en u in tuiten toelaten waar doorheen rivieren stromen. (koran 66.8)

Met uitzondering van hen die berouw hebben en geloven en goede daden doen, voor dezulken zal Allah de slechte daden in goede daden veranderen, want Allah is Vergevinsgezinds, Barmhartig (koran 25.70)

Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.078 seconden.