Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Daar gaan we weer.....

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Amier Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 31 juli 2003
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 1902
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Amier Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Daar gaan we weer.....
    Geplaatst op: 08 april 2005 om 05:11

Assalamu alaikum en hallo,

we hebben het weer voor elkaar; het forum is weer eens veranderd in een vuilnisvat voor rotte opmerkingen, scheldpartijen, beledigingen en zelfs bedreigingen. En bijna iedereen doet er aan mee, zowel moslims als niet-moslims. En wees nou eens niet hypocriet; iedereen weet heel goed voor zichzelf of hij / zij hier aan meedoet of niet.

"Ja maar, hij begon!" "Hij beledigt de profeet!" "Zij behoort tot een gevaarlijke en dwalende sekte!" "Hij beledigt de Nederlandse waarden en normen!" "Hij roept op tot een jihad tegen het westen!"  blablablablabla....

Wat een kleuterschool is het hier geworden. Hoewel, op kleuterscholen gebeuren deze dingen een stuk minder. Leer je toch eens beheersen allemaal, en niet zo opgefokt en agressief te doen! Sabr weet je wel, geduld en zelfbeheersing, voor moslims en niet-moslims.

Hou op met christendom in zijn kern te vergelijken met islam, dat is volkomen nutteloos en heeft nog nooit tot iets heilzaams geleidt. Nog nooit!!

Hou op met het beledigen van heilige profeten en heilige boeken, wat heeft dat nou voor zin? Kweek je daar begrip en tolerantie mee? Natuurlijk niet! En als je profeet of heilg schrift beledigt wordt, zowel moslims als niet-moslims, reageer dan niet alsof je nul komma nul aan zelfbeheersing hebt. Wijs de ander gewoon op zijn / haar slechte gedrag en doe het zelf beter! Zowel moslims als christenen worden in hun heilige boeken opgeroepen tot zelfbeheersing, geduld en vergiffenis, dus gedraag je als christen en moslim! En niet als achterbuurttuig.

Het forum heeft regels en als je je daar niet aan houdt kun je maar zo verwijderd worden. Ook moslims. Dus lees die regels, en ga niet klagen van: "wat zijn dat voor beheerders hier, vast aivd" als iemand verwijdert wordt die zich duidelijk niet aan de regels gehouden heeft, mensen opzettelijk en herhaaldelijk heeft uitgescholden en zelfs bedreigd. En ja, ook niet-moslims worden verwijdert die zich aan zulk wangedrag schuldig maken. Ik zal zelfs sterker vertellen: na de moord op Theo van Gogh werd het forum in een keer overspoeld door allerlei rare gasten die lukraak moslims begonnen uit te schelden en te bedreigen. Kun je je het herinneren? En die waren allemaal even snel weer vertrokken als dat ze gekomen waren, zelfs voor er iemand op ze had kunnen reageren, en hun topics waren verwijderd. Dus wees geen hypocriet door te roepen dat het beheer partijdig is. Fout is fout of je nu moslim bent of niet.

Verdiep je in elkaars religie voor je kritiek gaat geven. Je kunt mensen tot in het diepst van hun ziel beledigen als je volkomen voorbijgaat aan de heiligheid van sommige zaken door ze "achterlijk" te noemen of er mee te spotten. Dit is een zgn "islam-forum", en hoewel niet-moslims welkom zijn, is het niet meer dan normaal dat je respect toont voor de levensbeschouwing die door de hoofddeelnemers van dit forum wordt uitgedragen. Dat verwacht je van moslims die in een niet-islamitische omgeving als Nederland of Vlaanderen wonen; laat dan zelf ook zien dat je het kunt. Als je dat niet kunt, is je aanwezigheid op dit forum nutteloos en wat mij betreft ongewenst. Tolerantie en respect moet van twee kanten komen; je kunt niet klappen met 1 hand.

Zo, ik ben weer even uitgeraasd. Laat allemaal zien dat je echt zo goed bent als dat je jezelf vindt, dan wordt het misschien weer leuk om hier iets te posten. Succes!

Wassalam en groetjes,

Amier.

� Waarlijk, in het gedenken van God vinden de harten rust. � (Koran 13:28)
Terug naar boven
Malcolm X Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 02 november 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 992
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Malcolm X Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 08 april 2005 om 06:14
Salaam aleikum,

Ik ben het volledig met je eens broeder amier, maar het is heel moeilijk niet te reageren wanneer de profeet beledigd wordt. Reageer je bv niet dan zal dit keer op keer op keer nogmaals plaatsvinden.
Daarom wordt je hier soms gedwongen om te reageren.

En volgens mij ben je nog een groep vergeten die hier op dit forum ook aandrukkelijk aanwezig zijn, namelijk de atheisten.

Salaam Aleikum,

Malcolm X
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.063 seconden.