Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

wetenschappelijke feiten "de Qur’aan"

 Post Reply Post Reply Pagina  123>
Schrijver
oegt_najiha Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member
Avatar

Lid geworden: 05 februari 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 905
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote oegt_najiha Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: wetenschappelijke feiten "de Qur’aan"
    Geplaatst op: 14 juli 2005 om 09:23

Asalaamoe alaikum war'hamtoe allah wa barakatuhoe

 

er zijn mensen die wachten op een teken,

"en voorzeker, Wij hebben de mens uit een uitreksel van klei geschapen. vervolgens maakten Wij hem tot een druppel in een stevige bewaarplaats. vervolgens schiepen wij de druppel tot een bloedklonter, toen vormden wij de bloedklonter tot een vleesklomp, die wij vervolgens met vlees bekleedden. later scheppen wij een andere schepping. gezegend is daarom Allah, de beste der scheppers. (23: 12-13-14)

wat is er met jullie, dat jullie de grootheid van Allah niet vrezen?? terwijl hij jullie waarlijk in fasen heeft geschapen." (71: 13-14)

ik vind het verbazingwekkend hoe precies de ontwikkeling van een nieuw leven beschreven staat in de kor'aan. hedendaags wetenschappers staan versteld hoe dit zo'n 1400 jaar geleden op papier is gezet... tsjah, dat zet je wel even aan het denken. Here�s some proof if you need a reason!!

dit is slechts een van de vele wonderen die de kor'aan gebruikt om zichzelf te bewijzen. het is niet zo maar een boek. vele wetenschappelijke feiten worden nauwkeurig beschreven, zoals het bewegen van de hemellichaamen, de vruchtbaarheid van bliksem, het hele watercirculatiesysteem (regen) de atmosfeer als bescherming, het nut van de bergen en de maan, de big bang, de twee zeeen die niet met elkaar mengen, de verschillende hersenfuncties, onderwatergolven en de diepte van de oceanen. maar ook de historische feiten die nu ontdekt en onderzocht zijn, kloppen precies met de teksten die in de kor'aan beschreven staan.

eigenlijk is dit niet de goede plaats om dit te plaatsen... jullie zijn insha Allah al overtuigd over het feit dat Allah(swt) toch zeker bestaat!! maar het zet je wel aan het denken...

 

wa alaikum Salaam war'hamtoe allah wa barakatuhoe je zuster in de islaam

oegt_najiha

"En wie spreekt beter woord dan hij die mensen tot Allah uitnodigt en goede werken verricht en zegt: 'Waarlijk, ik behoor tot de Moslims'."

(Suraat el-fussielet 33)
Terug naar boven
gawas Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 31 mei 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 235
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote gawas Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 20 juli 2005 om 04:21

Zjazaki allahu khayran

Gawas

Terug naar boven
oegt_najiha Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member
Avatar

Lid geworden: 05 februari 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 905
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote oegt_najiha Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 20 juli 2005 om 04:24

Asalaamoe alaikum war'hamtoe allah wa barakatuhoe

wa iyaakah agie Gawas

Wa alaikum Salaam

oegt_najiha

"En wie spreekt beter woord dan hij die mensen tot Allah uitnodigt en goede werken verricht en zegt: 'Waarlijk, ik behoor tot de Moslims'."

(Suraat el-fussielet 33)
Terug naar boven
shade Bekijk dropdown
Newbie
Newbie


Lid geworden: 30 november 2005
Online status: Offline
Berichten: 25
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote shade Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 05 december 2005 om 12:39
In eerste instantie geplaatst door oegt_najiha

ik vind het verbazingwekkend hoe precies de ontwikkeling van een nieuw leven beschreven staat in de kor'aan.
Details?
hedendaags wetenschappers staan versteld hoe dit zo'n 1400 jaar geleden op papier is gezet...
Haha, daar geloof ik helemaal niks van. Welke wetenschappers zijn onder de indruk van de Koran? Namen?
tsjah, dat zet je wel even aan het denken.
Nee hoor. Ik kijk er dwars doorheen. Er is geen wetenschap te vinden in de Koran.

Waarom ga je anders morgen niet naar TNO of de TU Delft met een Koran? En ga je ze daar precies uitleggen welke 'wetenschap' er allemaal in te vinden is? Dat scheelt een hoop tijd en geld voor ander onderzoek.

Doe de wereld een lol, en laat de wetenschappelijke macht van de Koran zien.
Here�s some proof if you need a reason!!
Ik heb altijd een reden nodig. En ik ben heel erg benieuwd naar je 'bewijs'.
dit is slechts een van de vele wonderen die de kor'aan gebruikt om zichzelf te bewijzen. het is niet zo maar een boek.
Redundant.
vele wetenschappelijke feiten worden nauwkeurig beschreven, zoals het bewegen van de hemellichaamen,
Waar precies, en hoe? Ik heb geen Koran, dus vertel het me maar.
de vruchtbaarheid van bliksem,
Lol, en laat me raden: die vruchtbaarheid ga je nu als argument gebruiken dat daar 'electriciteit' mee bedoelt wordt? 

Ok, wat zegt de Koran over de 'vruchtbaarheid' van de bliksem?
het hele watercirculatiesysteem (regen)
Goh, wat knap. En jij denkt dat dat niet tot algemene kennis uit die tijd hoorde? Of dat de Egyptenaren dat 4.000 (vierduizend!) jaar voor Mohammed niet wisten?
de atmosfeer als bescherming,
Details?
het nut van de bergen en de maan,
De Maan heeft geen nut. Kom niet aan met 'getijden', want als er geen Maan was geweest had het leven op Aarde anders geevolueerd en zou een Maan juist een stoor factor zijn die leven vernietigd. Dus er is geen "nut" voor een Maan, alleen in een wereld met leven geevolueerd op een wereld MET een Maan.

Maar goed, wat is het 'nut' van de Maan volgens de Koran?
de big bang,
Hahaha. Wil je hier *heel* erg gedetailleerd op ingaan?
de twee zeeen die niet met elkaar mengen,
? En dat zijn?
de verschillende hersenfuncties, onderwatergolven en de diepte van de oceanen.
Juist ja. Maar zolang je nergens op ingaat weet ik niets en ben ik dus verre van overtuigd dat je gelijk hebt Wat zegt de Koran hier over?.
maar ook de historische feiten die nu ontdekt en onderzocht zijn, kloppen precies met de teksten die in de kor'aan beschreven staan.
Zoals?
eigenlijk is dit niet de goede plaats om dit te plaatsen... jullie zijn insha Allah al overtuigd over het feit dat Allah(swt) toch zeker bestaat!!
Allerminst.

Bovendien valt het ook wel een beetje te verwachten dat er meer dingen genoemd worden in de Koran dan in bijvoorbeeld de Bijbel, omdat er een paar eeuwen tussenzit.

Ben benieuwd naar je verdere uitleg.
Terug naar boven
Abou Jabir Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 02 maart 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 1813
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Abou Jabir Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 05 december 2005 om 13:01

De commentaren van de wetenschappers over de wetenschappelijke wonderen in de Heilige Qur'aan

Hieronder volgen een aantal commentaren van wetenschappers over de wetenschappelijke wonderen in de Heilige Qur'aan. Al deze commentaren zijn afkomstig van de video band, getiteld 'This is the Truth'. Op deze video band kunt u de wetenschappers zien en horen, terwijl ze hieronder de volgende commentaren geven. Voor een kopie van deze video band, kunt u contact opnemen met ��n van de op bladzijde 69 opgesomde organisaties.

1) Dr.T.V.N. Persaud is professor in Anatomie, professor in Kindergeneeskunde en Kindergezondheid en professor in Verloskunde, Gynecologie en Voortplantings Wetenschappen aan de Universiteit van Manitoba, Winnipeg, Manitoba, Canada. Hij was daar zestien jaar het hoofd van de Afdeling Anatomie. Hij is een autoriteit op zijn gebied. Hij is de auteur of (eind)redacteur van 22 boeken en heeft meer dan 181 wetenschappelijke artikels gepubliceerd. In 1991, ontving hij de meest onderscheiden prijs, de J.C.B. Grand Award van de Canadese Associatie van Anatomen, uitgereikt op het gebied van anatomie in Canada,. Toen hem gevraagd werd over de wetenschappelijke wonderen in de Qur'aan, die hij had onderzocht, verklaarde hij het volgende:  

Het lijkt mij dat Muhammad een zeer gewone man was. Hij kon niet lezen, wist niet (hoe) te schrijven. In feite was hij ongeletterd. We praten over twaalf [in feite over veertien] honderd jaar geleden. Je hebt het over iemand die ongeletterd was, maar diepgaande verklaringen en beweringen aflegde, die verbazingwekkend nauwkeurig van wetenschappelijke aard zijn. En ik kan persoonlijk niet inzien dat dit een stom toeval zou kunnen zijn. Er zijn te veel nauwkeurigheden en, evenals Dr.Moore, heb ik geen twijfels dat dit een goddelijke inspiratie of openbaring is die hem tot deze beweringen bracht".

Prof. Persaud heeft sommige Qur'aan verzen en de gezegdes van Profeet Muhammad(sas) in sommige van zijn boeken opgenomen. En hij heeft deze verzen en de gezegdes op verschillende conferenties gepresenteerd.

2) Dr. Joe Leigh Simpson staat aan het hoofd van de Afdeling Verloskunde en Gynaecologie, professor in Verloskunde en Gynaecologie en professor in Moleculair en Humaan Genetica aan de Baylor College of Medicine, Houston, Texas, USA. Hij was professor in Verloskunde en Gynaecologie en hoofd van de Afdeling Verloskunde en Gynaecologie aan de Universiteit van Tennessee, Memphis, Tennessee, USA. Hij was ook de voorzitter van de American Fertility Society. Hij heeft vele prijzen in ontvangst genomen, inclusief de Association of Professors of Obstetrics and Gynecology Public Recognition Award in 1992. Prof. Simpson bestudeerde de volgende gezegdes van de Profeet Muhammad (sas):  

{ Waarlijk, elk van jullie wordt gedurende veertig dagen bijeengebracht in de buik van zijn moeder;} [daarna is hij daar een ` alaq (iets dat vast zit), ook veertig dagen; daarna is hij daar een embryo (mudgha), ook veertig dagen. Dan wordt de engel neergezonden om hem de roeh (geest) in te blazen en hij krijgt opdracht vier dingen neer te schrijven: zijn levensonderhoud (rizq), zijn sterfdag (adjal), zijn werken (`amal) en of hij verdoemd (in de hel) (shaqie) of zalig (in het paradijs) (sa`ied) wordt. (Dan wordt de roeh in hem geblazen)...]36

{Als het embryo 42 nachten oud is, zendt Allaah een engel ernaar, die geeft het een vorm en maakt zijn gehoor, gezicht, huid, vlees en beenderen. Dan vraagt hij (de engel): "O, mijn Rabb (Heer), wordt het een man of een vrouw?" En jouw Rabb (Heer) beslist wat Hij wil..."}37

 

Hij bestudeerde uitgebreid deze twee gezegdes van de Profeet Muhammad (sas), en merkte op dat de eerste veertig dagen een duidelijk te onderscheiden stadium van embryogenese uitmaakte. Hij was in het bijzonder onder de indruk door de absolute precisie en nauwkeurigheid van deze gezegdes van de Profeet Muhammad (sas). Daarop gaf hij tijdens ��n conferentie de volgende mening:  

"Dus de twee hadieths (de gezegdes van de Profeet Muhammad (sas)) die (hierboven) aangeduid zijn, verschaffen ons met een specifieke tijd tabel, van de voornaamste embryonale ontwikkeling, voor de veertigste dag. Waar het weer op aankomt is, denk ik, wat 's ochtends herhaaldelijk ook door andere sprekers aangehaald is, dat (de wetenschappelijke inhoud van) deze hadieths niet op basis van wetenschappelijk kennis die in die tijd van de overlevering beschikbaar was, verkregen zou kunnen worden.... Wat hieruit volgt is volgens mij, dat er niet alleen geen conflict bestaat tussen genetica en religie, maar dat er in feite de religie de wetenschap kan leiden door het toevoegen van openbaringen aan een aantal van de traditionele wetenschappelijke benaderingen en dat er beweringen bestaan in de Qur'aan wiens juistheid door de wetenschap aangetoond zijn. Dit ondersteunt dat kennis in de Qur'aan van Allaah afkomstig is."

 

3) Dr.E.Marshall Johnson is professor emeritus in Anatomie en Ontwikkelings Biologie aan de Thomas Jefferson Universiteit, Philadelphia, Pennsylvania, USA. Hij was daar voor 22 jaar professor in Anatomie, het hoofd van de afdeling Anatomie en de directeur van het Dani�l Baugh Instituut. Hij was ook de voorzitter van de Teratologie (leer van wonderen) Society. Hij heeft meer dan 200 publicaties geschreven. Hij was hoofd van de Teratologie (leer van wonderen) Society. In 1981, tijdens de zevende Medische Conferentie, in Damman, Saoedi Arabi�, zei Prof.Johnson in de presentatie van zijn onderzoeksvoordracht:

"Samengevat; de Qur'aan beschrijft niet alleen de ontwikkeling van de externe vorm (van het embryo), maar het benadrukt ook de interne stadia, de stadia binnen het embryo, van zijn schepping en ontwikkeling. Het benadrukt de voornaamste gebeurtenissen, die door eigentijdse wetenschap erkend wordt" Hij zei ook: "Als een wetenschapper, kan ik alleen dingen behandelen, die ik specifiek kan zien. Ik begrijp embryologie, de ontwikkelings biologie.

Ik begrijp de woorden die aan mij uit de Qur'aan vertaald worden. Zoals ik het voorbeeld eerder gaf; als ik mezelf in dat tijdperk zou verplaatsen, wetende wat ik vandaag wist in het beschrijven van dingen, zou ik de dingen (die in de Qur'aan en hadieth beschreven zijn) niet (anders) kunnen beschrijven dan hoe ze beschreven zijn. Ik zie geen bewijsmateriaal voor het feit om het concept te weerleggen dat deze persoon, Muhammad, deze informatie ergens vandaan zou hebben gehaald. Dus ik zie hier niets dat in tegenspraak is met het concept dat goddelijke tussenkomst betrokken was bij wat hij in staat was te schrijven."38

 4) Dr.William W.Hay is een bekend mariene wetenschapper. Hij is professor in Geologische Wetenschappen aan de Universiteit van Colorado, Boulder, Colorado, USA. Hij was vroeger de decaan van de "Rosenstiel School of Marine" en Atmosferische Wetenschap aan de Universiteit van Miami, Miami, Floerida, USA. Na een discussie met Prof.Hay over de Qur'aan 's melding van recent ontdekte feiten over zee�n, zei hij:  

"Ik vind het zeer interessant dat dit soort informatie in zeer oude geschriften staat, zoals de Heilige Qur'aan . En ik zou niet weten hoe ze (aan deze informatie in de Qur'aan) hebben kunnen komen. Maar ik denk dat het uiterst interessant is dat het (de informatie in de Qur'aan) er is en dat dit werk verder gaat de betekenis van sommige passages te ontdekken".

En toen aan hem werd gevraagd over de bron van de Qur'aan, antwoordde hij: "Wel, ik zou denken dat het het goddelijke Wezen moet zijn."

 

5) Dr.Gerald C.Goeringer is Course Directeur en docent in Medische Embryologie op de Afdeling Cel Biologie, School of Medicine, Georgetown University, Washington DC, USA. Tijdens de achtste Saoedi Medische Conferentie in Riyaadh, Saoedi Arabi�, verklaarde Prof. Goeringer het volgende over de presentatie van zijn onderzoeksvoordracht:

 

"In betrekkelijk weinig `Aayahs (verzen uit de Qur'aan) bevindt zich een nogal uitgebreide beschrijving van de menselijke ontwikkeling vanaf de tijd van de versmeltende gameten door organogenese (tot volgroeide baby). Hiervoor (dus voor de komst van de Qur'aan) bestond er niet zulke duidelijke en complete vermelding van de menselijke (embryonale) ontwikkeling, zoals classificatie, terminologie en beschrijving. (In tegenstelling tot dit is) in de meeste, zo niet alle gevallen, (slechts) deze beschrijving tot vroegere tijden terug te voeren. Door vele eeuwen is vermelding gemaakt van de verschillende stadia van menselijke embryogene en foetale ontwikkeling in de traditioneel wetenschappelijke literatuur."

 

6) Professor Yushudi Kusan is professor emeritus aan de Tokyo Universiteit, Hongo, Tokyo, Japan, en hij was de directeur van de Tokyo Sterrenwacht, Mitaka, Tokyo, Japan. Hij zei:

"Ik ben heel erg onder de indruk dat ik juiste astronomische feiten in de Qur'aan heb gevonden, en voor ons doen hebben wij, moderne astronomen, pas een heel klein gedeelte van het heelal bestudeerd. Wij hebben onze inspanningen geconcentreerd om een heel klein deel [van het heelal] te begrijpen. Doordat we telescopen gebruiken, kunnen we alleen heel kleine gedeeltes van de hemel zien, zonder over het gehele heelal te denken. Aldus, door het lezen van de Qur'aan en door het beantwoorden aan de vragen, denk ik dat ik mijn toekomstige weg bij het onderzoeken van het heelal kan vinden."

 

7) Dr.Tejatat Tejasen staat aan het hoofd van de Afdeling Anatomie van Chiang Mai Universiteit, Chiang Mai, Thailand. Hiervoor was hij de decaan van de Faculteit Geneeskunde, aan dezelfde universiteit. Tijdens de achtste Saoedi Medische Conferentie in Riyaadh, Saoedi Arabi�, stond Dr.Tejasen op en zei:

"Sinds de laatste drie jaar, ben ik in de Qur'aan ge�nteresseerd. Vanuit mijn studie en van wat ik tijdens deze hele conferentie heb geleerd, geloof ik dat alles wat veertien honderd jaar geleden in de Qur'aan vermeld is, de waarheid moet zijn, die bewezen kan worden door de wetenschappelijke middelen. Daar de Profeet Muhammad noch lezen noch schrijven kon, moet Muhammad een boodschapper zijn, die deze waarheid doorgaf (aan de mensheid en de 'djien'), die aan hem werd geopenbaard als een verlichting door de Ene die gerechtigde Schepper is. Deze Schepper moet God of Allaah zijn. Ik denk dat dit de tijd is om Laa ilaha illallaah, dat er geen godheid is om aanbeden te worden dan Allaah (God), Muhammadar rasoelullaah, dat Muhammad zijn Boodschapper (Profeet) van Allaah (God) is, te zeggen. Tenslotte, moet ik bedanken voor de uitmuntende en zeer succesvolle conferentie. Ik heb niet alleen van de wetenschappelijke kennis tijdens de conferentie geleerd, maar ook de grote kans gehad veel nieuwe wetenschappers te ontmoeten en veel nieuwe vrienden onder de deelnemers te maken. Het meest kostbare ding dat ik verdiend heb om naar deze conferentie te komen is Laa ilaaha illallaah, Muhammadar rasoelullaah en een muslim te zijn geworden."

Laten we nadat we al deze voorbeelden, die we gezien hebben over de wetenschappelijkewonderen in de Qur'aan en al deze commentaren van de wetenschappers hierop, ons deze vragen stellen: Zou het kunnen zijn dat al deze recent ontdekte wetenschappelijke informatie uit verschillende vakgebieden, die in de Qur'aan worden genoemd, welk veertien honderd jaar geleden waren geopenbaard, op toeval berusten ?.

Zou het kunnen dat de Profeet Muhammad (sas) of iemand anders de auteur is van deze Qur'aan?

Het enige mogelijke antwoord is dat deze Qur'aan letterlijk het Woord van Allaah moet zijn, en dat het door Hem geopenbaard moet zijn.

Bezoek dit: http://aboujabir.web-log.nl/
"Wie in Allah en de Laatste Dag gelooft, moet het goede zeggen of zwijgen." {Boekharie & Moeslim}
Terug naar boven
Abou Jabir Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 02 maart 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 1813
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Abou Jabir Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 05 december 2005 om 13:10
en voor shade:

je bent net hier nieuw en je wilt dat wij nu voor je alles gedetaileerd gaan uitleggen, er zijn zoveel topics hier die over wetenschappelijke wonderen van de Koran gaan, dus bekijk ze;

verder is deze site met wetenschap: http://www.55a.net/firas/english/index.php
 
Bezoek dit: http://aboujabir.web-log.nl/
"Wie in Allah en de Laatste Dag gelooft, moet het goede zeggen of zwijgen." {Boekharie & Moeslim}
Terug naar boven
gawas Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 31 mei 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 235
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote gawas Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 december 2005 om 02:34

In eerste instantie geplaatst door Abou Jabir

en voor shade:

je bent net hier nieuw en je wilt dat wij nu voor je alles gedetaileerd gaan uitleggen, er zijn zoveel topics hier die over wetenschappelijke wonderen van de Koran gaan, dus bekijk ze;

verder is deze site met wetenschap: http://www.55a.net/firas/english/index.php
 

U hebt zoveel tijd voor mij bespaart broeder jazaka ALLAH khayran wa 3awadaka afdala minho.

 

Terug naar boven
shade Bekijk dropdown
Newbie
Newbie


Lid geworden: 30 november 2005
Online status: Offline
Berichten: 25
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote shade Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 december 2005 om 11:52
In eerste instantie geplaatst door Abou Jabir


Prof. Persaud heeft sommige Qur'aan verzen en de gezegdes van Profeet Muhammad(sas) in sommige van zijn boeken opgenomen. En hij heeft deze verzen en de gezegdes op verschillende conferenties gepresenteerd.
Welke versen zijn  dit  precies?  En wat een irrationeel gedoe weer zeg: "IK  kan niet begrijpen  dat een ongeletterde man dit opschrijft,  DUS  MOET  er  wel een god achter zitten.
Prof. Simpson bestudeerde de volgende gezegdes van de Profeet Muhammad (sas):  

{Als het embryo 42 nachten oud is, zendt Allaah een engel ernaar, die geeft het een vorm en maakt zijn gehoor, gezicht, huid, vlees en beenderen. Dan vraagt hij (de engel): "O, mijn Rabb (Heer), wordt het een man of een vrouw?" En jouw Rabb (Heer) beslist wat Hij wil..."}37

Lol, en dat moet een compete  wetenschappelijke  verklaring zijn van de ontwikkeling van een  embryo? Na  40  dagen komt de engel neer? En  na 40 dagen is er ineens een 'vorm'  in een embryo?

Alles heeft zowiezo een 'vorm'. Mohammed weet totaal niet wat er met die vorm bedoelt wordt, zit er 2 dagen naast, en al die kenmerken die een embryo een wat meer herkenbare 'vorm' geven, dat gebeurt echt niet precies en plotseling op de 40ste dag als Allah's engel dus komt om 'vorm' te geven.

Ook dit is verre van indrukwekkend. Dat er dan een professortje is die er wat leuks in ziet, dat zegt eerder iets over de persoonlijkheid van die professor dan van de Scientific Validity van deze nonsense.

Alleen mensen die *willen* dat Allah bestaat zien in "na 40 dagen komt Allah's engel om vorm te geven" een wetenschappelijke verklaring en beschrijving van de groei van een embryo.

Dit Koranvers heeft natuurlijk totaal geen wetenschappelijke waarde of waarheid in zich. Vraag het alle biologen in de wereld, en slechts een marginaal klein gedeelte daarvan zou in dit religieus gebrabbel een compleet verslag van embryo ontwikkeling zien.

Hij bestudeerde uitgebreid deze twee gezegdes van de Profeet Muhammad (sas), en merkte op dat de eerste veertig dagen een duidelijk te onderscheiden stadium van embryogenese uitmaakte.
Ja he? Als je maar blijft zoeken komt er vanzelf wel iets wat overeen komt. Dus Mohammed vond het ineens nodig om iets over 'embryogenese' op te schrijven, verpakt als kleuterlijke metafoor??

Erg belangrijk en relevant ook, voor de rest van de text.

Ok, wat er nu dus is gebeurd is dit:

1. Mohammed schrijft iets op over een engel die na 40 dagen 'nederdaalt' om 'vorm' te geven.

2. Een beetje een geflipte bioloog zoekt NET ZO LANG tot hij iets kan vinden wat +/- 40 dagen duurt en wat met embroy's te maken heeft.

3. De professor komt na langdurig zoeken maar tot de conclusie dat Mohammed het 1.400 jaar geleden in een woestijn wel over embryogenese gehad MOEST hebben, terwijl dit compleet irrelevant is, er weer een engel bijgesleept moet worden, verpakt in een KOE van een metafoor? En dan ALTIJD NADAT de wetenschap iets ontdekt, met een schimmig Koranversje komen met de claim dat alle moderne wetenschap overbodig is, omdat Mohammed alles al wist? Wtf?

Oftwel: degenen die denken dat Mohammed iets over embryogenese wilde vertellen ineens 1.400 jaar geleden, is wel erg simpel van geest.

En goedgelovig. Makkelijk van vertrouwen. Niet kritisch. In wonderen gelovend zodra hij/zij het niet meer snapt, etc.

En oh, ik heb even een blik geworpen op de URL die je gegeven hebt. De Aarde bestaat helemaal niet uit 7 lagen, LOL. Het is maar net hoe je ernaar kijkt. Meest gangbare is 2 of 3. Vraag maar eens aan iemand bij USGS of de Aarde 7 (Zeven!) "lagen" heeft.

www.usgs.com

LOL ook dit weer is MOEDWILLIG ZOEKEN naar dingen die er niet zijn. Eerst die getikte Canadees die denkt dat een ongeletterde man in de woestijn ineens zomaar een regeltje over embryogenese tussen zijn andere schrijfsels door moet plakken, (op 10.000en manieren interpreteerbaar opgeschreven is in metafoor, met wederom het heilige getal 40, en natuurlijk kun je daar iets bij vinden) en nu dit weer.

Goed, ik heb je andere argumenten ook gelezen, en de rest van die site ook, en daar kan ik op dezelfde manier antwoord op geven maar dat gaat een beetje veel tijd kosten.

Het is toch allemaal hetzelfde. De sites barsten van de leugens over wetenschap (7 lagen, wetenschap die zegt dat het universum gemaakt is, dat de Evolutie Theorie niet het skelet is van moderne biologie, etc, etc, etc) en dan ga je ook nog eens beweren dat Mohammed over embryogenese praat als na 40 dagen de engel komt.

Nou sorry hoor. Maar zo simpel en goedgelovig ben ik niet. Je zult toch echt met waarheid over wetenschap en eenduidig te interpreteren Koranversen moeten komen, die overduidelijk wetenschappelijke feiten beschrijven;  EN die op geen enkele manier in de 7e of 8e eeuw bekend konden zijn.

Alleen domme mensen trappen hierin. Of mensen die een 'goede grootheid in de lucht' nodig hebben, zoals die Canadees waarschijnlijk. Hoe bedoel je, irrationeel zijn? Ik heb nog steeds niets overtuigends gezien. Toch wel makkelijk als je het een en ander over wetenschap weet. Kunnen mensen je minder makkelijk beetnemen.

Er *is* *geen* wetenschap in de Koran, en geen enkele religie heeft de wereld ooit vooruit geholpen.Terug naar boven
Abou Jabir Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 02 maart 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 1813
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Abou Jabir Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 december 2005 om 14:30

haha wat een geblaf, de sites bartsten van leugens zegt ze en ze noemt die 7 lagen van de aarde, in dat artikel word juist die drie lagen weerlegd: http://www.55a.net/firas/english/index.php?page=show_det& ;id=73

verder wat kritiek uiten op Prof. Persaud, so je hebt hem weerlegd joh haha

jij wilt zeker precies in de Koran zien staan wat jij in je hoofd hebt, zoals embryogenese , de termen en woordkeuzes verschillen per tijd he.

In de Heilige Qur�an spreekt Allah SWT over de stages in embryonale ontwikkeling (vertaling v/d betekenis);

�En voorzeker, Wij hebben de mens uit een uittreksel van klei geschapen. Vervolgens maakten Wij hem tot een druppel in een stevige bewaarplaats. Vervolgens schiepen Wij de druppel tot een alaqah...." (Qur�an, Al Moe�minoen (23): Ayas 12, 13, en een deel van 14)

Het woord Alaqah is een Arabisch woord wat niet zo goed in het Nederlands is te vertalen. Dit woord heeft namelijk 3 betekenissen: Bloedzuiger, opgehangen object en bloedklonter.

Als we een bloedzuiger vergelijken met een embryo in het �alaqah� stadium, vinden we een verbazingwekkende overeenkomst als we kijken naar de foto hiernaast (ook; Voor meer details en plaatjes zie �The Developing Human�, van Dr. Moore en Dr. Persaud, 5e druk, pagina 8). We vinden echter nog zo�n overeenkomst als we kijken naar de eigenschappen van de embryo en die van de bloedzuiger. Beiden voeden zich namelijk met het bloed van anderen (De embryo voedt zich met het bloed van de moeder en een bloedzuiger zuigt bloed uit mensen of dieren). Deze feiten kan men terugvinden in �Human Development As Described in the Qur�an and Sunnah� van Dr. Moore en andere auteurs (Pagina 36)

De tweede betekenis van alaqah is opgehangen object, ofwel iets dat verbonden is met een geheel door een systeem van ophanging. De ophanging van de embryo in het �alaqah� stadium vindt dus plaats in de baarmoeder van de vrouw. Dit is goed te zien in de figuur hiernaast, in dit diagram zien we de ophanging van het embryo gedurende het �alaqah� stadium in de baarmoeder van de vrouw. (Dit diagram komt uit het boek �The Developing Human� van Dr. Moore en Dr. Persaud, 5e druk, pagina 66.)

De derde betekenis van het woord �alaqah� is bloedklonter. Als we de vorm van de embryo bekijken zien we dat deze de vorm aaneemt van een bloedklont. Dit wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van relatief hoge concentraties bloed in de embryo tijdens dit stadium (Ondersteund door uitspraken in �Human Development as Described in the Qur�an and Sunnah� op blz. 37 en 38) Een ander belangrijk punt is dat het bloed in de embryo in dit stadium niet circuleert, dit gebeurt pas na het einde van de derde week na de bevruchting. Dit betekent dus dat de betekenis van bloedklont niet alleen op het uiterlijk slaat maar dat de betekenis van bloedklont ook letterlijk kan worden opgevat (Zie �The Developing Human�, 5e druk pagina 65) In de figuur zien we dan ook dat zowel de buitenkant van de embryo als de bloedzakjes in de binnenkant sterke vertonen overeenkomsten met een bloedklont. Dit wordt dus veroorzaakt door de relatief grote hoeveelheid bloed dat aanwezig is in de embryo. (Bron; �The Developing Human�, door Moore en Persaud, 5e druk, pagina 65)

Uit deze informatie kunnen we dus concluderen dat alle drie de betekenissen van het woord �alaqah� tot in detail corresponderen met de bescrhijvingen van een embryo in dit stadium.

Tot zover de informatie omtrent de bovenstaande aya in de Koran. Insha ALLAH zal ik morgen verdergaan met de embryologische en wetenschappelijke wonderen in de Koran. Ik sluit af met een uitspraak van Dr. T.V.N. Persaud. Hij is Professor in de gebieden Anatomie, Opvoedkunde, Kindergezondheid, Verloskunde, Gyneacalogie, en Voorplantingswetenschappen op de Universiteit van Manitoba, in Winnipeg Canada. Hij is erg bekend in zijn vakgebied en de auteur van 22 boeken. Wanneer hem werd gevraagd over de wetenschappelijke wonderen in de Qur�an, zei hij het volgende;

�Het lijkt mij dat Mohammed een gewone man was. Hij kon niet lezen, hij kon niet schrijven, hij was analfabeet. En we praten hier over 1400 jaar geleden. Hier hebben we dus een analfabeet die verbazingwekkend correcte uitspraken doet die precies kloppen met de wetenschap. Ik zie persoonlijk niet in dat dit puur toeval was. De uitspraken zijn veel te exact, en net als Dr. Moore heb ik geen enkele moeite met het idee dat dit is voortgekomen uit Goddelijke inspiratie en openbaring, en dat dit de oorzaak was van zijn uitspraken�

In de Quran staan veel verwijzingen naar de wetenschap omtrent de embrologie oftewel het ontstaan van de mens in de vrouw.

"O mensen, indien gij in twijfel verkeert over de Opstanding, bedenkt dat Wij u hebben geschapen uit stof, daarna uit een levenskiem, dan van een klonter bloed en daarna uit een klompje vlees, volkomen en onvolkomen in maaksel" (Nederlandse Interpretatie van de Heilige Koran, Surah 22, 5e Aya)

Mughallaqatin betekent; scheppen, vormgeven, maken. Dit woord wordt twee ker gebruikt in bovenstaand vers, namelijk "mughallaqatin, ghari mughallaqatin" oftewel volkomen en onvolkomen in maaksel.

Deze woorden in de Koran leren ons dat niet alle organen tegelijkertijd worden geschapen, maar in een bepaalde volgorde. Tot aan de fase waarin de gemengde cel zich vasthecht aan de baarmoederwand, zien alle cellen er het zelfde uit. Naarmate de ontwikkeling vordert, worden verschillende celtypes geschapen. De celstructuren van de hersenen zien er niet hetzelfde uit als die van de botten, de cellen van het hart zijn ook weer anders dan die van de spieren. Zo zijn er vele verschillende celtypes; huidcellen, zenuwcellen, bloedcellen, levercellen, longcellen enz. Het uiterlijk van het embryois afhankelijk van het type celproductie. Daardoor krijgen sommige lichaamsdelen eerder hun vorm dan anderen. Sommige lichaamsdelen zoals bijvoorbeeld de hersenen, het hart en ruggenmerg worden eerder geschapen dan andere lichaamsdelen, terwijl andere lichaamsdelen nog in maaksel zijn, zijn er dus al organen die gevormd zijn tot wat ze moeten zijn!

Zo is er dus sprake van; lichaamsdelen die volkomen zijn in maaksel en andere lichaamsdelen onvolkomen in maaksel. De woorden "mughallaqatin, ghari mughallaqatin" lichten ons in over wat er gebeurt in die scheppingsfase, Wie anders dan onze Maker had deze ontwikkeling van een embryo ruim 14 eeuwen geleden met zoveel zekerheid kunnen beschrijven!

Een bekend wetenschappelijk boek met de naam "Earth" bevat basis-informatie over de aarde en wordt gebruikt in vele universiteiten over de hele wereld. Een van de twee auteurs van dit boek, Professor Frank Press, was de wetenschappelijk adviseur van de voormalige President van de Verenigde Staten, Jimmy Carter. Ook was Prof. Press twaalf jaar directeur van de Nationale Academie voor de Wetenschap in Washington DC. Zijn boek beweert dat bergen onderliggende wortels hebben. Deze wortels zitten diep in de grond en nemen dus de vorm aan van een pin in de grond, zoals men kan zien in de figuur hiernaast. (Bron; "Earth" van Press en Siecer, pagina 435. Ook; "Earth Science" van Tarbuck en Lutgens, op pagina 157)

Bezoek dit: http://aboujabir.web-log.nl/
"Wie in Allah en de Laatste Dag gelooft, moet het goede zeggen of zwijgen." {Boekharie & Moeslim}
Terug naar boven
islam Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 09 oktober 2003
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2554
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote islam Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 december 2005 om 14:58

In eerste instantie geplaatst door Abou Jabir

en voor shade:

je bent net hier nieuw en je wilt dat wij nu voor je alles gedetaileerd gaan uitleggen, er zijn zoveel topics hier die over wetenschappelijke wonderen van de Koran gaan, dus bekijk ze;

verder is deze site met wetenschap: http://www.55a.net/firas/english/index.php
 

Dat kan Shade inderdaad best s doen, het zou hem veel weerleg-moeite besparen, al die topics waar geen fantsoenlijke reactie meer opkwam...
Verder vraag ik me af waarom je hier komt zeggen dat ie die topics maar s moet gaan lezen, maar weer zelf met diezelfde ouwe lijst van 'wetenschappers' komt.  Is er nu echt niets beters te vinden?

Met of zonder godsdienst zouden er goede mensen zijn die goede dingen doen en slechte mensen die slechte dingen doen. Maar om goede mensen slechte dingen te laten doen, heb je godsdienst nodig.
Terug naar boven
gawas Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 31 mei 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 235
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote gawas Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 07 december 2005 om 03:55
In eerste instantie geplaatst door Kimmie

In eerste instantie geplaatst door Abou Jabir

en voor shade:

je bent net hier nieuw en je wilt dat wij nu voor je alles gedetaileerd gaan uitleggen, er zijn zoveel topics hier die over wetenschappelijke wonderen van de Koran gaan, dus bekijk ze;

verder is deze site met wetenschap: http://www.55a.net/firas/english/index.php
 

Dat kan Shade inderdaad best s doen, het zou hem veel weerleg-moeite besparen, al die topics waar geen fantsoenlijke reactie meer opkwam...JA JA
Verder vraag ik me af waarom je hier komt zeggen dat ie die topics maar s moet gaan lezen, maar weer zelf met diezelfde ouwe lijst van 'wetenschappers' komt.  Is er nu echt niets beters te vinden?

Autostisch

Kimmie,

voor de honderst keer het gaat om wat waar is

Terug naar boven
islam Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 09 oktober 2003
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2554
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote islam Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 07 december 2005 om 06:18
Juist, en niet om wat jij denkt en hoopt dat waar is.

Wat is autostisch trouwens?  Aangezien je het toch maar blijft gebruiken, en je dus blijkbaar niet autistisch bedoelt, doe je me vast het plezier het s uit te leggen.  En natuurlijk wat het er hier mee te maken heeft.  Leg s uit waarom je dat de hele tijd zitte roepen.
Met of zonder godsdienst zouden er goede mensen zijn die goede dingen doen en slechte mensen die slechte dingen doen. Maar om goede mensen slechte dingen te laten doen, heb je godsdienst nodig.
Terug naar boven
gawas Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 31 mei 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 235
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote gawas Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 07 december 2005 om 08:47

[QUOTE=Kimmie]Juist, en niet om wat jij denkt en hoopt dat waar is.Ik kwam met argumenten zeker niet met sentimenten lees nog s een keer door onze posten. U hebt alle tijd.
Wat is autostisch trouwens?  Aangezien je het toch maar blijft gebruiken, en je dus blijkbaar niet autistisch bedoelt, Heeft meer betekenis dan autistisch doe je me vast het plezier het s uit te leggen.Zoekt u zeker plezier of iets anders   En natuurlijk wat het er hier mee te maken heeft.  Leg s uit waarom je dat de hele tijd zitte roepen
.Ik heb meer dan dat geroepen bv hoe het met u gaat? waarover geen aantwoord mog horen[/QUOTE]

Terug naar boven
shade Bekijk dropdown
Newbie
Newbie


Lid geworden: 30 november 2005
Online status: Offline
Berichten: 25
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote shade Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 19 december 2005 om 10:42
In eerste instantie geplaatst door Abou Jabir

jij wilt zeker precies in de Koran zien staan wat jij in je hoofd hebt, zoals embryogenese , de termen en woordkeuzes verschillen per tijd he.
Ik heb geen zin om op alles in te gaan. Zoveel kan dit forum me nu ook weer niet schelen. Weet je hoeveel tijd er in gaat zitten? En Civ4, alt.atheism en msn zijn o.a. al veel belangrijker dan moslim fraude tegen het licht houden. Mensen die erin trappen, verdienen het ook.

En ach, als de engel van Mohammed komt na 40 dagen om vorm te geven, dat jij daar dan perse embryogenese in wilt zien, omdat je met je religieus gemotiveerde hoofdje zo graag wil dat Mohammed 'geinspireerd door Allah' overkomt, moet je zelf maar weten.


Als dit alles is wat moslims te melden hebben over de "wetenschappelijke wonderen" (nul) in de Koran, dan weet ik genoeg.

En eigenlijk wist ik het al. Het is totaal stupide onzin, voor domme mensen die heel nodig een reden moeten zoeken om in een god te geloven. Op precies dezelfde onzinnige manier in elkaar geprutst als christenen die zich verdringen om de Bijbel met Modern Extreme Physics te verenigen.


Misschien dat dat lukt bij het gepeupel, niet bij mij. Ik heb er de grootste lol om hier.Blij dat mij al die onzin bespaard blijft in het leven. Jammer dat mensen niet gemiddeld een IQ van 200 hebben.

In zo'n wereld zou godsdienst kansloos zijn. Nooit geen oorlog meer.
Terug naar boven
islam Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 09 oktober 2003
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2554
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote islam Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 19 december 2005 om 11:03
In eerste instantie geplaatst door gawas

[QUOTE=Kimmie]Juist, en niet om wat jij denkt en hoopt dat waar is.Ik kwam met argumenten zeker niet met sentimenten lees nog s een keer door onze posten. U hebt alle tijd.
Wat is autostisch trouwens?  Aangezien je het toch maar blijft gebruiken, en je dus blijkbaar niet autistisch bedoelt, Heeft meer betekenis dan autistisch doe je me vast het plezier het s uit te leggen.Zoekt u zeker plezier of iets anders   En natuurlijk wat het er hier mee te maken heeft.  Leg s uit waarom je dat de hele tijd zitte roepen
.Ik heb meer dan dat geroepen bv hoe het met u gaat? waarover geen aantwoord mog horen[/QUOTE]

Je kwam zeker met argumenten, alleen wel slechte.  Alle tijd heb k spijtig genoeg niet, wordt druk bezig gehouden door allerhande stage-meesters
Maar goed, ik wacht nog steeds op de uitleg van 'autOstisch'.

Met of zonder godsdienst zouden er goede mensen zijn die goede dingen doen en slechte mensen die slechte dingen doen. Maar om goede mensen slechte dingen te laten doen, heb je godsdienst nodig.
Terug naar boven
Malcolm X Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 02 november 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 992
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Malcolm X Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 19 december 2005 om 12:28
Salaam Aleikum,

Het dichtste wat ik me bij "autostisch" zou kunnen inbeelden is een motorisch vehikel met contactproblemen.

Waar ging de discussie eigenlijk ook al weer over......

Salaam Aleikum,

Malcolm X
"Science without religion is lame, religion without science is blind." Albert Einstein
Terug naar boven
Amier Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 31 juli 2003
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 1902
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Amier Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 19 december 2005 om 12:35
Ik denk bij "autostisch" aan een contaktgestoorde persoon met gesmolten kaas erover heen.
� Waarlijk, in het gedenken van God vinden de harten rust. � (Koran 13:28)
Terug naar boven
islam Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 09 oktober 2003
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2554
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote islam Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 19 december 2005 om 14:56
Een contactgestoorde in een contactgestoord motorisch vehikel met gesmolten kaas eroverheen en stempelafdrukken van Shade's foto?
Met of zonder godsdienst zouden er goede mensen zijn die goede dingen doen en slechte mensen die slechte dingen doen. Maar om goede mensen slechte dingen te laten doen, heb je godsdienst nodig.
Terug naar boven
alzukar Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 07 november 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2589
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote alzukar Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 19 december 2005 om 15:15
In eerste instantie geplaatst door shade

In eerste instantie geplaatst door Abou Jabir

jij wilt zeker precies in de Koran zien staan wat jij in je hoofd hebt, zoals embryogenese�,
de termen en woordkeuzes verschillen per tijd he.
Ik heb geen
zin om op alles in te gaan. Zoveel kan dit forum me nu ook weer niet
schelen. Weet je hoeveel tijd er in gaat zitten? En Civ4, alt.atheism
en msn zijn o.a. al veel belangrijker dan moslim fraude tegen het licht
houden. Mensen die erin trappen, verdienen het ook.

En ach, als de engel van Mohammed komt na 40 dagen om vorm te geven,
dat jij daar dan perse embryogenese in wilt zien, omdat je met je religieus
gemotiveerde hoofdje zo graag wil dat Mohammed 'geinspireerd door
Allah' overkomt, moet je zelf maar weten.


Als dit alles is wat moslims te melden hebben over de "wetenschappelijke wonderen" (nul) in de Koran, dan weet ik genoeg.

En eigenlijk wist ik het al. Het is totaal stupide onzin, voor domme
mensen die heel nodig een reden moeten zoeken om in een god te geloven.
Op precies dezelfde onzinnige manier in elkaar geprutst als christenen
die zich verdringen om de Bijbel met Modern Extreme Physics te
verenigen.


Misschien dat dat lukt bij het gepeupel, niet bij mij. Ik heb er de grootste lol om hier.Blij dat mij al die onzin bespaard blijft in het leven. Jammer dat mensen niet gemiddeld een IQ van 200 hebben.

In zo'n wereld zou godsdienst kansloos zijn. Nooit geen oorlog meer.


Weet jij wel dat er zonder de theologie nooit zoiets als exacte wetenschap zou hebben bestaan? Ik wil je aanbevelen om te lezen:
"God neem ik aan" Het ongrijpbare van de theologie en de natuurkunde, uitgegeven door Meinema, Zoetermeer (2000),
ISBN 90 211 3785 2. Het is niet geschreven door gepeupelmaar door twee mensen met -waarschijnlijk- een aardig hoog IQ en bevat ook geen geleuter over zoiets als "Intelligent Design". Graag je bevindingen!
Groeten,
                                    Alzukar

Terug naar boven
Malcolm X Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 02 november 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 992
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Malcolm X Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 19 december 2005 om 15:29
In eerste instantie geplaatst door Kimmie

Een contactgestoorde in een�contactgestoord motorisch�vehikel met gesmolten kaas eroverheen en stempelafdrukken van Shade's foto?


Zou zo maar eens een line kunnen zijn uit een liedje van Blof........

Salaam ALeikum,

Malcolm X
"Science without religion is lame, religion without science is blind." Albert Einstein
Terug naar boven
Islamiya Bekijk dropdown
Newbie
Newbie


Lid geworden: 07 december 2004
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 83
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Islamiya Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 19 december 2005 om 16:05

Mag ik erbij zetten: Waarom zetten de moslims hier zoveel bewijzen vanuit de koranverzen en geleerden op voor mensen die niet eens willen inzien dat het bewijzen zijn???

Ik bedoel: ik lees hier zoveel, maar telkens wordt negatief antwoord opgegeven door de 'meeste' niet-moslims...

Pfff: als je geen moslim wil worden of zijn; dan wil en ben je dat maar niet, maar als je details vraagt over bepaalde onderwerpen aan moslims vind ik dat er toch wel meer achter moet zitten dan gewoon 'uitlachen'...

Ik haal en steek moeite in bewijzen voor mensen die het verdienen, als het toch niets uithaalt ga ik er geen moeite voor doen, ik heb beters te doen!

Bovendien denk ik dat het hen toch niets scheelt wat voor bewijzen de moslims hier uit de Koran halen.

Ik denk gewoon: 'Ik heb gekozen voor de Islam, degene die ook wil kiezen voor de Islam, die help ik met plezier... Degene die probeert mensen uit de Islam te halen, die vind ik hopeloos... Ik ga een Christen niet zeggen dat zijn geloof slecht is of ik ga hem niet uitlachen; ik laat hem geloven in wat hij wil geloven...

Waarom nu, en ik herhaal waarom nu, laten de niet-moslims de moslims geloven in hun godsdienst??? Omdat ze de Islam belachlijk vinden? Kinderachtig? Zinloos?

Ieder zijn leven toch? Ieder gelooft in wat hij/zij wil geloven toch? Vind je de Islam belachlijk, kinderachtig, zinloos??? Tjah, niemand verplicht je om moslim te worden!!! Maar laat aub de moslims met rust, en vraag achter informatie met interesse, niet om uit te lachen!

Dank je!

Wassalaam oe alaikoem

Alleen zijn is niet goed, dan sta je niet sterk, SAMEN in Islam, dat is ons werk!
Terug naar boven
Maysun Bekijk dropdown
Newbie
Newbie


Lid geworden: 15 december 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 43
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Maysun Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 20 december 2005 om 03:15

salaamoe'alaykom,

Ja, ik merk ook vaak, als iemand met sterke bewijzen komt, dan alsnog geloven ze er nog steeds niet in. Maar, zoals zuster Islamiya zei, ik zal er ook geen moeite voor doen. Of je nou een Christen, Jood of Moslim bent, Allah (God) is onze Schepper en daar heb je geen enkele bewijs voor, dat het niet zo is. Alleen wij moslims moeten kafirs, wat letterlijk ondankbaarheid/verbergen betekent, wel overtuigen, dat de Islam het juiste geloof is. En als ze het niet willen geloven PECH!

salaamoe'alaykom

Terug naar boven
islam Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 09 oktober 2003
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2554
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote islam Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 20 december 2005 om 04:19
Als goeie gelovige zou je mogen weten dat geloof geen bewijs behoeft, en in exstendi het zelfs onmogelijk is om geloof te bewijzen, want dan zou het geloog meer zijn.
Wat wel gebeurt, is dit soort halfbakken pogingen als de openingstekst, waar echter iedereen die even verder nadenkt (of opzoekt) dwars doorheen kijkt.  Zelfs al moest je gelijk hebben, dan kun je met zulke drogredenen nog steeds niemand overtuigen.
Met of zonder godsdienst zouden er goede mensen zijn die goede dingen doen en slechte mensen die slechte dingen doen. Maar om goede mensen slechte dingen te laten doen, heb je godsdienst nodig.
Terug naar boven
Malcolm X Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 02 november 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 992
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Malcolm X Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 20 december 2005 om 04:46
Salaam ALeikum,

Grootste onzin die ik tot nu toe gelezen heb. Geloof is geen geloof meer als het bewezen kan worden. Althans dat is wat ik opmaak.
En het bestaan van God is al zo vaak bewezen in het verleden dat ik me werkelijk waar verbaas over het feit dat sommige mensen die hier de kennis nooit over hebben opgedaan durven te beweren dat het niet zo is. Er zijn zoveel profeten geweest, die zoveel bewijzen hebben geleverd en waarvan de meeste mensen die dit soort dingen roepen maar een aantal van kennen.
Volgens mij is het zo dat je pas tot een conclusie kunt komen als je alle informatie tot je genomen hebt. En vergeef me als ik dit zeg, maar er is zoveel geschiedenis en zoveel informatie, dat ik me werkelijk waar niet in kan denken dat mensen keer op keer tot die conlusie komen en daarbij keer op keer op basis van onvolledige informatie de arrogantie denken te bezitten om te kunnen claimen dat er geen God is.

(Overigens even niet met de topic te maken)

Salaam ALeikum,

Malcolm X
"Science without religion is lame, religion without science is blind." Albert Einstein
Terug naar boven
gawas Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 31 mei 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 235
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote gawas Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 20 december 2005 om 05:04
[QUOTE=Kimmie]Als goeie gelovige zou je mogen weten dat geloof geen bewijs behoeft,Wat u weet als geloofsachtergrond geldt niet in islaam. Moslims zijn dol op bewijs   en in exstendi het zelfs onmogelijk is om geloof te bewijzenVolgens kimmie zou u bedoelen, want dan zou het geloog meer zijnNogmaals wij noemen religie anders dan geloof "ADDIN" dit woordje wordt vaak vertaalt als geloof voor het gemak  .
Wat wel gebeurt, is dit soort halfbakken pogingen als de openingstekst, waar echter iedereen die even verder nadenkt (of opzoekt) dwars doorheen kijkt.Voelt u zo hooghartig genoeg om dit te beweren dat wij niet dinken (Boze tongen beweren dat het nu toch al lang bewezen is dat uw bagitaliseringen niet werkten. ... Zelfs al moest je gelijk hebben,Wij hoeften niets  dan kun je met zulke drogredenen in iedere gevaal ben  ik niet een liefhebber van natte redenennog steeds niemand overtuigen
.Waarvoor zou ik overtuigen. Dit zijn geen islamitische begrippen. In de islaam kennen wij "izharu al haaq" betekent de waarheid laten verscheinen en dat is natuurlijk m.b.v bewijzingen. Daarom zijn wij hier achter de computer. Dat zou u zeker gedaan hebben wanner kimmie zag menssen in gevaar gaan/QUOTE]
Terug naar boven
islam Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 09 oktober 2003
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2554
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote islam Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 20 december 2005 om 12:31

In eerste instantie geplaatst door Malcolm XGrootste onzin die ik tot nu toe gelezen heb. Geloof is geen geloof meer als het bewezen kan worden. Althans dat is wat ik opmaak.
En het bestaan van God is al zo vaak bewezen in het verleden dat ik me werkelijk waar verbaas over het feit dat sommige mensen die hier de kennis nooit over hebben opgedaan durven te beweren dat het niet zo is. Er zijn zoveel profeten geweest, die zoveel bewijzen hebben geleverd en waarvan de meeste mensen die dit soort dingen roepen maar een aantal van kennen.
Volgens mij is het zo dat je pas tot een conclusie kunt komen als je alle informatie tot je genomen hebt. En vergeef me als ik dit zeg, maar er is zoveel geschiedenis en zoveel informatie, dat ik me werkelijk waar niet in kan denken dat mensen keer op keer tot die conlusie komen en daarbij keer op keer op basis van onvolledige informatie de arrogantie denken te bezitten om te kunnen claimen dat er geen God is. 

Geloof is het woord, geloof.  Als je iets zeker weet, hoef je het niet te geloven.

Met of zonder godsdienst zouden er goede mensen zijn die goede dingen doen en slechte mensen die slechte dingen doen. Maar om goede mensen slechte dingen te laten doen, heb je godsdienst nodig.
Terug naar boven
Malcolm X Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 02 november 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 992
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Malcolm X Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 20 december 2005 om 12:40
Salaam Aleikum,

Geloof bestaat ook niet alleen maar uit bewijzen, maar een geloof in God kan zeker wel bewijsbaar zijn. En dat is eigenlijk het punt.
Ik moet nog het bewijs tegen komen dat God niet bestaat....
"Science without religion is lame, religion without science is blind." Albert Einstein
Terug naar boven
islam Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 09 oktober 2003
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2554
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote islam Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 20 december 2005 om 15:11

Je kan niet iets onbewijzen.  Je kan enkel iets bewijzen.  Je kan me evengoed vragen te bewijzen dat er geen austOsten wonen op een afgelegen planeet zwevende rond Beselgeus, die van gesmolten kaas houden en Shade als god aanbidden.

(By the way: dat kan ik dan ook niet).

Btw 2: Ik ontken niet dat jij als moslim in je hart voelt dat je god bestaat, net zoals postpentacost als christen dat ook zal doen, maar dat is geen bewijs in de wetenschappelijke zin van het woord.

Met of zonder godsdienst zouden er goede mensen zijn die goede dingen doen en slechte mensen die slechte dingen doen. Maar om goede mensen slechte dingen te laten doen, heb je godsdienst nodig.
Terug naar boven
Malcolm X Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 02 november 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 992
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Malcolm X Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 20 december 2005 om 16:21
Salaam Aleikum,

Wetenschap omvat ook geschiedenis, en er zijn zoveel profeten geweest (die bekend staan als profeet) dat ik me afvraag of de wetenschap al hun woorden en daden zou willen ontkennen.

Ik geef toe er zijn weinig bewijzen van hun daden behalve ooggetuigen verslagen die ook vastgelegd zijn, maar hun bestaan is simpelweg niet te ontkennen. Maar bewijs is er genoeg dat ze bestaan hebben.
En er zijn ontelbare bewijzen dat er wonderen zijn verricht door profeten.
En die ook door meerdere religies gedeeld worden.
Toevalligheid?
Of nog maar eens de overduidelijkheid van het feit dat het nooit heeft plaatsgevonden of dat een profeet uberhaupt niet geleefd heeft....

Want ze spraken allemaal over 1 God, wiens bestaan zo krachtig ontkend wordt..

Wetenschap is geen perfectie. Er zijn zo veel dingen waar de wetenschap geen antwoord op heeft, maar toch wordt het gebruikt om het bestaan van God te ontkennen.
Dat vind ik het vreemde ;)

Salaam aleikum,

Malcolm X
"Science without religion is lame, religion without science is blind." Albert Einstein
Terug naar boven
islam Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 09 oktober 2003
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2554
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote islam Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 20 december 2005 om 16:42
Ik ben agnost, remember ;-)
Met of zonder godsdienst zouden er goede mensen zijn die goede dingen doen en slechte mensen die slechte dingen doen. Maar om goede mensen slechte dingen te laten doen, heb je godsdienst nodig.
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply Pagina  123>

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdownDeze pagina is gemaakt in 0.125 seconden.