Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Aarbdevingggggg in PAKISTAN

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Yassira Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 21 augustus 2004
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 662
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Yassira Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Aarbdevingggggg in PAKISTAN
    Geplaatst op: 09 oktober 2005 om 06:19

Vrees voor duizenden doden aardbeving Zuid-Azië (video)

Uitgegeven: 8 oktober 2005 07:06
Laatst gewijzigd: 9 oktober 2005 00:02

ISLAMABAD/NEW DELHI - Een zware aardbeving met een kracht van 7,6 op de schaal van Richter heeft zaterdag dood en verderf gezaaid in het noorden van Pakistan en in delen van het aangrenzende India en Afghanistan. Het enorme natuurgeweld heeft volgens de autoriteiten aan al zeker duizend, maar waarschijnlijker aan vele duizenden mensen het leven gekost. Zeker 1700 mensen zijn in de Pakistaanse provincie North West Frontier om het leven gekomen. Dat heeft de provinciale chef van de politie meegedeeld. Artsen zonder Grenzen stuurt de komende dagen personeel en hulpgoederen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De schade is kolossaal. Hele dorpen zijn met de grond gelijk gemaakt en grote gebouwen in onder meer de Pakistaanse hoofdstad Islamabad stortten in. De paniek en angst onder de getroffenen is enorm. Vele honderden mensen zijn gewond en grote groepen mensen zijn dakloos.

De beving was tot 1500 kilometer rond het epicentrum nabij het Pakistaanse Muzaffarabad voelbaar. Het centrum lag slechts circa 90 kilometer ten noordoosten van Islamabad en nauwelijks 40 kilometer van de grens met de Indiase deelstaat Jammu en Kashmir.

Naschokken

Volgens de Pakistaanse Meteorologische Dienst ging het feitelijk om vier zware aardbevingen met een kracht van 7,6 op de Richterschaal achter elkaar. De eerste duurde zes minuten en de volgende drie met telkens tussenpozen van ruim tien minuten, duurden respectievelijk 2,5, één en anderhalve minuut. De dienst waarschuwde voor meer bevingen. Zware naschokken zorgen tot uren na de grote beving voor grote paniek in de regio. Vele honderden gebouwen zijn ingestort of weggevaagd door grote aardverschuivingen.

Hulpverlening

Hard getroffen lijkt het door Pakistaan gecontroleerde deel van de omstreden bergregio Kashmir. De internationale hulporganisatie Oxfam, waarvan het Nederlandse Novib deel van uit maakt, riep op tot snelle hulpverlening in vooral deze regio voordat de winter aanvangt. Duizenden mensen zullen daar winterbestendigde tenten en extra dekens nodig hebben.


Bewoners en politieagenten verzamelen zich rond een verwoest gebouw van negentien verdiepingen in Islamabad

In het Pakistaanse deel van Kashmir, en dan vooral in Muzaffabarad, vielen zeker 250 doden. De meeste slachtoffers vielen te betreuren in de Pakistaanse provincie North West Frontier Province. Hier vielen ruim 550 doden. Regeringsfunctionarissen zeiden dat het aantal doden kan oplopen tot duizenden. Het aantal mensen dat in het Indiase deel van Kashmir door de aardbeving om het leven is gekomen beloopt ruim 200.


Twee vrouwen zoeken troost bij elkaar in Baramulla, ongeveer 57 kilometer ten noorden van Srinagar in het Indiase deel van Kashmir

De aardbeving was niet ongebruikelijk ondiep voor het getroffen gebied, aldus Hein Haak, aardbevingdeskundige van het meteorologisch instituut KNMI, zaterdag. De beving was op tien kilometer onder het aardoppervlak. De trillingen waren daardoor heel hevig en bestreken een groot gebied.

Himalaya-gebergte

Het getroffen gebied ligt op een aardplaat die langzaam onder Azië schuift. Het Himalaya-gebergte is bij die verschuiving ontstaan. "Vooral aan de voet van de Himalaya ontstaan door dat schuiven zeer krachtige, ondiepe bevingen", aldus de seismoloog. "De aarde verplaatst daar ongeveer 50 millimeter per jaar." Hij schat dat een dergelijk zware beving eens in de honderd jaar voorkomt. "Voor het getroffen gebied valt de beving in de een na zwaarste categorie."

Onbereikbaar

Grote delen van het rampgebied zijn nog onbereikbaar voor reddingswerkers en militairen. De totale omvang van de ramp was zaterdagavond dan ook nog onduidelijk. De internationale gemeenschap kwam wel direct in actie. Minister Van Ardenne, Ontwikkelingssamenwerking, stelt 1 miljoen euro beschikbaar voor hulp. Het geld komt via het Rode Kruis beschikbaar, zodra de getroffen gebieden een internationaal hulpverzoek doen. Behalve financiële hulp houdt Nederland het Urban Search and Rescue-team beschikbaar. Dit team bestaat uit reddingswerkers, speurhonden en verpleegkundigen en is gespecialiseerd in het zoeken naar en redden van bedolven slachtoffers in rampgebieden.

Europese steun

De Europese Commissie stelde direct 3 miljoen euro beschikbaar. De Britse minister van Buitenlandse Zaken, Jack Straw, zei dat zijn land bereid is om alle hulp te leveren waaraan behoefte is. In Groot-Brittannië wonen veel Pakistani die familie hebben in het getroffen gebied.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Joschka Fischer, zei dat zijn land onmiddellijk 50.000 euro heeft vrijgemaakt om de eerste nood te lenigen. Ook Turkije, dat zelf geregeld door aardbevingen wordt getroffen, heeft hulp aangeboden. Hulpteams staan klaar om te vertrekken naar het rampgebied. Ook Griekenland is bereid een reddingsteam te sturen naar het rampgebied.

Grote test

De Pakistaanse president Musharraf bracht zaterdag een bezoek de getroffen regio. Hij sprak van een "grote test" voor zijn land om de hulpverlening te organiseren. "Het hele land zal voor deze test slagen", beloofde de president. India, aartsvijand van Pakistan, bood Islamabad ook hulp aan.

Artsen zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen (AzG) stuurt de komende dagen personeel en hulpgoederen naar het gebied in Azië dat zaterdag werd getroffen door een aarbeving. Vanuit Amsterdam, Delhi en Dubai gaan onder meer tenten, medicijnen, verband, jerrycans en dekens naar de rampregio.


Reddingswerkers dragen strechers naar het ingestorte gebouw van 19 etages in Islamabad

De eerste twee hulpverleners zijn onderweg, meldde een woordvoerder van de Nederlandse afdeling van AzG zaterdag. Zondag en maandag vertrekt nog een aantal medici en logistiek medewerkers. De hulpgoederen bestaan uit duizend tenten, tien kliniektenten, 50.000 dekens, 20.000 jerrycans, twee dieselpompmotoren, operatiesets en waterzuiveringspaketten. Verder gaat het om een standaardpakket verband, pleisters, ontsmettingsmateriaal dat genoeg is om een maand lang 10.000 getroffenen te helpen.

Ruïnes

Een Nederlandse hulpverlener van Artsen zonder Grenzen was al in Pakistan voor een ander project. Zijn huis stortte in. "We hebben dode mensen gezien. Kleine kinderen en oude mannen onder het puin vandaan gehaald. We kijken tegen enorme mooie bergtoppen aan waar nog alleen ruïnes van huizen op staan. De wegen zijn onbegaanbaar, bruggen zijn ingestort. We zitten opgesloten in de vallei waar we zijn", verkaarde J.P. Stellema in het NOS Journaal.

Verschrikkelijke tragedie

De Amerikaanse president Bush heeft de slachtoffers van de aardbeving in Zuid-Azië zaterdag hulp toegezegd. Hij sprak van een "verschrikkelijke tragedie". Volgens de president hebben de VS de eerste hulpgoederen al naar de rampregio's gestuurd.

De VS onderhouden vooral met Pakistan goede banden. Sinds de aanslagen op 11 september 2001 geldt het bewind van president Musharraf als een bondgenoot in de strijd tegen internationaal terrorisme.

Bush wil begin volgend jaar een bezoek te brengen aan Pakistan, India en Afghanistan, zo berichtten Indiase media kortgeleden. Het zou zijn eerste bezoek zijn aan dit deel van Azië

*Moslima_Y*
*"Inna Llahou ma3a sabirien"*
Terug naar boven
oegt_najiha Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member
Avatar

Lid geworden: 05 februari 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 905
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote oegt_najiha Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 09 oktober 2005 om 07:07

subhanAllah vergeet ze niet in jullie du3aa.

inna lillahi wa inna ilayhi raji3oun

doden aantal las ik toenet op teletext 20.000 doden subhanAllah

moge Allah hun bijstaan inshallah

moge Allah de getrovene genadig zijn inshallah

AMEEN!!!!

wa salaamoe alaikum war'hamteo allah wa barakatuhoe

Najiha

"En wie spreekt beter woord dan hij die mensen tot Allah uitnodigt en goede werken verricht en zegt: 'Waarlijk, ik behoor tot de Moslims'."

(Suraat el-fussielet 33)
Terug naar boven
Yassira Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 21 augustus 2004
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 662
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Yassira Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 09 oktober 2005 om 08:44

Wa ehleykoomoe salaam warahmatoelah wabarkatoehoe,

Amien Op je dua inch'allah,

EN jammer genoeg is het doden aantal gestegen naar 30.000,

Moge Allah ze bijstaan (zaols je al zei "oegt_najiha" )

En Moge Allah hen standvastigheid geven Inch'allah,

Met vriendelijke groeten Oegt Y. fi dien

*Moslima_Y*
*"Inna Llahou ma3a sabirien"*
Terug naar boven
Broeder_Somal Bekijk dropdown
Newbie
Newbie


Lid geworden: 07 maart 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 49
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Broeder_Somal Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 09 oktober 2005 om 09:27

SubhanAllah, moge Allah ze genadig zijn

Stel je eens voor als dit in Amerika/Europa zou gebeuren, non stop breaking news overal. Alleen cnn besteed er nog wat aandacht aan, en de ned zenders weinig tot niets. Khair, het is duidelijk...

Terug naar boven
DruideHerne Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 24 juni 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 834
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote DruideHerne Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 09 oktober 2005 om 09:50
ah ik zie dat het eerdere topic over dit onderwerp verwijderd is:-)
Wat is duidelijk Broeder Somal?
We zullen wel weer zien waar de uiteindelijke hulp voor die arme slachtoffers vandaan komt.
Alhoewel er zijn ongeveer een miljard moslims op de wereld en het is ramadan.
Dus ik denk dat Jullie broeders en zusters wel zeker op een 5 miljard euro hulp kunnen rekenen niet?
5 Euro per moslim dat moet toch kunnen.
Maar verder hoop ik dat ook de niet moslims ier niet zuinig gaan doen.
Echt het is daar een hele grote puinhoop nu en wanneer daar geen hulp komt dan gaat er het zeer slcht uitzien voor al die mensen die het overleeft hebben.
Dus ik hoop dat dit gebeuren mensen in die zin zal verbroederen dat ze samen zullen helpen.

Terug naar boven
Yassira Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 21 augustus 2004
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 662
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Yassira Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 09 oktober 2005 om 10:56

Nog meer slecht nieuws

Dodental aardbeving in Pakistan en India passeert 30.000
Uitgegeven op 09 oktober 2005 om 12:50 uur, bijgewerkt om 15:36

(Novum/AP) - Dorpelingen ruimden zondag met hun blote handen het puin van ingestorte scholen en huizen, in de hoop overlenden te vinden van de aardbeving die in Pakistan volgens de officiële cijfers aan meer dan dertigduizend mensen het leven heeft gekost. In India vielen zeker 465 doden. Onder de doden bevinden zich veel scholieren, die werden bedolven toen hun scholen instortten. De zwaarst getroffen stad is Muzaffarabad, de hoofdstad van het Pakistaanse deel van Kashmir, waar elfduizend doden vielen.

De aardbeving, die een momentmagnitude had van 7,5, deed zich zaterdag voor in het bergachtige Kashmir en verwoestte tientallen dorpen. Veel getroffen gebieden waren als gevolg van aardverschuivingen onbereikbaar voor hulpverleners. Legerwoordvoerder Shaukat Sultan sprak van de grootste ramp in de geschiedenis van Pakistan en president Pervez Musharraf vroeg het buitenland om geld. "We hebben genoeg mankracht", zei hij, "maar we hebben financiële hulp nodig." Uit de hele wereld werd hulp toegezegd.

De Pakistaanse minister van binnenlandse zaken, Aftab Khan Sherpao, zei dat in zijn land 42.397 mensen gewond zijn geraakt. In India werd melding gemaakt van meer dan negenhonderd gewonden. In Afghanistan vielen vier doden, onder wie een 11-jarig meisje. Reddingswerkers vonden zondag in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad twee overlevenden, een jongen en een vrouw, in het puin van een negen verdiepingen tellend flatgebouw, dat was ingestort. Tegen artsen zeiden de twee dat er nog meer overlevenden onder het puin lagen. Er werden 24 lichamen uit het puin geborgen. Voor het overige bleef de schade in Islamabad beperkt.

De aardbeving, die zich iets voor 9.00 uur 's morgens voordeed, en haar naschokken werden gevoeld in een gebied dat liep van het midden van Afghanistan tot het westen van Bangladesh en deed gebouwen in de hoofdsteden van Pakistan, India en Afghanistan ongeveer een minuut lang schudden. In een gebied dat zich uitstrekt over vierhonderd kilometer raakten gebouwen beschadigd, maar veruit de meeste schade werd aangericht in het Pakistaanse deel van Kashmir. Mensen renden in paniek hun huizen en kantoren uit en op veel plaatsen vielen de communicatielijnen uit. Er deden zich urenlang naschokken voor, wat ziekenhuizen er uit angst voor nieuwe verwoestingen toe bracht gewonden buiten neer te leggen. Veel mensen in de getroffen gebieden brachten de nacht zonder afdekking buiten door bij een temperatuur van iets boven het vriespunt. In het Indiase deel van Kashmir stookten dorpelingen vuurtjes met hout van hun eigen ingestorte huizen.

Zondag brachten Pakistaanse legerhelikopters troepen en voorraden naar bepaalde gebieden, maar in Balakot, een plaats in het noorden met dertigduizend inwoners, was van hulpverlening niets te bespeuren. Gewonden lagen op straat te wachten op medische hulp, bedekt met sjaals. Overlevenden droegen lijken op houten planken. De lichamen van vier kinderen, in de leeftijd van 4 tot 6, lagen onder een metalen golfplaat. Nabestaanden waren op zoek naar lakens om de lichamen in te kunnen rollen.

"We hebben niks om hen mee te begraven", zei een neef, Saqib Swati. Een stukje verderop stond Faizan Farooq, een 19-jarige scholier, voor zijn ingestorte school. Gevreesd werd dat zeker 250 leerlingen onder het puin lagen. Tientallen mensen, sommigen met mokers, maar een groot aantal zonder gereedschap, ruimden het puin en droegen lichamen weg.

Farooq zei direct na de aardbeving onder het puin bedolven kinderen te hebben horen huilen. "Nu is er geen teken van leven meer", zei hij. "Dit lukt ons niet zonder hulp van het leger. Niemand is ons komen helpen." Een 40-jarige man stond te huilen, Hij vertelde dat vier van zijn kinderen onder het puin lagen.

Elders in het honderd kilometer ten noorden van Islamabad gelegen Balakot vertelde winkelier Mohammad Iqbal dat twee basisscholen, een voor jongens en een voor meisjes, eveneens waren ingestort. Hij zei te vrezen dan meer dan vijfhonderd leerlingen waren omgekomen.

De Amerikaanse geologische dienst telde in de 24 uur na de aardbeving 22 naschokken, waaronder een met een momentmagnitude van 6,2. In India vielen de meeste doden in de grensplaatsen Uri, Tangdar en Punch en Srinagar, de zomerhoofdstad van de deelstaat Jammu en Kashmir. Zo'n tweehonderd bewoners van bergdorpen blokkeerden zondag uit protest tegen het uitblijven van hulp de belangrijkste weg tussen Baramulla en Uri. Ze eisten dat journalisten en soldaten die hulpgoederen bij zich hadden hun dorpen zouden aandoen. Een van de demonstranten, Syad Hassan, zei dat in zijn dorp, Namala, en drie naburige dorpen zeker 65 doden waren gevallen, maar dat niemand was komen helpen. "Alle overheidsmensen, de persmensen, ze rijden gewoon voorbij", zei hij. De minister van financiën van Kashmir, Muzaffar Hussain Baig, zei dat zijn regering haar best deed en dat de verloven van bijvoorbeeld artsen waren ingetrokken.

In Islamabad zou zondag een acht leden tellend team van de Verenigde Naties aankomen om te bekijken wat de VN kunnen doen. "We weten dat elk uur telt bij een aardbeving van deze omvang en de Verenigde Naties staan klaar om het getroffen land op elke denkbare wijze te helpen", zei noodhulpcoördinator Jan Egeland vanuit het VN-hoofdkantoor in New York.

*Moslima_Y*
*"Inna Llahou ma3a sabirien"*
Terug naar boven
het licht Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 02 februari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 870
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote het licht Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 09 oktober 2005 om 14:48
GIRO 800 800 HULP VOOR DE SLACHTOFFERS
Wat Allah(swt) wil geschied er is geen kracht of macht buiten Hem!
Terug naar boven
Yassira Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 21 augustus 2004
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 662
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Yassira Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 09 oktober 2005 om 15:15

AssalamOe Ehleykoom Warahmatoelah wabarkatoehoe,

Djazaka Allahoe Ghairan , het licht

Met vriendelijke groeten Oegt Y. fi dien

*Moslima_Y*
*"Inna Llahou ma3a sabirien"*
Terug naar boven
Amier Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 31 juli 2003
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 1902
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Amier Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 10 oktober 2005 om 07:48
In eerste instantie geplaatst door Broeder_Somal

SubhanAllah, moge Allah ze genadig zijn

Stel je eens voor als dit in Amerika/Europa zou gebeuren, non stop breaking news overal. Alleen cnn besteed er nog wat aandacht aan, en de ned zenders weinig tot niets. Khair, het is duidelijk...

Salaam alaikum,

het is toch echt te zien op alle nederlandse zenders hoor. Dus wat is duidelijk? Bovendien zijn er meteen hulpacties gestart, ook vanuit Nederland, dus nogmaals; wat is duidelijk?

 

« Waarlijk, in het gedenken van God vinden de harten rust. » (Koran 13:28)
Terug naar boven
Yassira Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 21 augustus 2004
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 662
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Yassira Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 10 oktober 2005 om 09:06

AssalamOe Ehleykoom Warahmatoelah wabarkatoehoe,

Nou Broeder_Somal daar mag ik Amier wel gelijk in geven,

Naast Nederland is ook België volop bezig met Acties Alhamdu lilah

En ook het nieuws-Krant ziet ze niet door de vingers , want je ziet niet anders dan dat deze zware natuurramp,

Het is absoluut niet aanvallend bedoeld Broeder_somal maar als iets postiefs is mag het ook gezegd worden

Met vriendelijke groeten Oegt Y. fi dien

*Moslima_Y*
*"Inna Llahou ma3a sabirien"*
Terug naar boven
jiyuu Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 30 januari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2357
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote jiyuu Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 10 oktober 2005 om 13:36

Een van de zovele tekenen van het naderen van het Laatste Uur is de toename van het aantal aardbevingen:

Abu Huraira (ra) vertelde dat de profeet Muhammad (saw) zei: “Het Laatste uur zal niet aanbreken tot dat het aantal aardbevingen sterk zal vermeerderen.” (Sahih Bukhari)

Een ander teken van het Laatste Uur is de honger ondanks de hevige regenval, want het water dat naar beneden valt, zal de oogst niet vermeerderen:

Abu Huraira (ra) vertelde dat de Profeet (saw) zei: “Honger zal niet worden veroorzaakt door droogte, maar er zal toch hongersnood zijn. De vele regens zullen niets uit de grond laten groeien.” (Sahih Muslim)

www.hhugs.org.uk/
Terug naar boven
Yassira Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 21 augustus 2004
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 662
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Yassira Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 10 oktober 2005 om 14:38

AssalamOe Ehleykoom Warahmatoelah wabarkatoehoe,

Best jiyuu,

Dat klopt inderdaad , En subhan'allah dat zegt mijn moeder ook ALTIJD als er een aardbeving is...

Met vriendelijke groeten oegt Y. fi dien

*Moslima_Y*
*"Inna Llahou ma3a sabirien"*
Terug naar boven
Amier Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 31 juli 2003
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 1902
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Amier Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 10 oktober 2005 om 15:22
In eerste instantie geplaatst door jiyuu

Een van de zovele tekenen van het naderen van het Laatste Uur is de toename van het aantal aardbevingen:

Abu Huraira (ra) vertelde dat de profeet Muhammad (saw) zei: “Het Laatste uur zal niet aanbreken tot dat het aantal aardbevingen sterk zal vermeerderen.” (Sahih Bukhari)

Een ander teken van het Laatste Uur is de honger ondanks de hevige regenval, want het water dat naar beneden valt, zal de oogst niet vermeerderen:

Abu Huraira (ra) vertelde dat de Profeet (saw) zei: “Honger zal niet worden veroorzaakt door droogte, maar er zal toch hongersnood zijn. De vele regens zullen niets uit de grond laten groeien.” (Sahih Muslim)

Assalamu alaikum,

wij worden allemaal ter verantwoording geroepen voor onze daden en intenties op de laatste dag, of dat nu morgen is of over 50.000 jaar. Het is goed dat altijd in je achterhoofd te houden in je dagelijks bezigheden en in je gebeden. Leef als een goed mens voor jezelf en de wereld, bidt, vast en gedenk Allah subhan wa t'ala en insha Allah zal het paradijs ons deel zijn.

Wassalam,

Amier.

« Waarlijk, in het gedenken van God vinden de harten rust. » (Koran 13:28)
Terug naar boven
jiyuu Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 30 januari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2357
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote jiyuu Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 11 oktober 2005 om 06:00

In eerste instantie geplaatst door Amier

wij worden allemaal ter verantwoording geroepen voor onze daden en intenties op de laatste dag, of dat nu morgen is of over 50.000 jaar. Het is goed dat altijd in je achterhoofd te houden in je dagelijks bezigheden en in je gebeden. Leef als een goed mens voor jezelf en de wereld, bidt, vast en gedenk Allah subhan wa t'ala en insha Allah zal het paradijs ons deel zijn.

Misschien dat er toch nog een belangrijk iets bijgevoegd kan worden naast het vasten, bidden en gedenken van Allah:

 

Over de Dag des Oordeels zijn er een aantal authentieke overleveringen te vinden. Zo kwam er eens een bedouin naar de Profeet (s) toe en de bedouin vroeg aan hem wanneer de Dag des Oordeels zou aanbreken. Onze Profeet (s) vroeg aan de bedouin “Wat heb jij al voorbereid voor de Dag des Oordeels?” De bedouin antwoordde: “ik vast weinig, bid ook al niet veel, en aan goede daden heb ik ook al weinig gedaan, maar ik heb een oprechte liefde in mijn hart voor Allah en Zijn Boodschapper.”

 

Weet je wat de profeet zei? Sobhanallah! De profeet (s) zei: (al-mar’oe ma’a man ahabba)

Iedereen zal zijn met van wie hij houdt.”

 

Dus liefde voor de Profeet (s) is ook heel belangrijk, en wat is liefde voor de profeet? Allah zegt hierover in de Quran, volg de Profeet zijn handelingen en gehoorzaam hem.

 

In soerat at-Tawbah vers 24 staat de betekenis vertaald:

 

"Indien jullie vaders en jullie zonen en jullie broeders en jullie vrouwen en jullie familie en bezittingen die jullie verworven hebben en de handel waarvan jullie verlies vrezen en de woningen waarvan gij houdt, jullie dierbaarder zijn dan Allah en Zijn boodschapper en het strijden op Zijn Weg, wacht dan, tot Allah met Zijn beschikking komt,”

 

De sahabi's konden zich geen leven voorstellen zonder de Profeet (s) in hun midden. Vandaar dat ze altijd voor de volle 100% hun leven gaven voor de Zaak van Allah. Toen Umar (ra) een opmerking maakte dat de moslims zo simpel en eenvoudig zonder luxe leefden. Maar dat de zondaren, kufaar en mushrikeen in luxe leefden, zei de Profeet (s): "Wees blij dat zij deze wereld bezitten en wij het volgende."

 

 

 

Je broeder en dienaar van Allah, Abu Asif

 

www.hhugs.org.uk/
Terug naar boven
Pfarrer Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 07 juli 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 316
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Pfarrer Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 11 oktober 2005 om 06:24
In eerste instantie geplaatst door Broeder_Somal

SubhanAllah, moge Allah ze genadig zijn

Stel je eens voor als dit in Amerika/Europa zou gebeuren, non stop breaking news overal. Alleen cnn besteed er nog wat aandacht aan, en de ned zenders weinig tot niets. Khair, het is duidelijk...Het is duidelijk dat jij bevoordeeld bent.
Terug naar boven
Murat Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 12 maart 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 755
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Murat Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 11 oktober 2005 om 06:40
pfabber jij niet dan ?
Terug naar boven
oegt_najiha Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member
Avatar

Lid geworden: 05 februari 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 905
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote oegt_najiha Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 11 oktober 2005 om 07:53
ooowwwh hard nu jij :P
"En wie spreekt beter woord dan hij die mensen tot Allah uitnodigt en goede werken verricht en zegt: 'Waarlijk, ik behoor tot de Moslims'."

(Suraat el-fussielet 33)
Terug naar boven
Tarik02 Bekijk dropdown
Newbie
Newbie


Lid geworden: 23 juli 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 18
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Tarik02 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 11 oktober 2005 om 08:25

In eerste instantie geplaatst door oegt_najiha

ooowwwh hard nu jij :P

 


”O mijn Heer! Alle lof is slechts aan U verschuldigd, wat past bij Uw Glorieuze Aanwezigheid en Uw Soevereiniteit.”

Terug naar boven
pietjepuk Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 08 juli 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 642
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote pietjepuk Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 11 oktober 2005 om 10:46
Ik heb nog nergens gelezen dat deze aardbeving de straf van God was, hetgeen wel gebeurde bij de natuurramp in Amerika.
KAN GELOOF EN TOLERANTIE SAMENGAAN?
Terug naar boven
oegt_najiha Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member
Avatar

Lid geworden: 05 februari 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 905
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote oegt_najiha Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 11 oktober 2005 om 10:51

hahaha die vind ik wel goed....

maar wie dat ook gezegd heeft.. hoe kan die gene dat weten.??

dat is aan Allah de almachtige de alWETENDE de al ZIENDE..

allah weet het beste en niemand kan zeggen waarom op Allah de verheve na dan., want ze komen van Allah de schenker van vrijheid,

doeidoei

najiha

"En wie spreekt beter woord dan hij die mensen tot Allah uitnodigt en goede werken verricht en zegt: 'Waarlijk, ik behoor tot de Moslims'."

(Suraat el-fussielet 33)
Terug naar boven
pietjepuk Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 08 juli 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 642
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote pietjepuk Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 11 oktober 2005 om 11:03

Ben ik het helemaal mee eens. Maar het viel me eventjes op. Na de overstromingen in Amerika leek er bijna een jubelstemming te ontstaan, als zijnde het de straf van God.

Hoor ik nu niks over. En terecht!!!

KAN GELOOF EN TOLERANTIE SAMENGAAN?
Terug naar boven
eduard Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 27 september 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 307
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote eduard Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 11 oktober 2005 om 12:30
In eerste instantie geplaatst door pietjepuk

<FONT face="Arial, Helvetica, sans-serif" color=#0066ff size=2>Ik heb nog nergens gelezen dat deze aardbeving de straf van God was, hetgeen wel gebeurde bij de natuurramp in Amerika.


Dan heb je dit topic niet gelezen?
Terug naar boven
pietjepuk Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 08 juli 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 642
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote pietjepuk Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 11 oktober 2005 om 12:36

Je hebt gelijken tot mijn schrik kon ik een glimlach niet onderdrukken.

In welk jaar leven we? Wie heeft waar zijn/haar onderwijs genoten? Mogen ze nu schoolgeld terugvragen?

 

KAN GELOOF EN TOLERANTIE SAMENGAAN?
Terug naar boven
eduard Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 27 september 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 307
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote eduard Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 11 oktober 2005 om 12:58
Nou ja, god's wegen zijn nu eenmaal ondoorgrondelijk pietjepuk.
Terug naar boven
pietjepuk Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 08 juli 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 642
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote pietjepuk Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 11 oktober 2005 om 13:14
Zeer, zeer ondoorgondelijk.
KAN GELOOF EN TOLERANTIE SAMENGAAN?
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdownDeze pagina is gemaakt in 0.156 seconden.