Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Debat 9 november 2005.

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Umm Umarah Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 24 oktober 2003
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 704
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Umm Umarah Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Debat 9 november 2005.
    Geplaatst op: 23 oktober 2005 om 07:34

Asalaam alaikoum wa rahmatulah,

Jongeren van El Tawheed organiseren samen met andere jongeren van MJA een debat op woensdag 9 november 2005

Maandag 17 oktober 2005 - 10:42:09 | 136 keer bekeken


Jongeren van El Tawheed organiseren samen met andere jongeren van MJA een debat op woensdag 9 november 2005Moslimjongeren Amsterdam nodigt u uit voor een debat op woensdag 9 november 2005

Op 9 november om 18.30 tot 21.30 uur
Locatie: Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam


Na 11 september 2001 en 2 november 2004 werden moslims en hun geloof het middelpunt van een publiek debat. Dit debat heeft geleid tot een negatieve beeldvorming over moslims en de Islam. Vooral moslimjongeren hebben heel veel negatieve aandacht gekregen.

Als Amsterdamse moslimjongeren willen we het beeld dat is ontstaan veranderen. Daarom hebben we de handen ineen geslagen en MJA (Moslimjongeren Amsterdam) opgericht. MJA bestaat uit moslimjongeren van verschillende afkomsten die actief zijn bij uiteenlopende moskeeŽn en organisaties. MJA heeft besloten positief vooruit te kijken en van zich te laten horen. Onze eerste activiteit is een debat waarvoor we u uitnodigen.

Op 9 november praten we over de vraag: 'Wat gebeurt er met jongeren nu de Islam zo in de aandacht staat?' Dit doen we aan de hand van een aantal stellingen en een quiz. Tevens zullen wij uitleggen wat MJA inhoudt en wat onze plannen zijn. Zorg dat u erbij bent; praat met de jongeren over hun gevoelens, frustraties en visie op de toekomst! Over het programma van 9 november kunnen we al vertellen dat we zo'n 200 jongeren uitnodigen. Daarnaast is er een zeer deskundig panel Ė dhr. Dijkstal (VVD), prof. Vroom (VU) en dhr. Zaari (El Tawheed moskee) en Maimounah en Abdelkarim van MJA.

Het gesprek zal worden geleid door Jeroen Wollaars (AT5) en Jihad Alariachi (MJA en Meiden van Halal). Omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn vragen we u om u aan te melden door een e-mail met naam, telefoonnummer en eventueel organisatie te sturen aan: [email protected]


Tot 9 november inshaAllah! Wa salaamoe alaikoem!
zie ook: http://www.mjamsterdam.nl

___________________________________________________________
MJA, een groep met een doel

Visie
MJA heeft een duidelijke en eenduidige visie. Amsterdam is een levende en bewegende stad. Amsterdam is vaak het toneel van belangrijke maatschappelijke gebeurtenissen, zowel fijne als minder fijne gebeurtenissen. Levend in Amsterdam waar talloze verschillende culturen en religies samenkomen, streeft MJA naar een beter beeld over de Islam.

Na 11 september 2001 en 2 november 2004 werden moslims en hun geloof het middelpunt van een publieke debat. Dit debat heeft geleid tot een negatieve beeldvorming over de moslims en de Islam. Vooral moslimjongeren worden geconfronteerd met dit heersende negativisme.

MJA kijkt positief vooruit. Als Amsterdamse moslimjongeren van verschillende komaf willen wij de handen ineen slaan om de beeldvorming rondom de Islam en de moslims te verbeteren, voornamelijk in Amsterdam. Wij willen met andere bevolkingsgroepen de opbouw van de Amsterdamse samenleving bevorderen, een stad waarin we met voldoening en trots wonen. MJA is er voor een door moslimjongeren.

Missie
Met als vertrek punt de authentieke Islam, willen wij ons in de komende tijd 100% procent inzetten voor het verbeteren van de contacten met andere bevolkingsgroepen in Amsterdam. Door vooral contacten te leggen en actief deel te nemen aan activiteiten en bijeenkomsten in de stad, en zelfs activiteiten te ontplooien voor en door moslimjongeren, kunnen wij de beeldvorming over de Islam en moslim(s)/(jongeren) verbeteren. Ook onder de moslims en moskeeŽn zal er onderling actie ondernomen worden, wij zijn immers een lerende en groeiende groep.

Is er iemand geintresseerd om dit debat bij te wonen?

Wa alaikoum asalaam wa rahmatulah.

Beschrijving van het paradijs! http://www.freewebs.com/islamiway/beschrijving.htm
Terug naar boven
Umm Umarah Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 24 oktober 2003
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 704
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Umm Umarah Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 25 oktober 2005 om 04:49

 

UP!

Beschrijving van het paradijs! http://www.freewebs.com/islamiway/beschrijving.htm
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdownDeze pagina is gemaakt in 0.250 seconden.