Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Turkije dreigt met Algerije-genocidewet

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Ye$iL Bekijk dropdown
Newbie
Newbie


Lid geworden: 28 februari 2006
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 4
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Ye$iL Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Turkije dreigt met Algerije-genocidewet
    Geplaatst op: 07 oktober 2006 om 15:34

 
    
 
Turkije dreigt met Algerije-genocidewet

ANKARA (ANP) - Als het Franse parlement een wet aanneemt die het strafbaar stelt de Armeense genocide te ontkennen, zal Turkije mogelijk met een wet komen ten aanzien van het Franse optreden in Algerije. Dat heeft de voorzitter van de Juridische commissie van het Turkse parlement zaterdag gezegd.

In mei kwamen verscheidene parlementariėrs al met voorstellen om het Franse optreden in koloniaal Algerije als genocide te betitelen. Mensen die ontkennen dat er volkerenmoord heeft plaatsgehad in het Noord-Afrikaanse land zouden een gevangenisstraf opgelegd moeten kunnen krijgen, menen de politici.

Een ander wetsvoorstel behelst het strafbaar stellen van uitlatingen waarin de Armeniėrs het slachtoffer worden genoemd van genocide.

Voorzitter Koksal Toptan van de Juridische commissie heeft dergelijke voorstellen naar eigen zeggen telkens tegengehouden maar verklaarde het onderwerp nu voor woensdag op de agenda te hebben gezet. ,,Hun (de Franse) houding is schadelijk voor de Turks-Franse relaties en zijn ook niet goed voor de Turks-Armeense verhoudingen. Als het Franse parlement zo optreedt, moeten we reageren uit naam van onze trots.''


http://www.nrc.nl/anp/buitenland/article505013.ece

Terug naar boven
Marocaantje Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member
Avatar

Lid geworden: 04 juli 2003
Locatie: Saudi Arabia
Online status: Offline
Berichten: 1819
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Marocaantje Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 08 oktober 2006 om 13:53

Turkije dreigt Frankrijk met sancties

Uitgegeven: 8 oktober 2006 18:54

ISTANBUL - Turkije heeft Frankrijk met economische en politieke sancties gedreigd. De Turkse regering in Ankara wil voorkomen dat Frankrijk personen gaat straffen die ontkennen dat de Turken in de Eerste Wereldoorlog genocide op Armeniėrs pleegden.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Abdullah Gül, overweegt Frankrijk van grote projecten in Turkije uit te sluiten, zoals de bouw van een kerncentrale waarvoor de aanbesteding binnenkort begint. De Fransen zullen Turkije kwijtraken, aldus de bewindsman zondag in Turkse media.

Erdogan

De Turkse premier Tayyip Erdogan uitte in een gesprek met Franse zakenlieden in de Turkse stad Istanbul felle kritiek op het Franse wetsvoorstel om ontkenning van de genocide strafbaar te stellen.

Hij riep de aanwezigen op de aanname van de wet te verhinderen. Het Franse parlement buigt zich donderdag over het voorstel van de oppositionele socialisten. Erdogan sprak over een ernstige situatie: "Dit is een zaak tussen Turkije en Armeniė. Het gaat Fankrijk niets aan".

Algerije

Als Parijs het ontkennen van de Armeense genocide strafbaar stelt, dan zal Turkije mogelijk met een soortgelijke wet komen ten aanzien van het Franse optreden in Algerije. Het onderwerp staat voor woensdag op de agenda, stelde voorzitter Koksal Toptan van de juridische commissie van het parlement.

Genocide

De Franse houding is schadelijk voor de Turks-Franse relaties en ze zijn ook niet goed voor de Turks-Armeense verhoudingen, aldus Toptan. Verscheidene parlementariėrs kwamen al met voorstellen om het Franse optreden in koloniaal Algerije als genocide te betitelen.

Mensen die ontkennen dat er volkerenmoord heeft plaatsgehad in het Noord-Afrikaanse land zouden een gevangenisstraf opgelegd moeten kunnen krijgen, menen de politici. Een ander wetsvoorstel behelst het strafbaar stellen van uitlatingen waarin de Armeniėrs het slachtoffer worden genoemd van genocide.

Protesten

Ongeveer vijfhonderd Turken protesteerden zondag in Istanbul tegen het Franse wetsvoorstel. De demonstranten, voornamelijk activisten van een kleine linkse partij, dreigden met een boycot.


Bron: www.nu.nl

"Wees oprecht tegenover elke Moslim en keer je af van de ongelovigen".
"Jihaad will continue & the resistance will continue until we have victory, or we will be martyrs"Sheikh Yassin
Terug naar boven
Assur Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 04 augustus 2006
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 745
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Assur Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 08 oktober 2006 om 14:08

Wat mij zo verbaasd in deze kwestie is dat zelfs Armeense historici er zelf ook nog niet over uit zijn, of er nu wel of niet genocide heeft plaatsgevonden.
Er zijn heel veel tegenstrijdigheden over de Armeense kwestie bekend.

Zolang dit het geval is, vind ik alles hier over echt een beetje misplaatst. 
soera 16: 125 : “Roep tot de weg van uw Heer met wijsheid en goede raad en redetwist met hen op een gepaste wijze.”
Terug naar boven
Ytteb Bekijk dropdown
Newbie
Newbie


Lid geworden: 30 september 2006
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 22
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Ytteb Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 08 oktober 2006 om 17:25
Ik vraag me af waarom er altijd naar het verleden gekeken moet worden...   Als we nu eens wat meer naar de toekomst zouden kijken en al die wrange gevoelens en daden uit het verleden eens lieten rusten waar ze zouden moeten rusten....  zou het dan niet veel prettiger zijn...    Altijd... overal worden weer oude koeien uit de sloot gehaald....  Laat de bagger de bagger....  Trek NU een lijn.... en start vanaf daar..... Kijk vooruit en niet meer terug....  Werk samen met het oog op de toekomst..... 
Generaliseren is de werkelijkheid vervormen. Ik open mij voor het unieke van elke situatie
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdownDeze pagina is gemaakt in 0.172 seconden.