Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Regering wil censuur radicale sites.

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Wortel 2 Bekijk dropdown
Newbie
Newbie


Lid geworden: 07 februari 2007
Online status: Offline
Berichten: 14
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Wortel 2 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Regering wil censuur radicale sites.
    Geplaatst op: 08 februari 2007 om 00:46
Regering wil censuur radicale sites.
Gepost door Joop (Athlon_2o0o) - Bron: De Pers (papieren editie)
Gepubliceerd: woensdag 7 februari 2007 @ 21:41
Icoon Internet Het komende kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie wil radicale en extremistische websites blokkeren. De regering wil deze blokkade opleggen aan de internetproviders, maar die willen hier eigenlijk helemaal niet aan meewerken.

Tot nu toe nam de overheid alleen actie tegen radicale sites die zich in Nederland gevestigd hadden. Zij vielen onder het Nederlands recht en waren daarom strafbaar aan onder meer opruiing. Het probleem is dat vrijwel alle radicale sites nu nog steeds bestaan, maar dat deze sites naar een buitenlandse server verplaatst zijn. Hierdoor vallen ze niet meer onder het Nederlands recht en kunnen ze niet aangepakt worden. Om dit probleem alsnog aan te pakken wil het nieuwe kabinet de sites blokkeren. Ze blijven dan wel bestaan, maar zijn via een Nederlandse provider dan niet meer opvraagbaar.

Simon Hania van internetprovider XS4ALL is niet te spreken over deze passage in het regeerakkoord. "Technisch is het mogelijk. Maar de vraag is: op basis van welke rechtsgrond gebeurt dat?". Ook Ronald van der Aart van UPC is het er niet mee eens. "Wij gaan niet vrijwillig meewerken aan zo'n maatregel. Wat zijn terroristische of opruiende uitlatingen? Wie bepaalt dat? Wie controleert dat? Als de Eerste en Tweede Kamer zo'n wet aannemen zijn we gedwongen ons er aan te houden, maar het lijkt me niet wenselijk". Gisteren zei Van der Aart het wel nuttig te vinden kinderpornosites te blokkeren.
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdownDeze pagina is gemaakt in 0.107 seconden.