Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

censuur in de moslimwereld

 Post Reply Post Reply
Schrijver
xen_ Bekijk dropdown
Newbie
Newbie


Lid geworden: 28 februari 2007
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 8
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote xen_ Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: censuur in de moslimwereld
    Geplaatst op: 28 februari 2007 om 14:45
Metro berichtte over een blogger in Egypte die veroordeelt is tot vier jaar gevangenisstraf wegens het 'beledigen van de president' en het 'zaaien van haat jegens de islam'. Ook in andere Arabische landen wordt er censuur uitgeoefend, met name wanneer mensen kritiek uiten op de Islam. De Islam is heilig en staat buiten alle kritiek, zo vindt men. Men denkt dat door het heiligen van de Islam, mensen Allah's wil respecteren en dichter bij Allah komen. Men veronderstelt dat Allah het zo wil.

De Islam verandert. De Islam van honderd jaar geleden is niet die van nu, en over honderd jaar zal zij weer anders zijn. Verandering is de enige realiteit. Verandering is. Door gerichte verandering af te wijzen, hoopt men aan verandering te ontkomen. Hoe kansloos. Men wordt slechts de lijdzame speelbal van het lot, de onmachtige volgeling van de tijdsgeest. Men hoopt aan de waarheid te ontkomen, maar waarheid is het leven, en waarheid is Allah. Wie zich verzet tegen de waarheid, verzet zich tegen Allah. In plaats van dichter bij Allah te komen, blijft men steken in het huidige niveau van goddeloosheid. Dit te verkondigen als zijnde het heilige Woord is geen heiliging, het is godslastering. Het maakt van Allah een leugenaar.

Wie Allah lief heeft, heeft de waarheid lief. Die onderzoekt de realiteit, en leeft in overeenstemming ermee. Die verzet zich niet tegen het onvermijdelijke, maar herkent het als de hand van Allah, eerbiedigt het, brengt zijn leven in overeenstemming ermee. De ware religieus is een voorstander van verandering en een voorstander van groei. Wie niet groeit, verschrompelt en sterft. Zou men Allah vergelijken met een dode poel water, of met een bruisende rivier? En hoe denk je dat Allah dan wil dat wij zijn? De rivier is geen moment hetzelfde. Altijd is de inhoud anders. Toch is de rivier er over duizend jaar nog. Zo is het ook met jou. Je gedachten, woorden en daden zullen anders zijn, maar je kern blijft altijd hetzelfde. Vier die kern, vier je goddelijke oorsprong. Maar verander, opdat jij bepaalt wie je zult zijn, zodat Allah de schepper in je herkent, en Zichzelf gespiegelt ziet in Haar meest wonderlijke creatie.
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdownDeze pagina is gemaakt in 0.094 seconden.