Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Aanval op hulpverleners

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Abu Afak Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 28 november 2009
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 439
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Abu Afak Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Aanval op hulpverleners
    Geplaatst op: 11 maart 2010 om 18:38

Aanval op hulpverleners in Pakistan

ANP/AFP/EFE op 10 maart '10, 10:20, bijgewerkt 10 maart '10, 14:57
< =1.2 src="http://www.volkskrant.nl/volkskrant.nl//vk-v30-versioning.js" =text/>

PESHAWAR/ISLAMABAD - Een groep gewapende mannen heeft woensdag in het noordwesten van Pakistan een basis van de christelijke hulporganisatie World Vision aangevallen.

Ze hebben daarbij zeker vijf mensen, onder wie twee vrouwen, doodgeschoten, berichtte de plaatselijke politie en een medewerker van World Vision.

De aanval was in Oghi in het district Mansehra in het onrustige noordwesten van het land waar extremisten actief zijn. De overvallers verzamelden het personeel, allen Pakistanen, in een vertrek en hebben volgens een ooggetuige daarna mensen geëxecuteerd. De politie was snel ter plaatse en raakte in een vuurgevecht met de overvallers.

World Vision is een hulporganisatie die in de VS is opgericht. De organisatie werd in Pakistan actief nadat een verwoestende aardbeving de streek ten noordwesten van de hoofdstad Islamabad in oktober 2005 had getroffen.

De organisatie rouwt woensdag ‘om de wrede en zinloze dood van vijf van onze medewerkers’, aldus een verklaring. Alle activiteiten van World Vision in het land zijn voor onbepaalde tijd opgeschort.

World Vision heeft geen dreigbrieven ontvangen voorafgaand aan de aanval. Doorgaans gebeurt dat wel. World Vision sprak van een een niet-uitgelokte aanval door gewapende mannen. Maar radicaalislamitische bewegingen, zoals de Taliban, beschouwen de aanwezigheid van christenen in Pakistan al als een provocatie. Ze plegen niet alleen geregeld aanslagen op christenen, maar ook op mensen die de sjiitische stroming binnen de islam aanhangen.

 

Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdownDeze pagina is gemaakt in 0.141 seconden.