Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

fayza-briefjes

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Abu Afak Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 28 november 2009
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 439
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Abu Afak Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: fayza-briefjes
    Geplaatst op: 24 maart 2010 om 09:29
Brievenbus voor onderdrukte vrouw
AMSTERDAM -  In Amsterdam moeten speciale brievenbussen komen te staan voor vrouwen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld of die van hun man nauwelijks naar buiten mogen. Zij moeten daarin briefjes kunnen achterlaten waarin ze om hulp vragen. De instanties moeten er zo sneller achter komen dat een vrouw wordt onderdrukt en moeten haar vervolgens hulp kunnen bieden.

  Marijke Vos Foto: Hans Peters

  Dit is een plan van de Amsterdamse wethouder Marijke Vos (zorg), zo bevestigde haar woordvoerder woensdag een bericht hierover in Trouw. De GroenLinks-politica laat momenteel onderzoeken hoe dat het beste kan worden uitgevoerd. Zo is nog niet duidelijk wie de bussen leeg zou moeten maken.

  De brievenbussen moeten in ieder geval komen te staan op de weinige plekken waar onderdrukte vrouwen wel nog mogen komen. Daarbij valt te denken aan de huisarts of de supermarkt.

  Vos bedacht het plan samen met Fayza Oum 'Hamed. Deze vrouw kwam zelf naar Nederland als importbruid, zat jarenlang opgesloten in haar woning en schreef daar later een boek over. De gemeente noemt de briefjes die onderdrukte vrouwen in de bussen kunnen stoppen dan ook 'Fayza-briefjes'.  Aangepast door Abu Afak
  Terug naar boven
   Post Reply Post Reply

  Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown  Deze pagina is gemaakt in 0.077 seconden.