Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Vrouwelijke minister in Pakistan

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Marocaantje Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member
Avatar

Lid geworden: 04 juli 2003
Locatie: Saudi Arabia
Online status: Offline
Berichten: 1819
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Marocaantje Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Vrouwelijke minister in Pakistan
    Geplaatst op: 20 juli 2011 om 02:13
ISLAMABAD -  Voor het eerst in de geschiedenis heeft Pakistan een vrouw als minister van Buitenlandse Zaken. Hina Rabbani Khar werd dinsdag benoemd op de prestigieuze post, meldden Pakistaanse media. Khar heeft nog een tweede primeur. Met haar 34 jaar is ze ook de jongste Pakistaanse minister ooit op Buitenlandse Zaken.

Khar wacht gelijk een zeer zware opdracht. Ze wordt een van de belangrijkste diplomaten in het vredesoverleg met buurland en aartsrivaal India, dat eerder dit jaar weer op gang werd gebracht. Moslimextremisten en radicale elementen binnen de veiligheidsdiensten van Pakistan hebben dergelijke onderhandelingen al vaker gedwarsboomd door terreuraanslagen te plegen.

Daarnaast zullen veel Pakistanen moeite hebben met het feit dat een vrouw nu de belangrijke ministerspost bekleedt. Radicaalislamitische bewegingen, die zeer machtig zijn in Pakistan, moeten niets hebben van vrouwen in leidinggevende posities. Moslimextremisten in Pakistan pleegden in de afgelopen jaren duizenden moorden op andersdenkenden.

Bron: detelegraaf.nl
"Wees oprecht tegenover elke Moslim en keer je af van de ongelovigen".
"Jihaad will continue & the resistance will continue until we have victory, or we will be martyrs"Sheikh Yassin
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdownDeze pagina is gemaakt in 0.078 seconden.