Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Vrouw verlamd na schot in de nek van ex.

 Post Reply Post Reply
Schrijver
mohammad48 Bekijk dropdown
Groupie
Groupie
Avatar

Lid geworden: 16 augustus 2011
Locatie: marocco
Online status: Offline
Berichten: 209
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote mohammad48 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Vrouw verlamd na schot in de nek van ex.
    Geplaatst op: 22 maart 2012 om 16:20

ANTWERPEN - Vandaag (19/3° start voor het Antwerpse hof van assisen het proces tegen Maamar Chourak(51) uit Antwerpen. De man staat terecht voor de moordpoging op zijn ex Bouchra Laaguili(31). Hij had haar twee jaar geleden op straat neergeschoten en de vrouw is sindsdien blijvend verlamd.

Bouchra Laaguili had op 29april 2010 haar zoontje naar de kleuterschool gebracht en was op weg naar huis. Op het kruispunt van de Van Weselestraat met de Jeroom Beckstraat in Deurne werd ze neergeschoten. Terwijl ze hulpeloos op de grond lag, stapte Maamar Chourak op haar af om haar handtas los te rukken. Pas toen besefte ze dat haar ex-partner de schutter was.

Maamar ging er meteen vandoor, maar werd korte tijd later al gearresteerd. Het vuurwapen werd in zijn auto aangetroffen. De beschuldigde kon het niet verkroppen dat Bouchra, die twee jaar daarvoor met hem gebroken had, hun zoontje mocht opvoeden en dat hij slechts omgangsrecht had.

Hij controleerde haar dagelijks en wordt daarom ook vervolgd voor belaging. Maamar ontkende tijdens het onderzoek dat hij gevuurd had om haar te doden en beweerde dat hij haar alleen maar wat schrik wilde aanjagen.

Verlamd

De gevolgen voor Bouchra zijn verschrikkelijk: ze is verlamd vanaf de borst, zit in een elektrische rolstoel en is voor alles aangewezen op de hulp van anderen. Door de zwaarwichtigheid van de feiten moet Maamar zich voor een assisenjury verantwoorden en niet voor de correctionele rechtbank, die ook voor moordpogingen bevoegd is.

Vandaag start het proces met de voorlezing van de akte van beschuldiging en het verhoor van Maamar. Tegen eind deze week moeten zes mannen en zes vrouwen oordelen over de schuld van Chourak. Voor een moordpoging kan je maximaal dertig jaar cel krijgen. 


Terug naar boven
mohammad48 Bekijk dropdown
Groupie
Groupie
Avatar

Lid geworden: 16 augustus 2011
Locatie: marocco
Online status: Offline
Berichten: 209
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote mohammad48 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 22 maart 2012 om 16:22

Vrouw voor altijd vanaf borst verlamd na moordpoging ex

  • WOENSDAG 21 MAART 2012, 11U52
  • BELGA
  • AUTEUR:


ANTWERPEN - Bouchra Laaguili (32) is verlamd vanaf de borst en zal dat ook voor de rest van haar leven blijven. Een van de kogels die haar ex Maamar Chourak (51) op haar afvuurde, verbrijzelde twee wervels en sneed het ruggenmerg op bepaalde plekken door. Haar toestand is onomkeerbaar. Dat bleek woensdag uit de getuigenis van de medisch deskundige voor het Antwerpse assisenhof, waar Maamar terechtstaat voor poging tot moord.

De beschuldigde schoot het slachtoffer op 29 april 2010 neer in de Jeroom Beckstraat in Deurne. Een van de kogels drong haar lichaam binnen aan de achterzijde van de rechterschouder, schampte af op het schouderblad en verbrijzelde daarna de zevende nekwervel en de eerste borstwervel. Het projectiel bleef steken in de linkerschouder en bevindt zich daar nog altijd.

De gevolgen voor het slachtoffer zijn dramatisch. 'Het ruggenmerg werd ernstig beschadigd door botfragmenten en werd op bepaalde plaatsen zelfs doorgesneden. Elke gevoelszenuw en spier die zich daaronder bevinden, raakten geblokkeerd. Er wordt geen informatie meer doorgegeven van en naar de hersenen, waardoor ze haar onderste ledematen niet meer kan gebruiken. Haar armen kan ze beperkt gebruiken, maar ze is overwegend gevoelloos.'

Hoewel de vrouw verlamd is, kampt ze toch nog met hevige spierpijn, die aanvoelt alsof ze in brand staat, en met ongecontroleerde spierspasmen. Ze lag drie maanden op de dienst voor intensieve zorg en moest daarna nog lang revalideren. Begin april 2011 - bijna een jaar na de feiten - ging ze voor het eerst een weekend naar huis, waar ze door haar broer en zus werd opgevangen. Ze stelde toen vast dat ze niet meer zelfstandig kan leven.
De volgende deskundige die aan het woord kwam, was de gerechtspsychiater. Hij stelde bij de beschuldigde een narcistische persoonlijkheidsproblematiek vast, alsook een verhoogd agressiepotentieel. 'Hij stelt zichzelf boven de anderen en heeft een opgeblazen zelfbeeld. Als iemand tegen hem durft in te gaan, kan hij agressief worden. De behandelingsmogelijkheden zijn eerder beperkt, omdat narcisten denken dat ze het altijd beter weten en zichzelf niet in vraag stellen.'

Bouchra Laaguili had Maamar een maand na de feiten gesproken en toen was van enig schuldgevoel, spijt of empathie met het slachtoffer geen sprake. 'Hij was kwaad en wond zich enorm op over het feit dat zijn echtgenote hun kind volgens hem in aanraking bracht met seks en drugs.' Volgens de deskundige kadert dat in zijn problematiek en maakt hij het slachtoffer zwart om zijn opgeblazen zelfbeeld overeind te houden.

 

Terug naar boven
mohammad48 Bekijk dropdown
Groupie
Groupie
Avatar

Lid geworden: 16 augustus 2011
Locatie: marocco
Online status: Offline
Berichten: 209
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote mohammad48 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 22 maart 2012 om 23:59

Assisen Antwerpen: "Het zal nooit meer gebeuren"

donderdag 22 maart 2012 om 16u54

(Belga) De Antwerpse assisenjury beraadt zich momenteel over de schuld van Maamar Chourak (51), die beschuldigd wordt van de moordpoging op en het belagen van zijn ex Bouchra Laaguili (32). In zijn laatste woord zei de beschuldigde dat hij spijt had van wat hij het slachtoffer had aangedaan en hij beloofde dat het nooit meer zou gebeuren. "Ik was kwaad omwille van het kind", zei hij.

Assisen Antwerpen: "Het zal nooit meer gebeuren"

Assisen Antwerpen: "Het zal nooit meer gebeuren"

Maamar had Bouchra op 29 april 2010 op straat neergeschoten nadat ze hun zoontje naar de kleuterschool had gebracht. Het slachtoffer is sindsdien blijvend verlamd vanaf de borst. Tot gisteren bleef de beschuldigde erbij dat hij haar alleen maar wat schrik wilde aanjagen, maar vandaag pleitte hij dan toch ineens schuldig over de ganse lijn. "Na het afsluiten van de getuigenverhoren hebben we gisterenavond een lange babbel met onze cliënt gehad", zei zijn advocaat Walter Damen. "We hebben alles op een rijtje gezet en zijn frank is gevallen. Hij heeft een lange weg afgelegd en hij is nu, in het aanschijns van zijn rechters, op het punt gekomen dat hij nu eindelijk kan toegeven dat wat hij deed fout was. Er is echter nog veel werk aan de winkel, maar ik hoop dat u kan appreciëren dat hij nu eindelijk het licht heeft gezien." (KAV)

Bron: Belga
Terug naar boven
Surah 24:35 Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 13 februari 2012
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 53
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Surah 24:35 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 23 maart 2012 om 00:30
Mogen velen uit bovenstaande lering trekken.
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdownDeze pagina is gemaakt in 0.109 seconden.