Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

islam vs vrijheid

 Post Reply Post Reply
Schrijver
shams14 Bekijk dropdown
Newbie
Newbie


Lid geworden: 19 juli 2014
Online status: Offline
Berichten: 7
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote shams14 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: islam vs vrijheid
    Geplaatst op: 19 juli 2014 om 18:32
Kiezen tussen vrijheid of de Islam.

Vandaag de worden wij moslims (en niet-moslims) in het westen voor een keuze geplaatst. Van alle kanten word er druk op ons uitgeoefend om te kiezen voor de westerse democratische vrijheden en daartegenover zouden dan bepaalde (authentieke) leerstellingen van de islam staan.

Om het juiste standpunt in te nemen in deze ideologische strijd moet men eerst onderzoeken wat de definitie van "vrijheid" is in deze samenleving(en).

Als belangrijkste koestert men hier het recht om zelf een groep gezaghebbers te mogen kiezen die wetten kunnen maken en aanpassen waar de massa aan onderworpen word. Na de onderdrukkingen door o.a. de katholieke kerk in de middeleeuwen is het een grote vooruitgang in deze delen van de wereld om zelf een groep meesters te mogen kiezen aan wiens ideeën men zich moet onderwerpen.

Ook vind men het een groot goed om te mogen zeggen wat men vind. Vrijheid van meningsuiting is het volgende heilige huisje waar niemand aan mag komen. Het gaat zelfs zover dat men vind dat je profeten, moslims en groepen van de moslimgemeenschap kan beledigen, bespotten en belachelijk mag maken, en vele politici en entertainers maken hier ook dankbaar gebruik van. Dit allemaal zou binnen de vrijheid van meningsuiting vallen. Echter moet men niet over de schreef gaan en overgaan tot discriminatie en aanzetten tot haat, zoals in het geval wanneer men zich negatief zou uitspreken over de joden en homo's. Zo is bepaald door de aangewezen heren en de handhavers van hun geboden zorgen ervoor dat dit netjes nageleefd word.

Vrijheid om de menselijke lusten en begeerten te volgen en uit te buiten is zeker ook een punt om te vermelden als je het over vrijheid hebt. Zo is het een norm in elke vrije beschaving om bedwelmende middelen te mogen gebruiken en verhandelen. Onzedelijkheid en homofilie zijn trendy en prostitutie word verheven tot een carrière waarover men heffingen moet betalen aan de staat.

Vrijheid van godsdienst is er voor iedereen, echter is het wel een noodzaak dat er voor de moslims speciaal opgeleide imams komen. Zo zijn onze moskeeën waar onze gemeenschap hard voor heeft gewerkt geïnfiltreerd en zijn de manabir (preekstoelen) veroverd en elke vrijdag kan je de roep naar kufr luid en duidelijk horen. Zo is alwalaa walbaraa (liefde en haat omwille van Allah) wat een onderdeel is van tawheed, vertaalt naar liefde voor de vijanden van Allah en haat voor degenen die voor de islam werken. Oproepen naar jihad en de sharia is een bid'a en doodzonde geworden, en wanneer de verkiezingen aanbreken worden de moslims weer herinnerd aan hun plicht om een nieuwe meester te kiezen die wellicht wat minder hard zal zijn dan de vorige.

Bij vrijheid hoort vanzelfsprekend ook welvaart en een vrije samenleving moet welvarend zijn. Als dit ten koste van de rest van de mensheid moet gebeuren, then so be it. Zo moet de stroom goedkope grondstoffen vanuit de niet-vrije landen altijd blijven doorgaan en de enige die bereid zijn gevonden om hun ziel te verkopen aan de "westerse vrijheid" zijn tirannen die hun eigen volkeren van elk stukje vrijheid beroven. Zolang er geen andere kandidaten zijn die de belangen van deze "westerse vrijheid" willen behartigen zal men deze personen in het zadel blijven helpen. Zo heeft alles zijn prijs en dus ook vrijheid.

De vrije staten moeten elkaar ook altijd steunen in hun strijd voor vrijheid. Zo word Israël bewapend, gefinancierd en gesteund om moslimlanden te bezetten, moslims te doden en te vervolgen. Dit allemaal is legitiem en rechtvaardig, zo is bepaald door de wijze meesters. Echter wanneer een individu vertrekt naar Syrië of een ander land waar moslims worden vervolgd en uitgeroeid, dan is dit een aanval op onze vrijheid. Zo moeten deze individuen gevolgd en indien mogelijk vervolgd worden. Verontwaardigd vraagt men zich af hoe het zover heeft kunnen dat deze personen zo gebrainwasht konden worden. Die personen zullen zich vast hetzelfde afvragen.

Als de islam deze vrijheid verwerpt, welke definitie van vrijheid bied de islam de mensheid dan aan?

Wij hebben gezien dat wanneer het recht om wetten voor te schrijven in handen van mensen komt, dit automatisch leidt tot onderdrukking en uitbuiting van groepen ten koste van andere groepen. Dit is altijd het geval geweest door de geschiedenis heen en dit zal ook niet veranderen. De islam ontneemt de soevereiniteit en meesterschap uit de handen van individuen en dit recht word alleen aan Allah toegekend. Geen mens staat onder de Goddelijke sharia boven een ander mens.

Wij hebben gezien wat voor soort leiders de "westerse vrijheid" heeft voortgebracht en wij hebben gezien wat bijvoorbeeld Omar ibn Khattab de mensheid bracht in de vorm van een Khilafaat. Hij kreeg de verantwoordelijkheid in de schoenen geschoven om te waken over de Goddelijk wetten. Hij ging over een rijk van Noord Afrika tot aan Azië, desondanks was het een man zonder bodyguards, en leefde als de meest armzalige persoon in het rijk. Zijn gouverneurs mochten zelfs geen buitendeur hebben in hun woning, dit zodat wanneer zij iets zouden bezitten en er behoeftigen in nood waren, deze gewoon naar binnen konden om te pakken wat ze nodig hadden. Het was Omar die het niet erg vond om met 14 dichtgenaaide gaten in zijn kledingstuk rond te lopen, zolang het volk maar genoeg te eten had. Het was Omar voor wie de mensen zich schaamden omdat hij Romeinse en Perzische ambassadeurs ontving en slechts droge dadels en water kon aanbieden. Het was Omar die 's nachts wanneer de mensen sliepen, de straten van Medina doorliep om te kijken of er nog mensen waren die iets nodig hadden. Het was Omar die te laat kwam om een vrijdag gebed te lijden omdat hij zijn enige kledij had gewassen en deze niet op tijd droog was.

En wie zich reinigt, reinigt zich alleen in zijn eigen belang en tot Allah is de terugkeer.
De blinde is niet gelijk aan de ziende;
Noch is de duisternis gelijk aan het licht;
Noch zijn de schaduw en de hitte gelijk;
Noch zijn de levenden gelijk aan de doden. (Koran 35:18-22)
Terug naar boven
Leerling Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 07 april 2015
Locatie: Gooi
Online status: Offline
Berichten: 1
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Leerling Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 08 april 2015 om 00:43

We kiezen geen meester in een democratie. Helemaal niet juist. Gezamenlijk organiseren wij onze gemeenschap, daar waar wij elkaar nodig hebben. Bijvoorbeeld in het gevecht tegen de zee - zo Hollands, en 50% van de bevolking leeft op of onder zeeniveau. Al honderden jaren werken democratische waterschappen aan onze gezamenlijke belangen: het drooghouden van onze voeten! En zo ook worden wegen gebouwd, voor ouderen gezorgd, onderwijs georganiseerd, de zorg ondersteund, veiligheid (van criminelen en van buitenlands gevaar) gezamenlijk georganiseerd - en een omgeving gecreëerd waar ieder heerlijk op een eigen wijze mag leven! Dat is democratie - en dat kan prima in staten werken meet veel moslims, zoals bijvoorbeeld Turkije (al waar wel lelijke machtspelletjes spelen - maar dankzij persvrijheid nog democratisch).
De leider op de dag na vertrek van zijn/haar leiderschapsrol is weer gewoon mens. De ex-leider is dan terug naar dadels en water nemend, want de prestige is alleen voor de "rol" van de leider, niet voor de mens zelf.
Zo, de vrijheid is het mooiste wat de islam ooit is overkomen - het krijgt ruimte, het kan groeien. We leven tezamen met anderen, en moslims kunnen ook leren van mensen uit andere streken. Immers, we zijn vrij - en wij zijn hier om te leren, te ontwikkelen, samen te leven. Want wie mag nu echt grocieren in de waarheid? Gelukkig is er gezonde twijfel (over situaties) - en gelukkig zijn de omstandigheden altijd anders - en worden we altijd uitgedaagd om ons hart te volgen. Alleen in vrijheid kan de mens gedijen. Dit vergt respect, acceptatie van de ander, solidariteit, verontschuldiging en open staan voor de beelden van anderen - hoe anders kunnen mensen in Libanon met elkaar leven - en konden mensen naast elkaar handelen in oorlogsgebieden. Geen mens grociert in de waarheid - iemands eigen waarheid is vaak vol van ego, en daarmee altijd deels los van de geest. Alleen in democratische vrijheid, waarbij we het recht erkennen om het met elkaar oneens te zijn - maar dat accepteren en zelfs begrijpen - kunnen we verder - gezmanelijk - in deze mooie wereld.
Als je van ergens de schoonheid niet inziet, heb je het nog niet begrepen.
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdownDeze pagina is gemaakt in 0.125 seconden.