Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Islam Museum zoekt vrijwilligers

 Post Reply Post Reply
Schrijver
islammuseum Bekijk dropdown
Newbie
Newbie


Lid geworden: 16 januari 2015
Online status: Offline
Berichten: 1
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote islammuseum Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Islam Museum zoekt vrijwilligers
    Geplaatst op: 16 januari 2015 om 17:02
Islam museum zoekt vrijwilligers

Neem deel aan de eerste brainstormbijeenkomsten

ROTTERDAM – Vanuit een kleine groep vrijwilligers worden voorbereidingen getroffen aan de oprichting van een Nederlandse Islam Museum die de Islam en de geschiedenis van de moslims op een educatieve en vooral interessante manier wil tentoonstellen. Voor het opzetten van de eerste exposities heeft het Nederlandse Islam Museum nog veel extra vrijwilligers nodig.

Het Nederlandse Islam Museum is de voorbereidingen aan het treffen om een rondreizend museum op te richten. Wij willen onze exposities op diverse locaties ten toonstellen zoals bijvoorbeeld moskeeën, buurthuizen, scholen enzovoorts. Het Islam Museum wilt de Islam en de geschiedenis op een ongedwongen en interactieve manier tentoonstellen om wederzijds begrip in de Nederlandse samenleven te bevorderen.

De vrijwilligers die wij zoeken moeten minimaal één dagdeel per twee weken beschikbaar zijn. In onze ogen is de inzet die wij vragen vrijwillig maar niet vrijblijvend. Om de kwaliteit te kunnen bieden die wij willen hoort een bepaalde inzet van de vrijwilligers. Wij richten ons op enthousiaste, klantgerichte en flexibele vrijwillig(st)ers’ die zelfstandig en in teamverband ons willen helpen om de Islam en de geschiedenis van de moslims in alle facetten te presenteren. Wij zijn niet opzoek naar vrijwilligers die een bepaalde religieuze stroming willen verkondigen.

Wij willen met onze kandidaat vrijwilligers in gesprek gaan om hen te betrekken bij de oprichting en opzet van het Nederlandse Islam Museum. Hun ideeën, creativiteit en visie willen wij gebruiken om van onze exposities een succes te maken. De vrijheid die wij aan onze vrijwilligers geven is erg groot.

Wij zoeken vrijwilligers die ons willen ondersteunen bij het opzetten van onze exposities (o.a. onderzoekers & museumdocenten) maar ook vrijwilligers die onze marketing en PR mee kunnen uitrollen.

Op zaterdag 7 maart 2015 om 17:00 uur zal er een eerste introductieavond worden georganiseerd in Rotterdam waarbij wij met de kandidaat vrijwilligers in gesprek willen gaan. Tijdens deze dag willen wij brainstormen over de plannen en wij horen dan ook graag wat de vrijwilligers voor ons kunnen betekenen. Wij zullen tijdens deze dag het basis concept verder toelichten en tijdens deze dag willen wij ook brainstormen over komende exposities en mogelijkheden die wij als Islam Museum hebben. Alle steun en inzet is welkom.

Aanwezigheid bij deze brainstormbijeenkomst is enkel mogelijk na het ontvangen van een uitnodiging.

Interesse? Wie meer informatie wilt en/of aanwezig zijn op 7 maart wordt uitgenodigd om contact op te nemen met het dagelijks bestuur van het Nederlandse Islam Museum via info @ islammuseum.nl.

Like & deel dit bericht AUB

Islam Museum
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdownDeze pagina is gemaakt in 0.031 seconden.