Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Wat is Ontmaagd??

 Post Reply Post Reply Pagina  <12
Schrijver
islam Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 09 oktober 2003
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 2554
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote islam Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Wat is Ontmaagd??
    Geplaatst op: 17 mei 2005 om 07:50
In eerste instantie geplaatst door Yosra

Asalamoea3aikoem,

Kimmie zegt:

Wel nee, je beschikt over kennis van wetenschap, dat ontken ik niet, maar manipuleert naargelang het je geloof uitkomt.  Je vertrekt vanuit het geloof, zeg maar. Ik vertrek vanuit de wetenschap.  Twee totaal verschillende dingen dus.

Jij beledigt mijn kritisch denken, ik ben net als jou een mens, en wil niet een geloof aanhangen (met alle verplichtingen die het meebrengt) zonder de bewijzen en tekenen van God zeker weet.

Dat je een mens bent, wil niet zeggen dat je kritisch denkt, de meerderheid van de wereldbevolking slaagt er immers niet in. Verder geef je nu eenmaal wel eens een vreemde draai aan wetenschap, zodat het in de koranverzen zou passen.  Nu kijk, het is jouw geloof, en ik snap dat  wetenschap en geloof niet steeds de beste combinatie is.  Maar probeer ze dan gescheiden te houden of zo.

Wetenschap gaat voor, maar sinds de koran geen wetenschappelijke onwaarheden vertelt, en zoveer meer toekomstvoorspellingen maakt gaat dat nou eenmaal samen. ER komt namelijk een punt dat je het geloof, en de Maker blindelings vertrouwt.

Dat laatste snap ik.  Je bedoelt dat je op een gegeven moment genoeg gezien hebt, en de rest dan blindelings gaat geloven.  Maar geef nu toe, er staan heel wat wetenschappelijke onwaarheden in de koran.  Ik heb op zich geen probleem met die verzen (ik zie ze immers symbolisch) maar als je ze als absolute waarheid gaat verkondigen, ga je nog vaker tegen de lamp lopen.

HEt verschil tussen jouw en mij is dat ik inzie dat de wereld te ingewikkeld is voor generatio spontanea (zomaar onstaan van alles om ons heen) en Allah voor mijn bestaan dankbaar ben.

Tja, da is jouw mening.  Vooralsnog hou ik het bij wetenschap.

Groetjes Kim

Met of zonder godsdienst zouden er goede mensen zijn die goede dingen doen en slechte mensen die slechte dingen doen. Maar om goede mensen slechte dingen te laten doen, heb je godsdienst nodig.
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply Pagina  <12

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.082 seconden.