Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Water op mars

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Abdul-Khaliq Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 07 november 2006
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 786
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Abdul-Khaliq Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Water op mars
    Geplaatst op: 08 december 2006 om 16:05
Asalaam Alaikum,

Onderstaand bericht werd niet heel erg breeduit gemeten in de pers.
Toch zou het een grote aardverschuiving kunnen gaan geven hoe de mens denkt over het leven in zijn algemeenheid, als er inderdaad stromend water aanwezig is. Mocht er daadwerkelijk water worden ontdekt, dan is de kans op leven in dat water groot. Dat zou duiden op een universeel plan van God. En dat zet een mens toch aan het denken.

Wa Salaam Alaikum

'Stromend water op Mars'

Uitgegeven: 6 december 2006 17:31
Laatst gewijzigd: 7 december 2006 10:43

AMSTERDAM - Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA heeft mogelijk stromend water ontdekt op Mars. NASA heeft woensdag foto's vrijgegeven waarop water aan de oppervlakte van de planeet te zien is.

Een NASA-wetenschapper sprak over waarnemingen die het 'hardste bewijs' tot nu toe leveren dat er water over de oppervlakte van de Rode Planeet stroomt. De foto's zijn aan het begin van het jaar genomen.

Wetenschappers hebben onlangs de formatie van nieuwe kraters op de planeet gedocumenteerd en vonden daarbij felle, lichtgekleurde vlekken die niet aanwezig waren op eerdere foto's. Het zou gaan om modder, zout of vorst dat is achtergebleven toen het water, recentelijk, terugtrok door de kanalen op de planeet.

De vorm van de sedimenten lijkt op wat je kunt verwachten als materiaal door stromend water wordt meegenomen, aldus een andere onderzoeker. Stromend water wordt beschouwd als voorwaarde voor leven.

De nieuwe ontdekkingen wakkeren de speculatie aan dat op Mars mogelijk bacteriologisch leven voorkomt. De aanwezigheid van water maakt een bezoek aan de planeet ook haalbaarder.

Revolutie

"Dit is een revolutie in de manier waarop we over Mars denken en hoe we deze planeet onderzoeken", vertelde een onderzoeker. Mars blijkt een dynamischer plek te zijn dan veel mensen dachten.

De onderzoekers zijn er nog niet uit wat de bron van het water is. Het zou bijvoorbeeld afkomstig kunnen zijn uit bronnen onder de grond, of van gesmolten sneeuw of ijs.

Temperatuur

De NASA kwam eerder al met aanwijzingen dat er ooit water voorhanden moet zijn geweest op de planeet. De atmosfeer op Mars is zo dun en de temperatuur is zo laag dat water op de oppervlakte snel zou vervliegen of bevriezen. De wetenschappers vermoeden dat het water dat uit de bodem treedt, nog even vloeibaar blijft in de grond die wordt meegevoerd.

http://www.nu.nl/news.jsp?n=909206&c=81
Mooie woorden maken nog geen goede daden!
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.094 seconden.