Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Sheikh springt uit de band

 Post Reply Post Reply
Schrijver
alzukar Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 07 november 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 2589
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote alzukar Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Sheikh springt uit de band
    Geplaatst op: 14 maart 2008 om 13:37
Onderstaand stukje deed me denken aan een oude film op de tv waarin katholieke priesters vrolijk met elkaar en met andere mannen dansten tijdens het jaarlijks uitje van het kerkelijk mannenkoor. Vrouwen waren daar niet bij, die hadden hun eigen uitje waarop ze ongetwijfeld niet zullen hebben gedanst met de pastoor of met een kapelaan. Dat zou grote schande zijn geweest. Zo ging dat destijds hier in Brabant in de tijd van het "Rijke Roomse Leven" waarvan het menigeen nog steeds moeilijk valt om daarover een eensluidend oordeel te geven. Het had goede kanten maar ook uiterst kwalijke, zoals onderdrukkende, op wereldse machtsbelangen gerichte, dogmatiek welke m.i. op geraffineerde wijze was verweven met Jezus'Boodschap.
Van onderstaande sheikh benieuwt het mij welke richting hij uit wil, waar hij een grens ziet en, in het bijzonder of hij denkt dat zijn uit-de-band-springen wellicht zou kunnen voeren tot iets wat als goed wordt ervaren:

SAOEDISCHE SHEIKH DANST WANT "GOD EIST PLEZIER"
-----------------------------------------------
In Saoedi-Arabi� is ruzie uitgebroken tussen een vooraanstaande moslimgeestelijke en radicale wahabitische moslims. De laatsten nemen het de geestelijke kwalijk dat hij op de bruiloft van zijn zoon een traditionele zwaarddans heeft uitgevoerd en een video daarvan op internet heeft gezet.
Ze vinden het ook bedenkelijk dat er op de bruiloft muziek is gemaakt. Volgens de radicalen is dat in strijd met de voorschriften zoals de profeet Mohammed die zou hebben gegeven. Beide partijen slaan elkaar nu om de oren met aan de profeet toegeschreven uitspraken, die het eigen gelijk bevestigen.
De geestelijke, sheikh Obaikan, is lid van de "Raad van Overleg", een soort parlement. In de internationale krant Eshsharqelawsat zei hij dat het niet Gods wil is om bruiloften te veranderen in begrafenissen. Volgens hem behoort ook plezier maken tot de religieuze plichten en heeft de profeet zelfs opdracht gegeven om bij bruiloften op trommels te slaan. Hij noemde zijn tegenstanders 'stomkoppen'.
(bron: Trouw, 12 maart 2008).
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.047 seconden.