Druk de pagina | Sluit venster

MoskeeŽn komen met gedragscode tegen extr

Gedrukt van: Islaam.nl Forum
Categorie: Islaam in Nederland
Forum naam: Actualiteiten
Forum beschrijving: Discussie over verschillende actualiteiten in Nederland
URL: http://www.islaam.nl/forum/forum_posts.asp?TID=4924
Gedrukt op: 03 december 2022 om 07:04


Onderwerp: MoskeeŽn komen met gedragscode tegen extr
Geplaatst door: nak4life
Onderwerp: MoskeeŽn komen met gedragscode tegen extr
Geplaatst op: 01 september 2005 om 04:23
MoskeeŽn komen met gedragscode tegen extremisme

Uitgegeven: 1 september 2005 11:16

AMSTERDAM - Amsterdamse moskeeŽn presenteren maandag aan premier Balkenende een protocol waarin staat hoe zij extreem gedrag onder hun bezoekers signaleren. De gebedshuizen in stadsdeel De Baarsjes willen hiermee duidelijk maken wat zij doen om extremisme tegen te gaan en radicalisering te voorkomen.

De premier krijgt de gedragscode maandagochtend op het Binnenhof in Den Haag overhandigd, liet de RVD donderdag weten. Het protocol Preventie Extremisme maakt deel uit van het zogeheten Contract met de Samenleving, dat het stadsdeel na de moord op Theo van Gogh opstelde. MoskeeŽn spraken toen af nauw samen te werken met de gemeente en andere betrokken instanties om extreem gedrag te kunnen tegengaan en gezamenlijk op te komen voor de vrijheid van meningsuiting.


Aan het opstellen van het protocol werkten drie moskeeŽn mee, de Turkse Aya Sofia, de Pakistaanse Ghousia Mashid en de Marokkaanse Nour. Volgens een woordvoerster van het stadsdeel ondertekent alleen de Aya Sofia de gedragscode maandag. De andere twee houden het voorlopig bij ondersteuning van het contract, omdat ze nog in overleg zijn met hun achterban.Antwoorden:
Geplaatst door: nak4life
Geplaatst op: 01 september 2005 om 04:25
Assalaamoe alaikoem wa rahmaoellahie wa barakatoehoe

en gegroet voor de niet-Moslims.

Oke..ehh jij hebt een baard en draagt een jelleba..ehhh je bent verdacht. O, ze hebben allemaal een baard en jelleba allemaal verdacht dus. O ik heb zelf ook een baard en jelleba ben zelf ook verdacht...

Hmmmm code rood code roodGeplaatst door: jiyuu
Geplaatst op: 01 september 2005 om 04:28
En thuis hebben we allemaal een Koran staan... oeps we zijn allemaal verdacht.

-------------
www.hhugs.org.uk/


Geplaatst door: Django
Geplaatst op: 01 september 2005 om 04:28

Selamlar,

 Wat is het toch weer geheel in evenwicht.

Wa'Selam-------------
Bishmillah Rahman Rahiem....
It is in chancing, we find our purpose....


Geplaatst door: 1a2b3c
Geplaatst op: 03 september 2005 om 05:43

maar serieus, er zijn bepaalde groeperingen die zich afscheiden van de rest en met verkeerde ideeŽn rondlopen die niet stroken met de oprechte Islam. deze mensen hebben zo hun eigen karaktertrekjes, vaak bidden ze niet mee met de rest of vertikken ze het om andere moslimbroeders te groeten aangezien zij deze ook als ongelovig zien, zo zijn er vast wel meer dingen te bedenken wat deze mensen kenmerkent maakt, maar je hebt gelijk, iedereen met baard, jelleba en koran verdacht maken? dat is onzin natuurlijk, maar wel een heel grappig voorbeeld


Geplaatst door: pietjepuk
Geplaatst op: 03 september 2005 om 05:50

Klinkt goed, die gedragscode. Vergeet niet dat de slechte naam van de islam vooral door extremistische moslims wordt bewerkstelligd. Nederland reageert nu enigszins verkrampt.

Hoop dat dat in de toekomst bijtrekt. Gaan we met zijn allen lachend en gebroederlijk thee drinken in de moskee. Hierin zit n.l. de oplossing. Kleine, hele kleine stapjes. Als egeltjes.Geplaatst door: nak4life
Geplaatst op: 03 september 2005 om 06:56
In eerste instantie geplaatst door pietjepuk

<FONT face="Arial, Helvetica, sans-serif" color=#0033ff size=2>Klinkt goed, die gedragscode. Vergeet niet dat de slechte naam van de islam vooral door extremistische moslims wordt bewerkstelligd. Nederland reageert nu enigszins verkrampt.


<FONT face=Arial color=#0033ff size=2>Hoop dat dat in de toekomst bijtrekt. Gaan we met zijn allen lachend en gebroederlijk thee drinken in de moskee. Hierin zit n.l. de oplossing. Kleine, hele kleine stapjes. Als egeltjes.je bent nu ook welkom hoor...je mag van mij apart grote stappen maken hoor ; ) Wij Moslims bijten echt niet..


Geplaatst door: mujaheed_ila
Geplaatst op: 03 september 2005 om 06:57

salamoe alaikoem,

waar leggen deze moskeeen de grens om iemand aan te geven als mogelijke terrorist...???? Iemand die naar palestina wilt reizen om daar te vechten tegen de joden, om de onderdrukte Palestijnen te bevrijden van hun dagelijkse gruwelijkheden?? Iemand die naar irak wilt reizen om te vechten tegen de bezetting van Amerika en zijn bondgenoten??? iemand die naar tsjetjesnie om zijn broeders daar in nood te helpen???hoe denken de moslims en en de niet moslims  hierover???

Of gaat het om mensen als de hofstadgroep???? of zoals een al qaeda groepering in nederland???En hoe denken de moslims en de niet moslims hierover?

salamGeplaatst door: pietjepuk
Geplaatst op: 03 september 2005 om 07:16

Waarom noem je in je rijtje niet:

Saoedi Arabie, Soedan, Egypte, Syrie, Libie, etc.? Daar worden jullie medebroeders ook onderdrukt. Weliswaar door medebroeders, maar dat is schijnbaar niet zo erg.

Die onwaarschijnlijke dubbele moraalGeplaatst door: het licht
Geplaatst op: 03 september 2005 om 08:28

Salaam Aleikum,

ik was gisteren in postkantoor plotseling ging het alarm af hahahahhaha brandalarm denk ik al die mensen in paniek en renden naar buiten ik had zoiets als mij wat overkomen moet dan overkomt het me als niet dan beschermd Allah(swt) dat is iets wat de ongelovigen missen vertrouwen op Allah

wa aleikum salaam-------------
Wat Allah(swt) wil geschied er is geen kracht of macht buiten Hem!Druk de pagina | Sluit venster