Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Jadjudj en Madjudj

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Surah 24:35 Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 13 februari 2012
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 53
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Surah 24:35 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Jadjudj en Madjudj
    Geplaatst op: 18 maart 2012 om 23:40
In eerste instantie geplaatst door Khabir

Bismillahalrahmanalrahim

Met Zol gharnain wordt naar Cyrus gerefereerd. Hij verenigde de Meden en de Perzen tot het land dat Iran word genoemd. Wat ook belangerijk is dat in dit koranvers het verhaal van Mozes(a.s) die een man van god volgt voor dit verhaal geplaatst is. Mozes volgde Gizr zoals Cyrus Zartosht volgde. De wegen die CYrus volgde komen overeen met de routes die hij volgde om de grenzen van zijn rijk te verstrekken. De koperen poorten die hij maakte zijn ook in de geschiedenis boeken beschreven. Een daarvan is gesitueerd in Darband ( betekenis in het perzisch  sluitende poort). Hij maakte deze poort op de route in een vallei tussen de bergen links van de Caspische zee, na zijn terug tocht van de zwarte zee, waar de zon ondergaat in zwart modder/water. De andere route verwijst naar zijn reis naar Khorasan ( het perzisch voor opgaande zon). Aya 98 en 100 na dit verhaal verteld dat Allah(s.w.t) de hell zal openbaren aan de ongelovigen na een gebeurtenis in de toekomst wat als gevolg de vernitieging van wat Zolgarnain ter bescherming voor zijn volk had gebouwd. Het volk van Zol gharnain is het volk van Iran. Dit zou betekenen dat het volk van Iran die volgens de belofte van God aan Cyrus (Zol Gharnai) tot het laatste uur bescherm zal worden. Op het moment dat dit volk aangevallen zal worden, zal de dag des oordeels heel nabij zal zijn. Een van de grote tekenen zal de openbaring van hell aan de ongelovige zijn. De ongelovigen zijn nu hard bezig met het voorbereiden van een oorlog tegen Iran.  Binnen enkele maanden kan een aanval van Israel op Iran verwacht worden met grote gevolgen voor deze beschaving. Bereid je maar voor. Want Hezbollah is op de hoogte van deze profetie en heeft zich goed voorbereid. Dit kan het laatse oorlog zijn voor het volk van Jadjudj en Madjudj. Het volk van Gog en Magog is het volk dat destijds aan de noordelijke zijde van dit poort woonde. Later imegreerden zij naar west europa uit de Kaukasisch gebied, en noemden zich de angelsaksen. zij vestigden zich in Engeland, waardoor een andere beloofde van God uit kwam, want hij zou ze door water splitsen van de andere volkeren(oude testamnet). De Engelsen( volk van Gog en Magog) hebben later Amerika op brute wijze veroverd van inheemse volkeren en de Verenigde Satanische Alliantie opgericht (USA). Deze hypocrieten zijn degene die de oorlogen financieren samen met de Zionistische bezettingsmacht in Palestina. Zij voeren oorlogen onder de mom van vredestichting en bescherming tegen dictatoren terwijl zij iedereen dicteren hoe ze zouden moeten leven, met als gevolg een bedorven samenleving waarin de menselijke waarde afhangt van zijn bezit en macht in plaats van zijn goedheid jegens een ander. 

Ma assallaam,

Khabir


Beste Khabir,
Van die koperen poorten is door niemand ooit wat teruggevonden, en er is in dat gebied door jan en alleman behoorlijk wat afgezocht naar bewijs voor eenieders "gelijk".  Dus gaat het om de overlevering. En de vroeg-islamitsche overlevering spreekt niet over Cyrus (die is later pas ten tonele gevoerd) doch over Alexander de Grote (alcoholverslaafd en homoseksueel).

Groet
Terug naar boven
mohammad48 Bekijk dropdown
Groupie
Groupie
Avatar

Lid geworden: 16 augustus 2011
Locatie: marocco
Online status: Offline
Berichten: 209
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote mohammad48 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 18 maart 2012 om 06:44
In eerste instantie geplaatst door Whatalies

Beste Mohammed,

Een nogal pretentieus bericht.

Ongetwijfeld ken je de auteur Plantinga, een nogal controversieel persoon.

Neemt niet weg dat dergelijke kenners een verfrissende kijk kunnen brengen, met de nadruk op kunnen.

In het midden Oosten is de waarheid vaak anders dan het lijkt.

Groet,

Beste Whatalies,

Ik vond het bericht toevallig en met een hoopgevende titel. 
't Is eens iets anders!
En ik had van Plantiga nog helemaal niets gehoord of gezien. 
Ik kan zijn visie dus niet inschatten noch wat er achter de schermen aan complotten worden gesmeed.
Wie kan dat wel? 
Israël bezit 200 à 400 kernwapens die ze in alle stilte zelf en zonder hulp van buitenaf hebben gemaakt. 
Maar een oorlog tegen Iran en Hezbollah en Hamas en Syrië beginnen zonder de hulp van de V.S. lijkt mij toch wat hoog gegrepen. Maar hoogmoed komt voor de val. 

Moge de mensheid gespaard blijven van de mogelijke gevolgen van de hoogmoed van enkelingen.
Groet.


Terug naar boven
Whatalies Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 10 augustus 2011
Online status: Offline
Berichten: 195
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Whatalies Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 17 maart 2012 om 22:56
Beste Mohammed,

Een nogal pretentieus bericht.

Ongetwijfeld ken je de auteur Plantinga, een nogal controversieel persoon.

Neemt niet weg dat dergelijke kenners een verfrissende kijk kunnen brengen, met de nadruk op kunnen.

In het midden Oosten is de waarheid vaak anders dan het lijkt.

Groet,

Terug naar boven
mohammad48 Bekijk dropdown
Groupie
Groupie
Avatar

Lid geworden: 16 augustus 2011
Locatie: marocco
Online status: Offline
Berichten: 209
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote mohammad48 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 17 maart 2012 om 22:06
Salaam aleikoum wa rahmatullahi wa barakatuh, 

Aanval op Iran volledig van tafel

14 maart 2012
Door Arjan Plantinga

Het zijn beslissende weken geweest, en de belangrijkste beslissingen waren niet naar de zin van Benjamin Netanyahu. Hij kreeg in Washington een ondubbelzinnig 'nee' op zijn verzoek om Amerikaanse steun voor een aanval op Iran. De frustratie van de Israëlische premier kostte een kleine 20 Palestijnen het leven en zal bij Obama de bloeddruk even lichtjes hebben doen stijgen. Direct na het 'nee' van het Witte Huis tegen de Israëlische haviken kwam er een campagne op gang die oproept Obama af te zetten vanwege het voeren van illegale oorlogen zonder steun van het congres.

De campagne en het moment waarop hij startte waren niet alleen opzichtig maar ook nog uiterst slecht voorbereid. Obama is weliswaar de zittende president, maar hij is de oorlogen die de VS nu voeren niet gestart. Dat was zijn voorganger George W. Bush. Om die reden hoeven ze niet te proberen Obama af te zetten. Libië? Hoewel schandalig had Obama een licht mandaat van de VN veiligheidsraad. De internationale afspraken worden doorgaans gerespecteerd en dus konden de VS, de NAVO en Frankrijk Khadaffi afzetten en de poet verdelen. Waarom Khadaffi weg moest is niet helemaal duidelijk.

Sommigen beweren dat de oliesoldaat een lastpak was op economisch gebied, met zijn gouden dinar en zijn samenwerkingsprojecten in Afrika. Hij zou daarbij misschien ook een verdoken bondgenoot van Israël zijn geweest, maar harde bewijzen zijn daarvoor eigenlijk niet direct boven tafel gekomen. Zijn landgenoten droegen hem op handen. Khadaffi was niet slecht voor zijn mensen, dus verhalen over een opstand hebben geen enkele relatie met de realiteit.

Khadaffi & Israël zou wel passen in het plaatje van een Club Obama in Washington die zich de laatste jaren met regelmaat hard heeft afgezet tegen de regering van Benjamin Netanyahu. Er waren al meer incidenten. Het microfoonincident met Sarkozy is misschien het bekendste, maar in de geruchtenmolen in DC gaat het rond dat Obama zich twee weken geleden een welgemeend "f**k Israel" zou hebben laten ontvallen in een discussie over hun plannen in het Midden-Oosten.

Andersom werd Obama hard aangepakt door Netanyahu, met enkele welgeplaatste dreigementen in de media en nu dus de afzettingscampagne. Indien Khadaffi en Israël inderdaad onder een hoedje speelden dan had Obama zijn afkeer van Netanyahu niet duidelijker kunnen maken dan met de actie tegen Libië.

De opstand in Egypte was ook ingeleid door het Westen, en ook daar staat Israël nu geconfronteerd met een bevolking en een parlement - alleen in toom gehouden door het leger - die Israël behoorlijk beu zijn.

Syrië is een moeilijk verhaal. Een cliëntstaat van Rusland, al sinds de 2e Wereldoorlog. Niet-vijandig tegenover Iran, met een flinke Palestijnse minderheid binnen de grenzen. Maar ook een seculiere staat, centraal geregeerd door Assad. De Syriërs hebben het niet slecht, al zal de elite in Syrië even hard de eigen zakken vol stoppen als de elite dat hier, in Peking, in Buenos Aires of Washington doen. Dat doen elites nu eenmaal. Er is meer staatsinterventie en sterkere sociale controle. Het ambtenarenapparaat is als overal: overbezet en corrupt. Maar de Syriërs hebben geen enkele reden om een gewapende opstand tegen Assad te beginnen. Zelfs de Grieken zijn nog niet zover, en die worden door hun leiders veel harder genaaid dan de Syriërs door Assad.

Het zijn huurlingenlegers die enkele grenssteden in Syrië terroriseren. Wie betaalt die huurlingen? Waarom heeft nog niemand kunnen aantonen, of in ieder geval beweren, wie die "tenminste 15.000" van geld en wapens voorziet? Hillary Clinton vroeg twee jaar geleden om een eigen leger voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Heeft ze in stilte een zak geld gekregen om Arabische en Afrikaanse desperado's (er lopen in Azië en Afrika miljoenen werkloze mannen rond met een flink pak oorlogservaring) in te huren voor hun hegemonistische plannen? Het kan. Zeker als het waar is dat Clinton niet meer zo goed ligt binnen de inner circle van het Witte Huis. Haar kandidatuur voor de Wereldbank kan betekenen dat zij in ieder geval geen tweede termijn krijgt.

Opvallend was dat medewerkers van het Witte Huis na het bezoek van Netanyahu openlijk begonnen te spreken over de kans dat Assad "dit misschien zou overleven". Wanneer de rebellen nu verdwijnen zou dat betekenen dat Israël achter die huurlingen zat.

Verder gaven enkele liberale media in de VS Netanyahu er flink van langs. DeEconomist verweet hem een "getto-mentaliteit" waardoor hij altijd op zoek is naar een vijandbeeld.

Het 'nee' van vorige week heeft bij Netanyahu enkele giftige stuipen ontketend, hetgeen de kans groot maakt dat zijn Nemesis in het Witte huis met de pro-Israëlische media krijgt af te rekenen, de Palestijnen en waarschijnlijk enkele Turken en Pakistanen het leven zullen laten door beschietingen en bomaanslagen van de PKK en de Pakistaanse Taliban.

Opzichtig.

Een aanval op Iran is ver weg. Er worden zelfs pogingen ondernomen om het land binnen de Westerse invloedssfeer te brengen. Iran kan zich dus de komende jaren verwachten aan het gevlij van de drie megastaten die het land omringen: de VS, Rusland en China. Daarbij moeten we in acht nemen dat Teheran zich al te goed zal herinneren wie er hebben meegewerkt aan de leugens van Amano , en het gefoefel van het IAEA. Ook zullen ze nog heel goed weten wie er de afgelopen jaren aan hun kant heeft gestaan.

Maar Iran zou de perfecte Aziatische draaischijf kunnen zijn, waar de drie werelden elkaar ontmoeten, zowel economisch, als politiek als ideologisch.

Wanneer de Poppenspelers een beetje opletten (en dat doen ze meestal beter dan de meesten van ons) zullen ze inzien dat hun idee van een Nieuwe Wereldorde via een vreedzame relatie met Iran loopt. Maak van het land een multi-culti modelstaat, bovenop een oliebel in een land met alles erop en eraan. Iraniërs kunnen daar goed mee om Het al millennia lang een smeltkroes van volkeren en culturen. Na de VS en Israël herbergt het land de grootste Joodse gemeenschap, die er allemaal in vrede leven, en die ondanks veelvuldig aandringen vanuit Tel Aviv niet naar Israël willen verhuizen. De rare verhaaltjes over vervolgingen van Christenen moet u onder de F van 'fabeltjes' onderbrengen.

Turkije en Davutoglu zijn druk bezig een Amerikaans-Iraanse deal ineen te draaien. Daarmee zijn de problemen nog lang niet van de baan, want niet iedereen - ook niet in Washington - gaat blij zijn met een vreedzame oplossing in het Midden-Oosten. Dat is niet in het belang van heel veel mensen. En die mensen zullen zich met hand en tand verzetten tegen normale internationale verhoudingen tussen de VS en Iran, tussen de EU en Iran. Ze hebben heel wat hand en tand, en ik hoef er geen tekeningetje bij te maken. U vogelt dat zelf wel uit.

Maar een wereldoorlog is vooralsnog vermeden. Een aanval op Iran is van de baan. Het vuur in de media zal, tot de volgende smeercampagne van start gaat, even op een laag pitje draaien of misschien wel helemaal uitdoven.

Het is een prima ontwikkeling en feitelijk zoals we het op Zonnewind al heel lang voorspelden, terwijl het er lang niet altijd zo uitzag. Over Syrië zaten we wellicht fout, al is Assad nog lang niet veilig. Maar gisteren werden er toch voor 7 mei verkiezingen aangekondigd, en dat zal iedereen twee maanden lang geen reden geven om over de rooie te gaan.

Als laatste nog even dit: de informatie van onze Westerse massamedia over het Midden-Oosten was (is) dermate incorrect en gekleurd dat aan de hand van hun maandenlange gebrabbel over de situatie nooit een dergelijke uitkomst voorspeld had kunnen worden.

Met een deel van wat er op onafhankelijke nieuwssites is verschenen is deze uitkomst volkomen logisch, en lopen veel van de plannen van de grote meneren van deze planeet nog steeds op schema.

Dat is niet geruststellend.

Bron: Zonnewind.

Terug naar boven
Whatalies Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 10 augustus 2011
Online status: Offline
Berichten: 195
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Whatalies Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 17 maart 2012 om 21:12
In eerste instantie geplaatst door Khabir

Bismillahalrahmanalrahim

Met Zol gharnain wordt naar Cyrus gerefereerd. Hij verenigde de Meden en de Perzen tot het land dat Iran word genoemd. Wat ook belangerijk is dat in dit koranvers het verhaal van Mozes(a.s) die een man van god volgt voor dit verhaal geplaatst is. Mozes volgde Gizr zoals Cyrus Zartosht volgde. De wegen die CYrus volgde komen overeen met de routes die hij volgde om de grenzen van zijn rijk te verstrekken. De koperen poorten die hij maakte zijn ook in de geschiedenis boeken beschreven. Een daarvan is gesitueerd in Darband ( betekenis in het perzisch  sluitende poort). Hij maakte deze poort op de route in een vallei tussen de bergen links van de Caspische zee, na zijn terug tocht van de zwarte zee, waar de zon ondergaat in zwart modder/water. De andere route verwijst naar zijn reis naar Khorasan ( het perzisch voor opgaande zon). Aya 98 en 100 na dit verhaal verteld dat Allah(s.w.t) de hell zal openbaren aan de ongelovigen na een gebeurtenis in de toekomst wat als gevolg de vernitieging van wat Zolgarnain ter bescherming voor zijn volk had gebouwd. Het volk van Zol gharnain is het volk van Iran. Dit zou betekenen dat het volk van Iran die volgens de belofte van God aan Cyrus (Zol Gharnai) tot het laatste uur bescherm zal worden. Op het moment dat dit volk aangevallen zal worden, zal de dag des oordeels heel nabij zal zijn. Een van de grote tekenen zal de openbaring van hell aan de ongelovige zijn. De ongelovigen zijn nu hard bezig met het voorbereiden van een oorlog tegen Iran.  Binnen enkele maanden kan een aanval van Israel op Iran verwacht worden met grote gevolgen voor deze beschaving. Bereid je maar voor. Want Hezbollah is op de hoogte van deze profetie en heeft zich goed voorbereid. Dit kan het laatse oorlog zijn voor het volk van Jadjudj en Madjudj. Het volk van Gog en Magog is het volk dat destijds aan de noordelijke zijde van dit poort woonde. Later imegreerden zij naar west europa uit de Kaukasisch gebied, en noemden zich de angelsaksen. zij vestigden zich in Engeland, waardoor een andere beloofde van God uit kwam, want hij zou ze door water splitsen van de andere volkeren(oude testamnet). De Engelsen( volk van Gog en Magog) hebben later Amerika op brute wijze veroverd van inheemse volkeren en de Verenigde Satanische Alliantie opgericht (USA). Deze hypocrieten zijn degene die de oorlogen financieren samen met de Zionistische bezettingsmacht in Palestina. Zij voeren oorlogen onder de mom van vredestichting en bescherming tegen dictatoren terwijl zij iedereen dicteren hoe ze zouden moeten leven, met als gevolg een bedorven samenleving waarin de menselijke waarde afhangt van zijn bezit en macht in plaats van zijn goedheid jegens een ander. 

Ma assallaam,

Khabir

Beste khabir,

Je weet dat in Iran een uiterst intolerant regime aan de macht is die de vernietiging van Israël als hoofddoel van haar bestaan heeft gemaakt? Je weet ook dat dit regime het Westen en Israël nodig heeft om haar eigen volk te onderdrukken?
Je weet ook dat het regime in iran Assad adviezen geeft hoe om te gaan met opstanden? Je weet ook dat Assad en Iran nauwe banden heeft met Hezbollah? 
Trek je conclusie: als deze duivelse krachten ooit militaire macht zullen bezitten, dan zal de tweede holocaust een feit zijn. Hitler zal trots zijn. Allah een stuk minder!Terug naar boven
Surah 24:35 Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 13 februari 2012
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 53
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Surah 24:35 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 17 maart 2012 om 19:21
Das fünfte Klima gehört der Venus an, es ist von Ost 
nach West 7,400 Meilen lang und von Süd nach Nord 255 
Meilen breit, es reicht vom 39° bis zum 43 Y2. In der Mitte 
ist die Polhöhe 41 Y3 und der längste Tag dauert gerade 
15 Stunden, es hat etwa 30 Berge und 15 Flüsse und zählt 
etwa 200 bekannte grosse Städte. Im Osten beginnt die 
Grenze mitten im Lande Jadjudj und Madjudj; dann geht 
sie mitten durch die Türken, durch Ferghana [und Isbidjab], 
dann mitten durch Soghd und Mawar-en-nahr , sie schneidet 
den Djihon, geht mitten durch Khorasan, [nördlich von 
Sedjistan und Kerman], geht nördlich von Persien mitten 
durch Rai und Mahan, nördlich von Iraq, südlich von Azer- 
bidjan, mitten durch Arminia, nördlich von Thughr, dann 
mitten durch Rum (Klein -Asien), durchschneidet dort den 
Kanal von Konstantinopel, geht nördlich durchs Meer von 
Rum (mittelländische Meer), und mitten durch Rumija (Ita- 
lien) , geht nördlich vom Tempel der Venus *), mitten durch 
Andalusien und verläuft im Westmeer. Die meisten Be- 
wohner dieser Landstriche sind weiss. Die Städte desselben 
liegen zwischen 39 und 43° 30'. 

Bron:

"Die Propaedeutik der Araber in zehnten Jahrhundert" 

(Klik links op "Read Online" om in  het boek te lezen en zie dan op pag. 96 t/m 98).

Aangepast door Surah 24:35 - 17 maart 2012 om 19:39
Terug naar boven
Khabir Bekijk dropdown
Groupie
Groupie
Avatar

Lid geworden: 19 maart 2006
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 446
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Khabir Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 17 maart 2012 om 16:29
Bismillahalrahmanalrahim

Met Zol gharnain wordt naar Cyrus gerefereerd. Hij verenigde de Meden en de Perzen tot het land dat Iran word genoemd. Wat ook belangerijk is dat in dit koranvers het verhaal van Mozes(a.s) die een man van god volgt voor dit verhaal geplaatst is. Mozes volgde Gizr zoals Cyrus Zartosht volgde. De wegen die CYrus volgde komen overeen met de routes die hij volgde om de grenzen van zijn rijk te verstrekken. De koperen poorten die hij maakte zijn ook in de geschiedenis boeken beschreven. Een daarvan is gesitueerd in Darband ( betekenis in het perzisch  sluitende poort). Hij maakte deze poort op de route in een vallei tussen de bergen links van de Caspische zee, na zijn terug tocht van de zwarte zee, waar de zon ondergaat in zwart modder/water. De andere route verwijst naar zijn reis naar Khorasan ( het perzisch voor opgaande zon). Aya 98 en 100 na dit verhaal verteld dat Allah(s.w.t) de hell zal openbaren aan de ongelovigen na een gebeurtenis in de toekomst wat als gevolg de vernitieging van wat Zolgarnain ter bescherming voor zijn volk had gebouwd. Het volk van Zol gharnain is het volk van Iran. Dit zou betekenen dat het volk van Iran die volgens de belofte van God aan Cyrus (Zol Gharnai) tot het laatste uur bescherm zal worden. Op het moment dat dit volk aangevallen zal worden, zal de dag des oordeels heel nabij zal zijn. Een van de grote tekenen zal de openbaring van hell aan de ongelovige zijn. De ongelovigen zijn nu hard bezig met het voorbereiden van een oorlog tegen Iran.  Binnen enkele maanden kan een aanval van Israel op Iran verwacht worden met grote gevolgen voor deze beschaving. Bereid je maar voor. Want Hezbollah is op de hoogte van deze profetie en heeft zich goed voorbereid. Dit kan het laatse oorlog zijn voor het volk van Jadjudj en Madjudj. Het volk van Gog en Magog is het volk dat destijds aan de noordelijke zijde van dit poort woonde. Later imegreerden zij naar west europa uit de Kaukasisch gebied, en noemden zich de angelsaksen. zij vestigden zich in Engeland, waardoor een andere beloofde van God uit kwam, want hij zou ze door water splitsen van de andere volkeren(oude testamnet). De Engelsen( volk van Gog en Magog) hebben later Amerika op brute wijze veroverd van inheemse volkeren en de Verenigde Satanische Alliantie opgericht (USA). Deze hypocrieten zijn degene die de oorlogen financieren samen met de Zionistische bezettingsmacht in Palestina. Zij voeren oorlogen onder de mom van vredestichting en bescherming tegen dictatoren terwijl zij iedereen dicteren hoe ze zouden moeten leven, met als gevolg een bedorven samenleving waarin de menselijke waarde afhangt van zijn bezit en macht in plaats van zijn goedheid jegens een ander. 

Ma assallaam,

Khabir


Aangepast door Khabir - 17 maart 2012 om 16:57
Terug naar boven
mohammad48 Bekijk dropdown
Groupie
Groupie
Avatar

Lid geworden: 16 augustus 2011
Locatie: marocco
Online status: Offline
Berichten: 209
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote mohammad48 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 09 maart 2012 om 20:55
In eerste instantie geplaatst door Surah 24:35


"Dhul Quarnain"  stond in vroeg-islamitische teksten gewoon voor "Alexander de Grote" ( "De Macedonier"), geheel in overeenstemming met de destijdse joodse en christelijke opvattingen daaromtrent. En  tot op de dag van vandaag zijn er islamitische culturen waarin de  identiciteit
"Dhul Quarnain = Alexander de Grote"  nog steeds wordt aangehangen.
Ik vrees dat er, met het naar voren schuiven van - een minder controversieële -  Cyrus, door latere islamitische geleerden sprake is geweest van geschiedsvervalsing.

Volgens de Torah is Abraham uit Ur in Chaldea vertrokken naar de Kanaän. Genesis 11:31 en 15:7. Abraham komt aan in de Kanaän rond 1850 vC. OK?

Naast deze "feiten" komen volgens archeologen in de 10de eeuw vC. andere mensen in de moerassen van de Eufraatmonding wonen. Het zijn half-nomaden. De stammen heten de Kasdu, de Kasdim en de Kaldu. De Kaldu zullen hun naam geven aan de Chaldeeën. 

De Chaldeeën worden machtiger en machtiger en gaan een alliantie aan met de Babyloniërs om de Assyriërs te bestrijden waarna ze de stad Ninive verwoesten. 

Zie daarvoor het verhaal van Jona en de walvis, de Profeet die de stad Nineve tot beterschap moet aanmanen. De stadsbewoners zoeken hun toevlucht tegen alle onheil dat hen overkomt uiteindelijk bij God. En God aanvaardt hun berouw! 
Dat verhaal staat zowel in de Torah als in de Koran. 

Maar in 605 vC. zal Nebukadnesar aan de macht komen. Hij zal in 587 Jeruzalem verwoesten en er de boeken verbranden en daarna de joden in ballingschap voeren naar Babylonië. 

Nebukadnesar zal Ur in Chaldea pas aan zijn naam helpen. 
Helaas zal dat van korte duur zijn want zijn opvolger Nabonidus zal het moeten afleggen tegen de Perzische koning Cyrus (Cores, Kores)! Waarop Ur weer vervalt en pas in de 19de eeuw terug wordt gevonden. Hij zal de joden laten terugkeren naar hun thuisland.

Het verhaal van Abraham uit Ur in Chaldea is dus geschreven in de 6de of 5de eeuw vC.
Geschreven door Ezra (Uzair in de Koran)? Die kende de Torah van buiten en zal daar een haast goddelijke staat door krijgen in de ogen van sommigen? 

Cyrus (Kores, Cores) gold als de meest rechtschapen heerser met het grootste rijk uit de Oudheid.

Geschiedvervalsing of een gebrek aan informatie en een teveel aan speculatie?
Het is maar een mening en geen wet van Meden en Perzen!
Terug naar boven
Surah 24:35 Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 13 februari 2012
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 53
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Surah 24:35 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 09 maart 2012 om 00:46
In eerste instantie geplaatst door Surah 24:35

Volgens andere bronnen (o.a.  Friedrich Dieterici, "Die Philosophie der Araber im IX. und X. Jahrhundert (1868) pag.96) zou het gebied,  aangeduid als "Jajudj en Madjudj" zich hebben bevonden in het huidige Tadjikistan. Graag hierover je opinie!

Ik zou me hier eerst in moeten verdiepen alvorens ik een antwoord kan geven op het bovenstaande.

Groeten,
Marocaantje
[/QUOTE]

"Dhul Quarnain"  stond in vroeg-islamitische teksten gewoon voor "Alexander de Grote" ( "De Macedonier"), geheel in overeenstemming met de destijdse joodse en christelijke opvattingen daaromtrent. En  tot op de dag van vandaag zijn er islamitische culturen waarin de  identiciteit
"Dhul Quarnain = Alexander de Grote"  nog steeds wordt aangehangen.
Ik vrees dat er, met het naar voren schuiven van - een minder controversieële -  Cyrus, door latere islamitische geleerden sprake is geweest van geschiedsvervalsing.


Aangepast door Surah 24:35 - 09 maart 2012 om 00:47
Terug naar boven
Marocaantje Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member
Avatar

Lid geworden: 04 juli 2003
Locatie: Saudi Arabia
Online status: Offline
Berichten: 1819
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Marocaantje Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 08 maart 2012 om 15:25
In eerste instantie geplaatst door Surah 24:35

Ik heb hier niet zoveel aan wegens het ontbreken van verwijzing naar hard historisch materiaal

Dat is jammer.

In eerste instantie geplaatst door Surah 24:35

Volgens andere bronnen (o.a.  Friedrich Dieterici, "Die Philosophie der Araber im IX. und X. Jahrhundert (1868) pag.96) zou het gebied,  aangeduid als "Jajudj en Madjudj" zich hebben bevonden in het huidige Tadjikistan. Graag hierover je opinie!

Ik zou me hier eerst in moeten verdiepen alvorens ik een antwoord kan geven op het bovenstaande.

Groeten,
Marocaantje
"Wees oprecht tegenover elke Moslim en keer je af van de ongelovigen".
"Jihaad will continue & the resistance will continue until we have victory, or we will be martyrs"Sheikh Yassin
Terug naar boven
Surah 24:35 Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 13 februari 2012
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 53
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Surah 24:35 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 07 maart 2012 om 00:10
In eerste instantie geplaatst door Marocaantje

Question

Thanks for your explanation, I need more clarification: who is Dara? Is he Darius king of Ancient Persian? I found another information in the Internet that Dhul-Qarnain is probably Cyrus the Great founder of Persian Empire whose empire was from Black Sea in the West to Indus Valley in the East, is it correct?

Answer

Praise be to Allah, the Lord of the Worlds; and may His blessings and peace be upon our Prophet Muhammad and upon all his Family and Companions.

You should know, dear brother, that the story in the Noble Qur'an is not narrated in the same way or with the same technique used by story-tellers in their books. The story-tellers usually shed more light on some characters to make main actors out of them giving these actors names that keep on recurring. Qur'an, however, most of the time, does not mention the name of the actor. It rather mentions the main characteristics of the actor without naming him.

The story of Dhul Qurnain (the pious king) is not an exception to this rule. So, the main characteristics of his personality are mentioned. He was a king to whom Allah gave the rule of the earth. So, he went as far as the place where the sun goes down. He also went as far as the place where the sun rises. He dominated some very strong and fierce people. But Allah gave him the choice between punishing them or pardoning them. He helped the needy and weak people in building the great dam, hence lifting harm that was befalling them. He was then a pious slave, who defended the right and fought for establishing it.

This is what imports from the story of Dhul Qurnain. As for his name, race and colour, they are not important. Indeed Qur'an is deemed far above following such details. Now, since neither the Noble Qur'an nor the Sunnah had mentioned Dhul Qurnain's real name, then the researcher could learn about pious good kings throughout history and find out the name of the one of them who was characterized by the characteristics of Dhul Qurnain.

This was the way followed by the researcher Abd Al-Halim Abd Al-RahmanGeography teacher in Imam Muhammad Ibn Saoud University. He wrote a book entitled: Some geographic notions in the Qur'an stories: The story of Dhu Qurnain.

After a thorough research, he came to the conclusion that Dhul Qurnain was most probably, the Persian king who appeared in the middle of the sixth century AD (529-559 AD). His name was "Cyrus the Persian". 

His empire included Today Iran as well as the countries between the White Sea, the Sind River and the Aral Lake. He also dominated Syria and Palestine. His empire extended to include the Mediterranean Sea, …etc. However, this remains a very probable option, only.

Allah knows best.


Bron: islamweb.net


Volgens andere bronnen (o.a.  Friedrich Dieterici, "Die Philosophie der Araber im IX. und X. Jahrhundert (1868) pag.96) zou het gebied,  aangeduid als "Jajudj en Madjudj" zich hebben bevonden in het huidige Tadjikistan. Graag hierover je opinie!
Terug naar boven
Surah 24:35 Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 13 februari 2012
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 53
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Surah 24:35 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 07 maart 2012 om 00:01
In eerste instantie geplaatst door Marocaantje

Beste Surah 24:35,

Misschien heb je hier wat aan:


Question

Who was zul Qarnin? Who is ummat he in? In surah Alkahf it talks about zul Qarnin making a wall between the people & yajuj & majuj are yajuj & majuj still in the world?

Answer

Praise be to Allah, the Lord of the Worlds; and may His blessings and peace be upon our Prophet Muhammad and upon all his Family and Companions.

Dhul-Qarnain was a pious and very religious King. He was not Alexander the Great as Greek historians and those who followed them claimed.

As for the Ummah where he was, the historians did not give a definite answer; some say he came after Moses. Others say he came after Jesus.

 A third group believe that he was in the era of Ibrahim and Ismael (PBUT). Gog and Magog "Yajuj and Majuj" existed in the era of Dhul Qarnain as in 'Surat Al-Kahf' and they will appear again before the end of this world as mentioned in the Qur'an. Allah says: {………but when the Promise of my Lord comes, He shall level it down to the ground. And the Promise of my Lord is ever true."} [18:98]

The Sunnah also affirmed this. As to their existence now, this is from the Unseen, known only by Allah, as there is no explicit text in Qur'an or Sunnah that proves this. So, we should not talk about this as its knowledge is only with Allah.

Allah knows best.

Bron: islamweb.net


Ik heb hier niet zoveel aan wegens het ontbreken van verwijzing naar hard historisch materiaal. Anderzijds leert het mij weer iets over de wijze van beantwoorden van zulke vragen vanuit de "geleerd-religieuze-hoek" waarmee ik niet jou persoonlijk bedoel.Aangepast door Surah 24:35 - 07 maart 2012 om 09:35
Terug naar boven
Marocaantje Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member
Avatar

Lid geworden: 04 juli 2003
Locatie: Saudi Arabia
Online status: Offline
Berichten: 1819
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Marocaantje Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 maart 2012 om 14:17

Question

Thanks for your explanation, I need more clarification: who is Dara? Is he Darius king of Ancient Persian? I found another information in the Internet that Dhul-Qarnain is probably Cyrus the Great founder of Persian Empire whose empire was from Black Sea in the West to Indus Valley in the East, is it correct?

Answer

Praise be to Allah, the Lord of the Worlds; and may His blessings and peace be upon our Prophet Muhammad and upon all his Family and Companions.

You should know, dear brother, that the story in the Noble Qur'an is not narrated in the same way or with the same technique used by story-tellers in their books. The story-tellers usually shed more light on some characters to make main actors out of them giving these actors names that keep on recurring. Qur'an, however, most of the time, does not mention the name of the actor. It rather mentions the main characteristics of the actor without naming him.

The story of Dhul Qurnain (the pious king) is not an exception to this rule. So, the main characteristics of his personality are mentioned. He was a king to whom Allah gave the rule of the earth. So, he went as far as the place where the sun goes down. He also went as far as the place where the sun rises. He dominated some very strong and fierce people. But Allah gave him the choice between punishing them or pardoning them. He helped the needy and weak people in building the great dam, hence lifting harm that was befalling them. He was then a pious slave, who defended the right and fought for establishing it.

This is what imports from the story of Dhul Qurnain. As for his name, race and colour, they are not important. Indeed Qur'an is deemed far above following such details. Now, since neither the Noble Qur'an nor the Sunnah had mentioned Dhul Qurnain's real name, then the researcher could learn about pious good kings throughout history and find out the name of the one of them who was characterized by the characteristics of Dhul Qurnain.

This was the way followed by the researcher Abd Al-Halim Abd Al-RahmanGeography teacher in Imam Muhammad Ibn Saoud University. He wrote a book entitled: Some geographic notions in the Qur'an stories: The story of Dhu Qurnain.

After a thorough research, he came to the conclusion that Dhul Qurnain was most probably, the Persian king who appeared in the middle of the sixth century AD (529-559 AD). His name was "Cyrus the Persian". 

His empire included Today Iran as well as the countries between the White Sea, the Sind River and the Aral Lake. He also dominated Syria and Palestine. His empire extended to include the Mediterranean Sea, …etc. However, this remains a very probable option, only.

Allah knows best.


Bron: islamweb.net
"Wees oprecht tegenover elke Moslim en keer je af van de ongelovigen".
"Jihaad will continue & the resistance will continue until we have victory, or we will be martyrs"Sheikh Yassin
Terug naar boven
Marocaantje Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member
Avatar

Lid geworden: 04 juli 2003
Locatie: Saudi Arabia
Online status: Offline
Berichten: 1819
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Marocaantje Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 maart 2012 om 14:15
Beste Surah 24:35,

Misschien heb je hier wat aan:


Question

Who was zul Qarnin? Who is ummat he in? In surah Alkahf it talks about zul Qarnin making a wall between the people & yajuj & majuj are yajuj & majuj still in the world?

Answer

Praise be to Allah, the Lord of the Worlds; and may His blessings and peace be upon our Prophet Muhammad and upon all his Family and Companions.

Dhul-Qarnain was a pious and very religious King. He was not Alexander the Great as Greek historians and those who followed them claimed.

As for the Ummah where he was, the historians did not give a definite answer; some say he came after Moses. Others say he came after Jesus.

 A third group believe that he was in the era of Ibrahim and Ismael (PBUT). Gog and Magog "Yajuj and Majuj" existed in the era of Dhul Qarnain as in 'Surat Al-Kahf' and they will appear again before the end of this world as mentioned in the Qur'an. Allah says: {………but when the Promise of my Lord comes, He shall level it down to the ground. And the Promise of my Lord is ever true."} [18:98]

The Sunnah also affirmed this. As to their existence now, this is from the Unseen, known only by Allah, as there is no explicit text in Qur'an or Sunnah that proves this. So, we should not talk about this as its knowledge is only with Allah.

Allah knows best.

Bron: islamweb.net

"Wees oprecht tegenover elke Moslim en keer je af van de ongelovigen".
"Jihaad will continue & the resistance will continue until we have victory, or we will be martyrs"Sheikh Yassin
Terug naar boven
Surah 24:35 Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 13 februari 2012
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 53
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Surah 24:35 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 06 maart 2012 om 00:32
Niemand?
Ik heb inmiddels zélf al wat gevonden nl. dat met de "Hoornenman"in de Koran Alexander de Grote bedoeld zou zijn. Dat kan ik me echter bijna niet voorstellen, dat Alexander de Grote, die in zijn tijd toch bekend stond als homo en notoir alcoholist, in de Koran als heilige wordt vereerd. Moge Allah mij vergeven als ik deze informatie niet had mogen vernemen.


Aangepast door Surah 24:35 - 06 maart 2012 om 00:34
Terug naar boven
Surah 24:35 Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 13 februari 2012
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 53
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Surah 24:35 Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 23 februari 2012 om 22:53
Kan iemand mij uitleg geven over Sura 18, 83-96? Wie wordt bedoeld met Dhul-Qarnayn (Hoornenman) en wordt hij vereerd in de Islam? Hij zou een muur van ijzer en koper hebben opgetrokken om een volk (wélk volk?) te beschermen tegen Jadjudj en Madjudj, twee mensenetende monsters die in de eindtijd door Allah zouden worden losgelaten op zondige mensen.
Alvast bedankt voor jullie antwoord!
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdownDeze pagina is gemaakt in 0.142 seconden.