Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Niemand weet of vlees halal is.

 Post Reply Post Reply
Enquête vraag: Wat doen jullie?
Enquête keuze Stemmen Enquête statistieken
0 [0.00%]
6 [75.00%]
0 [0.00%]
2 [25.00%]
U kunt niet stemmen in deze enquête

Schrijver
Rhido Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 06 februari 2004
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 66
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Rhido Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Niemand weet of vlees halal is.
    Geplaatst op: 27 februari 2005 om 06:46

As salaam aleykum,

 

Moslims denken dat bij hun slager halal vlees te koop is. maar vaak is dat helaas niet zo. Certificeringen en controle ontbreken. En sterker nog: de handelaren profiteren van goed gelovigheid van de moslims.

 Iedere moslims zal eigenlijk wel garanties moeten vragen. Die garaties zijn nodig ook staat op de ramen (slagers, winkels, supermarkten etc) dat hun vlees halal is.

 Consumenten (klanten) kunnen helaas niet zomaar vanuit gaan dat het rein is.

 Moslims vragen in praktijk niet door. Dat schijnt (voor een aantal?) niet beleefd te zijn, maar wil je op die broeders toch op kunnen vertrouwen kan in dat praktijk erg tegenvallen.

Een slecht voorbeeld van een slager in Amsterdam. Een slager heeft zijn vlees niet meer betreft van een halal slachterij. Voor een dubbeltje minder kocht een slager onrein vlees (), terwijl op zijn ramen nog steeds staat dat zijn vlees halal is. De HVV heeft te weinig mensen in dienst om alle winkels te controleren die halal op de ramen hebben staan. Waar ik geboren ben, Indonesi� zijn de regels strenger en men vraagt vaak om reine producten. De Nederlandse voedsel en waren autoriteit houdt zich niet met halal bezig. De term halal is dus niet beschermd.

Dit kan voor mijn ritueel/religie erg schaden. Ik eet gelukkig weinig vlees. En eet liever dan vegetarisch. Ik heb zelf niet veel gemist, maar wil alle moslims toch even voor waarschuwen. Eventuele reacties zijn welkom.

(Onze Heilige woorden blijft natuurlijk bij: Bismillah, Allah akbar)

Salaam,

 

RHIDO

 

 

 

 

 

Terug naar boven
Oegt_merjem Bekijk dropdown
Groupie
Groupie
Avatar

Lid geworden: 22 oktober 2004
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 244
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Oegt_merjem Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 27 februari 2005 om 09:39

Masha ALLAH....djazaka allahoe gairan voor je informatie...het is inderdaad zo dat veel moslims er vanuit gaan dat het vlees halal is omdat ze blindelings hun 'moslimbroeders en zusters' vertrouwen die hala vlees verkopen....

Ghair insha ALLAH...

oegt merjem
La ilaha illa ALLAH......!!!!
Terug naar boven
Maryam Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 01 februari 2005
Locatie: Belgie
Online status: Offline
Berichten: 123
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Maryam Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 27 februari 2005 om 13:05

Salaam Aleikum wa rahmatuAllah wa barakatu,

Wij vertrouwen die slagers omdat ze onze broeders en zusters zijn. Als zij ons vertrouwen misbruiken dan zullen ze zich zelf moeten verantwoorden voor deze ongehoorde zaken. Wij kunnen niet altijd met zekerheid weten of het halal is maar als ze dat zelf schrijven en dat zijn werkelijk moslims dan gaan we die automatisch vertrouwen.

Wasalaam

Terug naar boven
Rhido Bekijk dropdown
Newbie
Newbie
Avatar

Lid geworden: 06 februari 2004
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 66
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Rhido Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 02 maart 2005 om 14:12

Laten we hopen dat alles goed komt.

 

Salaam,

 

RHIDO

Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.078 seconden.