Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Let vooral op de ondertoon

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Abdul-Khaliq Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 07 november 2006
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 786
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Abdul-Khaliq Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Let vooral op de ondertoon
    Geplaatst op: 19 maart 2007 om 13:23

Arabische zender dreigt RTL 7 te vervangen in Amsterdam

AMSTERDAM - De Algemene Programma Raad (APR) in Amsterdam overweegt de Arabische familiezender Rotana Music Europe in het zenderpakket mee te nemen in Amsterdam, Purmerend en Zaanstad.

Dit zou ten koste gaan van RTL 7, dat kampt met lage kijkcijfers, zegt secretaris Els van Loenen van de APR maandag.

UPC

Kijkers konden tot afgelopen vrijdag reageren op het conceptadvies. Het bestuur van de raad komt maandagavond bijeen en neemt dan definitief een besluit of ze dit advies geven aan kabelexploitant UPC. Die is echter niet verplicht het voorstel uit te voeren.

Tweede Kamerlid Martin Bosma van de Partij voor de Vrijheid (PVV) stelde hier maandag kamervragen over aan minister Ronald Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Aanbod

Een woordvoerster van RTL7 zei maandag zich vooralsnog geen zorgen te maken, omdat UPC degene is die beslist. Wel vond zij het raar dat RTL7 eventueel van de kabel zou moeten, omdat de zender volgens haar juist een specifiek aanbod verzorgt met zakennieuws en live voetbal- en autosportwedstrijden.

Pluriform

De APR is van mening dat RTL7 weinig toegevoegde waarde heeft en kiest op basis van de bevolkingssamenstelling van Amsterdam en tien omliggende gemeentes voor de Arabischtalige zender. Ook past de zender volgens Van Loenen in een pluriform pakket, een van de eisen van de Mediawet.

Het totale pakket van Groot-Amsterdam bestaat uit 31 zenders. Hiervan behoren vijftien tot het wettelijke basispakket.

Programmaraden adviseren kabelbedrijven over de samenstelling van deze basispakketten en waken over de verscheidenheid van de aangeboden zenders. De Stichting Algemene Programma Raad brengt elk jaar advies uit aan UPC.

Alleen al die kop is verschrikkelijk tendentieus! Terwijl half Nederland een schotel heeft met 500 Arabische zenders waar je niemand over hoort, gaat de PVV (let op dit clubje rechtse rakkers voor de toekomst) kamervragen stellen. 

Arabische zender dreigt RTL 7 te vervangen in Amsterdam

 

Mooie woorden maken nog geen goede daden!
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.078 seconden.