Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Voor mijn broeders en zusters

 Post Reply Post Reply
Schrijver
het licht Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 02 februari 2005
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 870
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote het licht Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Voor mijn broeders en zusters
    Geplaatst op: 24 maart 2005 om 00:24

salaam aleikum waragmatoela wabarakatoe,

STEL JEZELF EENS DE VRAAG OF JE WEL GENOEG DOET VOOR ALLAH(SWT)

nee het kan altijd meer bidden we wel? bidden we wel de soenna gebeden?we weten immers degene die elke dag 12 rakaat bid dat Allah(swt) een huis voor hem in het paradijs bouwd,staan we snachts te bidden? of blijven we liever tv kijken of achter de pc Allah is het meeer waard om aanbeden te worden,het leven is zo kort we weten het maar toch kunnen we altijd meer doen kijk eens naar de moslims die MEER dan jou doen die een hogere imaan als jou hebben die meer bidden die netjes en beleefd praten enz,wij maken vaken de fout door naar de moslims te kijken die NIETS OF MINDER doen maar iemand die straks meer gedaan heeft uit liefde voor Allah heeft misschien meer recht op het paradijs dan jij dit leven blijft niet eeuwig!!!!

kijk je liever de hele film van tv of sta je op om op tijd te bidden is het erg om een gedeelte van je film te missen? nee toch Allah is het waard om dat we Hem aanbidden we hebben zoveel mashaAllah helaas voor sommigen die doen liever andere dingen dan bidden of koraan lezen dus nogmaals kijk naar de moslims die meer doen mashaAllah er zijn zoveel moslims!!!.

laten we eens aan de hel denken het vuur:

Hasan Basri(ra) zegt:Wat denk je van een dag waarop mensen 50.000 jaar moeten staan zonder een hap te eten en een drup te drinken,totdat hun nek van dorst zal breken en hun maag zal verbranden van honger.Dan zullen ze (de ongehoorzamen) hun schreden naar de hel richten en uit een fontein met kokend water drinken waarvan de hitte verzengend is.

Dat is de reden o dienaar van Allah,de mensen met imaan vreesden de ontmoetingsdag met de Barmhartige en bereidden zichzelf erop voor.Bovendien huilden ze vaak,uit vrees voor de verandering in hun toestand wanneer alle geheimen openbaar worden en elke schaamte blootgelegd.Dat zal de dag zijn,waarop alle geluiden verstommen en geen blik (op anderen) geworpen wordt;de dag waarop jongeren oud en ouderen dronken worden op die dag zal de tong verstommen en zullen de ledenaten spreken.

Zodoende o dienaar van Allah! Vertel mij vanwege je Heer wat jou misleid heeft omtrent je vrijgevige Heer,wanneer je de deuren dichtslaat en je achter een gordijn bezondigt,Wat zal er van je terechtkomen,wanneer je organen tegen je getuigen?

Allah zegt in Soerah Assadjdah:16:

Zij verwijderden zich van hun bed,hun Heer in vrees en hoop aanroepende en zij doen (deden) wel met hetgeen wij hun hebben geschonken.

Sabouni merkt op dat dit betekend ,dat hun slaap kortstondig was,aangezien ze zich toelegden op aanbidding.

Dit word ook genoemd in Soerah Azzaarijaat:17 18 Gedurende de nacht sliepen zij weinig.Tijdens de morgenstond vroegen zij om vergiffenis.

Wie bid het fatjr gebed op tijd? het is makkelijker om door te slapen en dan smorgends te gaan bidden maar weet je heoveel zegeningen in het gebed zit? En het is heel belangrijk om standvastig te zijn,weet je voor wie dit ochtendgebed moeilijk is? voor de mensen die grote zondes begaan,dus probeer eens de waarde van dit gebed te zien hoe belangrijk dit is bid met degenen die ook smorgends bidden en vraag voor je broeders en zusters in filistien en Iraq en alle andere landen die in oorlog leven bid voor hun die het o zo moeilijk hebben.

Ik heb al verschillende boeken gelezen wat er gebeurd met de zon op de laatste dag:Miqdad(ra) zegt,dat hij de Profeet(saws) hoorde zeggen: dat de zon op de dag des OORDEELS de mensen tot op een mijl afstand zal naderen(De overleveraar van miqdad,Saliem ibn Mir zegt dat hij niet meet,of hij met het arabische woord miel een mijl als lengetemaat bedoelde of de stok waarmee antimonium op de ogen gedaan wordt.

De mensen zullen in zweet worden gedompeld naar gelang hun daden;sommign tot hun enkels;sommigen tot hun knieeen;sommigen tot hun heupen en sommigen zullen zelfs worden gemuilkorfd door hun zweet9de profeet (saws) wees daabij naar zijn mond)

Aboe Hoerairah vermeldt dat ,de Profeet (saws) zei: Dat het zweet tot ruim 2 meter diep in de grond zakt en hen zal beteugelen tot het hun oren bereikt(bukhaarie en muslim)

Abdoellah ibnMasoed zegt, dat de Profeet (saws)zei:De hel zal die dag met 7- duizend teugels worden aangesleept.Elke teugel zal door 70.000 engelen getrokken worden(muslim)

Abdoellah ibn Omar zegt,dat hij liever 2 paar tranen zou laten uit vrees voor Allah,dan dat hij 1000 dinar aan liefdadige doeleinden zou geven.

Huilen is zo belangrijk tranen doven het vuur!!!! huil uit angst voor de hel en huil uit blijdschap dat je inshaAllah Hem zal ontmoeten en naar het Pardijs zal gaan.huil als je kunt en anders doe maar alsof probeer eens zachter te worden van binnen dit leven stopt vroeg of laat dus huil beste broeder of zuster

Zadhan ibn OMar zei;dat hij gehoord had dat Allah (swt) iedereen die huild uit angst voor de hel ervan zal beschermen en dat hij iedereen die huilt van verlangen naar het paradijs,er het verblijf zal toestaan.

Abdoel Wahid ibn Zaid zei vaak;O mijn broeders!! Waarom huilen jullie niet naar verlangen uit vrees voor Allah?want wie huilt om de liefde van zijn Meester,zal Diens Aangezicht niet onthouden worden.O mijn broeders! Waarom huilen jullie niet uit angst voor het vuur,want niemand huilt uit angst voor het vuur,zonder dat Allah hem ervan beschermd.

Mag Allah ons leiden met degenen die Hij geleid heeft en ik hoop dat je door deze woorden en hadiths je imaan wat zal verhogen.

wa aleikum salaam waragmatoela wabarakatoe

Wat Allah(swt) wil geschied er is geen kracht of macht buiten Hem!
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.047 seconden.