Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Saddam had geen banden met Al-Qaida

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Priscilla Bekijk dropdown
Groupie
Groupie


Lid geworden: 27 augustus 2006
Online status: Offline
Berichten: 118
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Priscilla Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Saddam had geen banden met Al-Qaida
    Geplaatst op: 10 september 2006 om 06:32
(Novum/AP) - Er is geen enkel bewijs dat Saddam Hussein banden had met Abu Musab al-Zarqawi of andere aan Al-Qaida gelieerde figuren. Dat blijkt uit een rapport van de Amerikaanse Senaat over de inlichtingen omtrent Irak, dat vrijdag werd gedeclassificeerd. Volgens Democraten toont het rapport aan dat de redenen die president George Bush heeft aangevoerd om in maart 2003 tegen Irak ten strijde te trekken niet steekhoudend waren. Volgens Bush was - en is - de oorlog cruciaal in de strijd tegen het terrorisme.

Het vierhonderd pagina's tellende rapport, van de inlichtingencommissie van de Senaat, vermeldt ook hoe de onjuiste informatie van het Iraaks Nationaal Congres, een groep ballingen onder leiding van Ahmed Chalabi die tegen Saddam was, voor de inval door de Amerikanen is gebruikt. Uit het rapport blijkt dat de inlichtingendienst CIA in oktober 2005 oordeelde dat er voor de oorlog niets van was gebleken dat Saddams regering iets te maken had met Al-Zarqawi en diens trawanten.

Volgens woordvoerder Tony Snow van het Witte Huis staat er in het rapport niets nieuws. Snow zei dat op basis van de inlichtingen die de Amerikanen in de aanloop naar de oorlog tot hun beschikking hadden, zowel Democraten als Republikeinen terecht in meerderheid tot de conclusie zijn gekomen dat er actie moest worden ondernomen tegen het Irak van Saddam.

 

Ik vraag me af hoe Bush zich hier nu weer uit redt.

Terug naar boven
Assur Bekijk dropdown
Senior Member
Senior Member


Lid geworden: 04 augustus 2006
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 745
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Assur Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Geplaatst op: 10 september 2006 om 08:22
Die George Bush toch, die heeft iedereen bij de neus genomen en de bevolking van Irak die het al niet best had, is er alleen maar slechter van geworden.

Iedereen manipuleerd...

soera 16: 125 : �Roep tot de weg van uw Heer met wijsheid en goede raad en redetwist met hen op een gepaste wijze.�
Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.094 seconden.