Islaam.nl

Islaam.nl Forum

  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Kalender   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen

Studie Inleiding Klassieke Islam

 Post Reply Post Reply
Schrijver
Walliejja Bekijk dropdown
Newbie
Newbie


Lid geworden: 21 mei 2013
Locatie: Nederland
Online status: Offline
Berichten: 1
Plaatsingsopties Plaatsingsopties   Quote Walliejja Quote  Post ReplyReageer Directe link naar dit bericht Onderwerp: Studie Inleiding Klassieke Islam
    Geplaatst op: 21 mei 2013 om 16:24
As salaam alaikum,

In september start het nieuwe studiejaar van de opleiding HBO Klassieke Islam.

HBO Klassieke Islam is een studie die in 2010 is opgericht. Wij beginnen met het eerste jaar dat Basisjaar Inleiding Klassieke Islam heet. Deze is te vergelijken met een propedeuse jaar van een normale HBO studie, waarbij kennis wordt gemaakt met de verschillende kernvakken van de Islam, zoals Tafsir, Hadith, Fiqh, Aqidah en Tasawwuf.

Deze studie staat volledig in het teken van de Quran en Hadith en de klassieke bronteksten die welbekend zijn in de Islamitische wereld. In alle lessen worden Quranverzen en Hadith teksten geïntegreerd. De verschillende vakken worden veelal aangeboden op basis van klassieke bronteksten, zoals Aqidah Tahawiyah en Nur-ul-Idah (Hanafi fiqh).Het is dus geen studie van buitenaf waarbij je alleen observerend bezig bent met de Islam, maar een studie van binnenuit, waarbij je wordt gestimuleerd om ook te werken aan je eigen Imaan.

Deze studie is specifiek opgesteld voor degenen die de Islam graag ‘van binnenuit’ willen bestuderen, waarbij niet alleen de eigen kennis omtrent de Islam toeneemt maar ook een merkbare verandering optreedt in de eigen beleving van de Islam.

Ben je geinteresseerd, wil je meer weten of wil je je direct inschrijven?

Stuur dan een e-mail naar
[email protected]

Voor meer info:
www.minhajinstituut.nl   

Terug naar boven
 Post Reply Post Reply

Spring naar forum Forum rechten Bekijk dropdown



Deze pagina is gemaakt in 0.063 seconden.